Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mutlu Demirdelen

Mutlu Demirdelen
TÜRKİYE İÇİN DEMOKRASİ İÇİN HAYDİ SANDIĞA
27 Mayıs 2023, 15:50
 
Yarın ülkemiz için çok ama çok önemli bir seçim yapacağız. Ülkemizi 5 yıl kimin yöneteceğini seçeceğiz. Referandum niteliği taşıyan ve iki farklı sistemi temsil eden kişilerin karşılaşacağı bir seçim bu.
 
Peşin peşin söyleyeyelim,Türkiye için gerçek bir dönüm noktası olabilecek sonucu tarihin akışını değiştirecek bir seçim olacak.
 
Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun şanslarını ilk seçime oranla daha yakın sonuçlarla neticeleneğini düşünüyorum.Umarım bu seçim sonuçları ülkemize kaos veya farklı olumsuzluklar getirmeden neticelenir. 
 
Bu yeni bir seçim heyecan ve adrenalin çok yüksek,gerilim yok ama kaygı var .Arada kapatılması gereken fark yok,çünkü yarın sandıklar boş olacak ve sıfırdan dolacak. Rakibinden daha fazla oy alan kazanacak.
 
KAZANANI SANDIĞA KATILIMIN YOĞUNLUĞU BELİRLEYECEK.
Hangi adayın kitlesi seçime giderse o ipi göğüsleyecek.Erdoğan 14 Mayıs’ta yüzde 49.5 ile anketleri yanıltan sonuç ile 5-7 puan önünde bitirdi ve ulaşabileceği maksimum seviyeye geldi. Katılanların yüzde 49.5’u Erdoğan dedi.
 
Kemal Kılıçdaroğlu’nun ikna edebileceği ve seçime katılıma teşvik edebileceği en az 10 milyon seçmen var. İki adaya da oy vermeyen 12 milyon kişi sandığa gider mi; giderse kime oy verir,bunlar henüz bir bilinmeyen drum.
Zafer Partisi'nin başkanı Ümit Özdağ'ın desteği ile başka bir hava yakalayan ve Güneydoğu seçmeninin daha da yoğun motive edildiği ortamda Kılıçdaroğlu'nun farkı kapatacağına inanış çok yüksek.Bu ucube sisteme karşı toplumun her kesimden tepki var.
 
Tabii ki seçmen davranışında kestirilemeyen durumlar ortaya çıkabilir.
Öyle ya 14 Mayıs'ta bir tablo ile karşılaştık. Ve şimdi bu manzaraya göre durum değerlendirmesi yapıyoruz. Bir daha düşünüyoruz. 
 
Her seçim başka bir yarıştır. Türkiye 2. tur seçimi ilk kez tecrübe edecek. 28 Mayıs seçimi gerçekten tahmin edilesi bir seçim değil.
 
Anketlere hiç güvenmezdim ve geçtiğimiz seçimde haklı çıktım. 
Her gün yeni bir durumun yalanın,provakasyonun,algı mühendisliğinin,korku ikliminin olduğu dönemlerde halkın tercihini nasıl ölçeceksiniz?
 
Bir tarafta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın temsil ettiği Otokrasi yolu ,bir tarafta Kemal Kılıçdaroğlu'nun temsil ettiği Demokrasi yolu.
 
Artık her şey çok basit ve net. Otokrasi yolu mu ?  Demokrasi yolu mu ?
 
Türkiye bu 2 yolu karşısına alıp birini seçecek
Sadece kendilerinin değil çocuklarının torunlarının gideceği yolu seçecek. 
 
Ülkeni,aileni,sevdiklerini, hayatını,geleceğini düşün öyle ver kararını.
 
Haydi yap hayatının tercihini.
Bu belki de özgür olarak oy verceğimiz ,attığımız oyların sandıktan girdiği gibi çıkacağı son seçim olabilir.
Ülkemizin geleceği için son sözümüz yarın sandıktaki bir mühürlü zarf olacak. Evet senin, benim,hepimizin belkide son özgür seçimi olacak.
 
Bu ihtimal varmı ? Evet var.
 
Haydi Türkiye, haydi özgürlük ve vatan sevdalıları, hepberaber sandığa.
28 Mayıs akşamı adaylardan birisi kazanacak.Son pişmanlık fayda etmez kendi istikbalini değil,çocuklarınınızın ,ailenizin,ülkenizin geleceği için oy kullan.
 
Demokrat ,özgür ,refah içindeki insanlar ülkesi için  "Keşke oyumu kullansaydım" dememek için, haydi herkes sandığa .
 
Atatürk ilkeleri ile yetişecek nice nesiller için tek bir oy bile çok kıymetli. Haydi Türkiyem Demokrasi için Türkiye'nin geleceğine yön vermek için '' Haydi Sandığa ''.
 
image
 
Mutlu Demirdelen 

YAZARA AİT DİĞER YAZILAR

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR