Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
YATIRIM HOLDİNG'TE ZİMMET İDDİASI
YATIRIM HOLDİNG'TE ZİMMET İDDİASI
Marka Yatırım Holding, KAP'a bir açıklama yaparak eski yönetim kurulu başkan yardımcısı Zeynep Aşkın Korkmaz’a şirketin hesabındaki parayı kendi hesabına geçirdiği iddiasıyla ceza davası açıldığını bildirdi
2 Mart 2024, 19:03
 
Finans, medya, marka danışmanlığı, emlak, teknoloji ve hizmet gibi farklı sektörlerde faaliyet gösteren Mine Tozlu'nun yönetim kurulu bakanı olduğu Marka Yatırım Holding’de sular durulmuyor.
 
Şirket dün KAP’a yaptığı açıklamada eski yönetim kurulu başkan yardımcısı Zeynep Aşkın Korkmaz hakkında ceza davası açıldığını bildirdi.
 
HOLDİNG HESABINDAKİ PARAYI ZİMMETİNE GEÇİRDİĞİ TESPİT EDİLDİ
Açıklamada, “Şirketimiz eski Yönetim kurulu başkan yardımcısı Zeynep Aşkın Korkmaz'ın  şirketin mali işlerinden sorumlu olduğu döneme ilişkin şirket banka ekstreleri ve muhasebe kayıtları üzerinde yapılan incelemeler neticesinde; 05.07.2021 tarihli "Durum İnceleme Raporu" hazırlatıldığı, buna göre şüpheli Zeynep Aşkın Korkmaz'ın Marka Yatırım Holding A.Ş. hesabındaki meblağı uhdesine geçirdiğinin tespit edildiği,
 
Ayrıca şirketimizi uğrattığı zararlar ve yapmış olduğu usulsüz işlemler nedeniyle Zeynep Aşkın Korkmaz'ın  üzerine atılı suçları konu eylemleri işlediğine dair iddianame tanzimi için yeterli şüphenin oluştuğu yapılan savcılık soruşturma sonucundan anlaşılarak hakkında Türk Ceza Kanunu Md.155/2 kapsamında ceza davası açılmıştır. Kamuoyunun bilgilerine sunulur." denildi. image
                Mine Tozlu                                 Zeynep Aşkın Korkmaz
 
KARŞILIKSIZ ÇEK DAVASI İLE GÜNDEME GELMİŞTİ
Zeynep Aşkın Korkmaz’ın adı daha önce ise ‘karşılıksız çek’ nedeniyle gündeme gelmişti. Büyük bir kısmı Borsa İstanbul’da işlem gören Marka Yatırım Holding’in iki ortağı Korkmaz ve Mine Tozlu’yu karşı karşıya getiren olayla ilgili görülen davanın dosyalarındaki iddialara göre, şirketin şu andaki yönetim kurulu başkanı Mine Tozlu ve Zeynep Aşkın Korkmaz, ocak 2019’da ödeme tarihli üç ayrı çeki imzayayarak turizmci Onur Ateş’e verdi.
 
Verilen çekler karşılıksız çıktı.
Taraflar anlaşamayınca Ateş, Küçükçekmece 1. İcra Ceza Mahkemesi’nde açtığı  davada tarafların cezalandırılmasını talep etti. Yargılama sonucunda da şüphelilere üç ayrı çek yaprağı için toplamda 1.2 milyon liralık adli para cezası verildi. 
 
Marka Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mine Tozlu ise o dönem yaptığı açıklamada imzaların kendisine ait olmadığı yönünde açıklama yapmış ve Zeynep Aşkın Korkmaz'ı suçlamıştı.
 
O dönem sosyal medyasında yaptığı paylaşımda, “Şimdi sırada şirkete zarar vereler var ve Kanada’ya kaçanlar var. Hazırlıklı ol Zeynep Aşkın Korkmaz sıra sende” ifadelerini kullanmıştı.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR