Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ALMANYA TÜRKİYE ARASI GİZLİ BELGE AÇIKLAMALARI
ALMANYA TÜRKİYE ARASI GİZLİ BELGE AÇIKLAMALARI
Alman Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, Türkiye'ye terör desteği suçlaması yöneltilen Almanya İçişleri Bakanlığı'na ait gizli belgeye ilişkin açıklamada bulundu.
17 Ağustos 2016, 15:19
 
 
Almanya'dan gizli belge açıklaması
 
Almanya-Türkiye ilişkilerinde sıkıntıya yol açan, 'Türkiye'nin İslamcı gruplara destek veren ülke olarak sınıflandırıldığı' gizli belge hakkında Alman Dışişleri Bakanlığı bir açıklama yaptı.
 
Alman Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, Türkiye'ye terör desteği suçlaması yöneltilen Almanya İçişleri Bakanlığı'na ait gizli belgeye ilişkin açıklamada bulundu.
 
Açıklamada, "Dışişleri Bakanlığının medyada yer alan genelleştirici iddialara katılmadığı" belirtildi. "Türkiye, NATO'da ve Suriye krizinin çözümünde önemli bir partner olmaya devam edecektir" diyen sözcü, belgenin içeriğini kısmen gizli ibaresi taşıdığından değerlendiremeyeceğini kaydetti. 
 
image
 
Başbakan Angela Merkel'in sözcüsü Steffen Seibert de konuyla ilgili açıklama yaptı. "Burada kişisel bir değerlendirme yapmak istemiyorum" diyen Seibert, belgenin gizliliğine dikkat çekti. Belgenin hazırlanmasında hükümetin çeşitli unsurlarının görev aldığına dikkat çeken Seibert, "Başbakanlık bunlardan biriydi" dedi.
 
Ankara'nın açıklaması
 
Türk Dışişleri Bakanlığı'nın konuyla ilgili yayınladığı açıklamada ise "ARD tarafından yapılan bir haberde, Almanya Federal İstihbarat Servisinin bir raporuna atıfla yer alan iddialar, Sayın Cumhurbaşkanımızı ve Hükümetimizi hedef almak suretiyle bir süredir ülkemizi yıpratmaya çalışan çarpık zihniyetin yeni bir göstergesidir" denildi.
Gizli belgelerde yer alan iddialar
 
Alman medyasında yer alan haberlere göre Almanya İçişleri Bakanlığı Türkiye'yi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Ortadoğu'daki İslamcı ve terörist grupların destekçisi olarak değerlendiriyor. Alman ARD Televizyonu, Sol Parti'nin soru önergesine İçişleri Bakanlığı tarafından verilen yanıtı, "İktidardaki AKP ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mısır'daki Müslüman Kardeşler, Hamas ve Suriye'deki silahlı muhalefete verdiği dayanışma mesajları ve fiili destek, iktidarın ve Cumhurbaşkanı'nın Müslüman Kardeşlere duyduğu yakınlığı vurgulamaktadır" cümlesiyle aktardı.
Haberde, Alman dış istihbarat servisinin değerlendirmelerine dayanılarak hazırlanan İçişleri Bakanlığı'nın yorumunda, "Türkiye'nin iç ve dış politikalarının son yıllarda adım adım İslamlaştırılması sonucunda Türkiye Ortadoğu'daki İslamcı grupların merkezi eylem platformuna dönüşmüştür" değerlendirilmesine yer verildiği de belirtildi.
 
© Deutsche Welle 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR