Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KIBRIS İÇİN BEŞLİ GÖRÜŞME GÜNDEMDE
KIBRIS İÇİN BEŞLİ GÖRÜŞME GÜNDEMDE
BM Genel Sekreteri’nin Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin’in pazartesi günü Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’la yapacağı görüşme, Kıbrıs sorunundaki yeni sürecinin en kritik durağı olarak görülüyor.
14 Haziran 2026, 17:00
 
Kıbrıs sorununda yeni diplomasi trafiğinin merkezi Ankara’ya kaydı.
BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin’in pazartesi günü Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile yapacağı görüşme, son ayların en kritik temaslarından biri olarak değerlendiriliyor.
 
Ankara’daki kritik temas Beşli toplantı ve Fidan-Holguin görüşmesinin anahtarı
BM Genel Sekreteri’nin Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin’in pazartesi günü Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’la yapacağı görüşme, Kıbrıs sorununda yeni gayriresmi beşli toplantı sürecinin en kritik durağı olarak görülüyor. BM, bundan sonraki adımların büyük ölçüde Ankara’nın tutumuna bağlı olduğu değerlendirmesinde.
image
 
Birleşmiş Milletler’in Ankara ile yürütülecek temaslara özel ağırlık verdiği; çünkü Türkiye’nin tutumunun sürecin bundan sonraki yönünü büyük ölçüde belirleyeceği vurgulandı. AlphaNews, Atina cephesinde ise Holguin açısından tablonun daha net olduğunu, Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Gerapetritis’in BM Genel Sekreteri’nin çabasına olumlu yaklaşacağının bilindiğini aktardı.
 
Politis’e göre ise Holguin pazartesi Hakan Fidan’la Ankara’da, çarşamba Yorgos Gerapetritis’le Atina’da görüşecek; ardından Brüksel ve yeniden Kıbrıs trafiği var. Haberde, toplantının muhtemelen temmuz sonu-ağustos başı Cenevre’de yapılabileceği de aktarılıyor.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 "KAHRAMAN KEMAL" Mİ OLACAKTI ? Fatih Ergin
Engin Ertem Engin Ertem
 DUBAİ EMLAK SEKTÖRÜ KİRA KRİZİNDE
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR