Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mutlu Demirdelen

Mutlu Demirdelen
MUHARREM İNCE'NİN İSTİFA PARTİSİ
10 Mayıs 2023, 13:55
 
Sokak Kedisi adlı Youtuber kanalınıda Ebru Uzun Oruç'un Yalova'da yaptığı sokak röportajlarını izleyince Memleket Partisi başkanı Muharrem İnce'nin kendi memleketi Yalova'da hiç sevilmeyen,hatta çoğunluğun nefret ettiği biri olduğunu anlamak zor olmadı.
 
O an ilk aklıma gelen Memleket Partisi'nde ki  seri istifalar oldu .
Muharrem İnce'nin kendi şehri  Yalova'da dahi % 4 civarında oy aldığı anketleri görünce '' bu siyasi mefta  Rokfor Muharrem kime hizmet ediyor ?'' diye sordum kendi kendime.image
 
Son 1 ay içindeki gelişmeleri inceleyince ''Rokfor Muharrem '' ne cumhurbaşkanlığı ne de vekillik  hayali kuruyor diye düşündüm.
Memleket Partisi teşkilatlarının yüzde 90’ı çökmüş durumda. İstifa eden edene , peki asıl siyasi amacını net açıklamayan Muharrem İnce'nin gerçek hedefi ne ?
 
Olmayacak dua'ya amin demeyecek kadar siyasi deneyimi olan Muharrem İnce hakkında uyarıcı bazı saptamaları yazmak , İnce ile beraber siyaset sahnesinde yer kapmak isteyen genç arkadaşların dikkatine sunmak istedim.
            image
 
İNCE'NİN TÜM AMACI KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA KAYBETTİRMEK.
İnce'nin rüyalarına giren, Kılıçdaroğlu'nun kazanma ihtimalinin yükselmesi ile bunu engelleme adına büyük bir mücadeleye girmesi idealist değil ,olsa olsa görevlendirilmiş eleman olduğunu gösterir.
 
Kaybettirmek için her yolun mübah olduğuna inandırmış kendini .
Rokfor Muharrem İnce cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve millet ittifakına kaybettirme uğruna  tertemiz gençlerimizin zihnini kirletiyor, onları aldatıyor .
 
Gençlerin temiz zihinlerine yalan yere umut pompalıyor.
Kendisine Türkiye çapında artı bir  eksi bir yani  % 2 civarı oy çıkacağını bile bile '' ilk turu geçeceğiz '' diye yalan söylüyor . 
 
Ne için ? 
Ben Muharrem İnce'nin bu konuda derin odaklar tarafından görevlendirildiğini hatta zorlandığını düşünenlerdenim. Bu kadar istifa kaçış olan partiden kazanan çıkmaz. Olsa olsa altından şantaj yada menfaat karşılığı görevli çıkar. image
 
AKLIN ALMADIĞI BİR AYLIK İSTİFA RÜZGARINA GÖZ ATTIM
CHP'den ayrılarak Memleket Partisi'nin kurucuları arasına giren ve geçen yılın haziran ayında Memleket Partisi'nden de istifa eden Gaye Usluer, CHP'ye geri dönmüştü.
Memleket Partisi Genel Sekreteri, PM Üyesi Prof. Dr. Hakkı Akalın, Parti Meclisi-Danışma Kurulu, PM Üyesi ve Kurucu Üyesi Meryem Şengül Kala, PM Üyesi ve Parti Genel Saymanı Serkan Ufuk Akgün,PM Üyesi Prof. Dr. Ali Rıza Büyükuslu,Parti Meclisi- Kurucu Üyesi Dr. Oğuz Giray , kurucu ve PM üyesi Eşber Atila, Parti Meclisi üyesi Ahmet Meşe,Parti kurucu üyesi ve Genel Başkan Yardımcısı Ümran Köksüz partisinde İstifa ederek Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vereceğini açıkladı Millet İttifakı adayı Kılıçdaroğlu’nun desteklenmesi gerektiğini belirterek Memleket Partisi'nden istifa etti. image
 
Yoğun istifalar ile başlayan yangına Muharrem İnce açıklama yaparak müdahale etmişti.İstifalar daha da hızlandı. Onlarca il ve ilçe tabela indirdi.
 
Muharrem İnce '' 17 Mayıs 2021’de kurduğumuz Memleket Partimiz, yaşadığı tüm sancılı süreçlere rağmen kısa sürede seçime girme hakkını kazandı,bu istifaları aşarız ,birlikte başaracağız. '' demişti.
 
BU AÇIKLAMA SONRASI PARTİ UÇURUMDAN YUVARLANMAYA BAŞLADI 
Memleket Partisi eski Genel Disiplin Kurulu Başkanı ve Muharrem İnce’nin avukatı Mustafa Kemal Çiçek, partisinden ayrıldığını açıkladı. Çiçek istifa nedeni olarak; parti içinde geleceğini düşünen birkaç kişi olması ve partinin amacından çıkmasını gösterdi.
Ankara'dan da  istifa haberi geldi Memleket Partisi Disiplin Kurulu üyesi ve vekil adayı Av. Çağrı Ünsal "Tüm muhaliflerin iç çatışmalarını bir kenara koyarak bu mücadeleyi birlikte sürdürmesi zorunludur.Bu nedenle Kılıçdaroğlu'nu ve Millet İttifakı'nı destekleyeceğimi bildiriyorum."dedi.
 
Antalya Milletvekili Adayı Şefika Aygüneş, adaylıktan çekildiğini ve partiden istifa ettiğini   "Gelinen noktada ülkemizin geleceği, vatandaşlarımızın huzuru hususunda ciddi endişeler içerisine düşmüş bulunmaktayım"diyerek duyurdu.
 
Aksaray'da Memleket Partisi il başkanı ve birinci sıra milletvekili adayı Murat Kavallı adaylıktan ve partisinden de istifa ederek CHP’ye katıldı '' Gelinen noktada süreç içindeki tüm eleştiri haklarımı saklı tutarak, geçmişte maruz kaldığım tüm haksızlıkları içime gömerek istifa kararı verdim '' dedi.
 
Çorum Memleket Partisi milletvekili adayları Soner Demir ve Olgun Çakar adaylıktan çekilip, partilerinden istifa ederek İYİ Parti’ye katıldı.
 
Eskişehir Memleket Partisi il ve birçok ilçe teşkilatı çöktü. İstifa edenler CHP’ye katıldı. İl başkanı Baki Dündar ve ilçe yöneticileri ile  Parti üyeleri Cumhuriyet Halk Partisi’ne toplu geçiş yaptı.
 
Edirne'den Memleket Partisinin adayı gösterdiği milletvekili adayları Oktay Bozkurt, Sami Çakırlar ve Şeydanur Akça partiden istifa ettiler.
 
Hatay Memleket Partisi İl Başkan Vekili Gülden Doğruel Yılmaz , "Muharrem İnce verdiği namus ve şeref sözlerini unuttu. Tek amacı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan intikam almak" ifadeleri ile istifasını açıkladı. Hatay 2. sıra milletvekili adayı Hüseyin Ata Kaşgöz, Halk TV canlı yayınında Partisi'nden istifa ettiini açıkladı.Hatay'da il başkanı, il yönetimi, 11 ilçe başkanı ve yönetimi ile birlikte 350'yi aşkın üyesi istifa ettiimage
 
Kocaeli Memleket Partisi  il başkanı Şahin Umut ve Kartepe İlçe Başkanlığı yöneticisi Serhat Yırtıcı yönetimle birlikte istifa etti.
 
Muğla Memleket Partisi  İl Teşkilatı Kurucu Başkanlarından İl Başkan Yardımcısı Ahmet Tan Karaosmanoğlu partisinden istifa etti. 
 
Sivas Memleket Partisi birinci sıra milletvekili adayı Mustafa Saçlı, adaylıktan ve partisinden istifa ettiğini açıkladı. "Memleket Partisi Sivas birinci sıra milletvekilliği adaylığı ve parti üyeliğinden istifa etmiş bulunmaktayım. Kendilerini sofradaki kurt sanan çakallar dansa devam edebilir" dedi.
 
Tunceli milletvekili adayı Hıdır Sarıbuğa  partisinden istifa edip adaylıktan çekildi. Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğini açıkladı.
 
Zonguldak Memleket Partisi İl Başkanı ve Milletvekili Adayı Mukadder Yalçın, Kilimli İlçe Başkanı ve Milletvekili Adayı Kenan Karaman ,Kozlu İlçe Başkanı Yasin Güngör ve binlerce partili istifa etti.
 
Memleket Partisi İzmir  Kemalpaşa İlçe Başkanı Tolga Dedeoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, ve tüm üyeler partiden toplu halde istifa etti. Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceklerini açıkladı. Aliağa ilçe başkanı Tayfun Ar  ve teşkilatı komple istifa etti.
 
Memleket Partisi Denizli Beyağaç İlçe Başkanı Vahide Gündoğdu ve 11 kişilik yönetimi 70 üyesiyle birlikte topluca istifa ettiler.
 
Memleket Partisi Antalya Serik ilçe başkanı Ali Kurt ve yönetimi istifa etti '' Kandırıldığımızı anladık  Sayın Muharrem İnce, bize Demokrasiyi gösterememiştir '' diyerek istifa etti.
 
Memleket Partisi Kastamonu Çatalzeytin İlçe Başkanı ve yönetimi partiden istifa ederek CHP’ye katıldı.Cide ilçe başkanı Ayşe Demir ve tüm yönetimi partiden istifa etti. image
 
Evet bunlar sadece üst seviyede istifaların çok küçük bir özeti.
İstifa haberlerini sayfalar almaz desek yeridir. Hele örgütün insan kaynaklarının yüzde doksanının ayrıldığını söylersem abartı olmaz.
 
15 mayıs itibarıyla Memleket Partisi misyonunu tamamlayıp siyaset tarihinin çöplüğüne atılacaktır.
Ben ülkemiz adına en doğru olanın demokrasi olduğuna inanıyorum ve bir oyunuzu bile heba etmeyin derim. ''Bir oy Kemal'e bir oy gönlünüzdeki partiye olsun '' değerli dostlar. 
 
Mutlu Demirdelen
 

YAZARA AİT DİĞER YAZILAR

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR