Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SAHTE MIRO SKANDALI
SAHTE MIRO SKANDALI
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ev sahipliğinde açılan ‘Joan Miro Sergisi’ dün apar topar ziyarete kapatıldı. Sebebi ise, Miro Vakfı’nın üniversitenin rektörü Prof. Yalçın Karayağız’a sergideki eserlerin yarısından çoğunun sahte olduğuna dair gönderdiği mektup
20 Aralık 2013, 13:25

 

Merkezi Barcelona’da yer alan Miro Estate, (Miro Vakfı) 20 Kasım’da Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ev sahipliğinde, Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi’nde açılan Joan Miro Sergisi’ndeki eserlerin yarısından fazlasının orijinal olmadığını iddia ediyor. Vakfın iddiasına göre, sergide “usulsüz” olarak gösterilen eserler ayrıca sahte elyazısıyla atılmış imzalar taşıyor.

Miro Estate Direktörü Rosa Maria Malet, konuyla ilgili Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Yalçın Karayağız’a 18 Aralık tarihinde bir mektup gönderdi. Mektubunda Joan Miro Sergisi’nde gösterilen eserlerde açıkça usulsüzlük olduğundan henüz haberdar olunduğunu belirterek, Karayağız’ın “en doğru kararı alacağı ve bir an evvel sergiyi kapatacağını” umduğunu da vurguladı. Bunun üzerine 19 0cak’a dek ziyarete açık kalacağı duyurulan Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi’ndeki serginin, bugün itibarıyla, ARETE Sanat Galerisi ile Miro Vakfı arasındaki bu anlaşmazlık giderilinceye kadar, ziyarete kapatılması kararı alındı.

‘RAPORU BEKLİYORUZ’

ARETE Sanat şirketinin sahibi Emre Sefer, eserlerin hepsinin orijinal olduğunu, Miro Estate’in iddiasını kanıtlayacak bir rapor sunması gerektiğini söylüyor: “Eserler sahte değildir. Ancak Miro Estate yarısından fazlası sahtedir diyor. Biz de Miro Estate’ten hangi eserlerin sahte olduğuna dair rapor paylaşmasını istedik. Bir de telif sorunundan bahsediyorlar. Miro adı kullanılarak bir sergi düzenlendiği konusunda kendilerine bilgilendirme yapılması gerektiğini söylüyor, doğal olarak bu işten bir gelir elde etmek istiyor. Ama vakıftan hangi eserlerin geldiğine orijinal olmadığına dair açıklama yapılması gerekiyor. Yoksa bizi zan altında bırakarak, manevi zarara uğratmış olacak.”


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR