Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ABD TÜRKİYE SALDIRISINA TEPKİ GÖSTERDİ
ABD TÜRKİYE SALDIRISINA TEPKİ GÖSTERDİ
Amerika Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin hava harekatının IŞİD’e karşı Amerika liderliğindeki koalisyon tarafından onaylanmadığını belirtti.
25 Nisan 2017, 19:53
 
 
ABD Dışişleri Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye ve Kuzey Irak'ta düzenlediği hava harekatı hakkında açıklama yaptı.
 
Saldırılar koalisyon tarafından onaylanmadı,ABD Dışişleri'nden yapılan açıklamada ,
Suriye'nin kuzeyi ve kuzey Irak'a yönelik Türk hava saldırılarından dolayı endişe duyuyoruz. Saldırılar Koalisyon tarafından onaylanmadı,endişemizi Türk hükümetine ilettik denildi.
 
image
 
Bakanlık Sözcü Vekili Mark Toner, Türkiye’nin Pazartesi günü Suriye’nin ve Irak’ın kuzeyine yönelik hava harekatından derin endişe duyduklarını kaydetti.
 
Türk hava harekatında peşmergelerin de yaşamını yitirdiğini ifade eden Toner, endişelerini Türk hükümetine doğrudan ilettiklerini de söyledi.
 
Toner açıklamasında, “Bu hava operasyonları koalisyon tarafından onaylanmadı ve IŞİD’e karşı yapılan savaşta ortak güçlerimiz arasında istenmeyen can kayıplarına neden oldu” diye konuştu.
 
Toner, “PKK ile ilgili endişelerini anlıyoruz ama bu tür hareketler koalisyonun IŞİD’in peşinden gitme çabasına ve savaşı yürüten alandaki ortaklarımıza zarar veriyor” dedi.
 
Bu arada Amerikalı askeri yetkilinin Suriye'de YPG'nin kontrolündeki bölgede operasyon sonrası incelemer yapması dikkat çekti.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Operasyonlar sürecek
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Reuters’a yaptığı açıklamada Suriye ve Irak’ın kuzeyinde “son terörist imha edilinceye kadar” operasyonların süreceğini kaydetti.
 
Erdoğan, Sincar’ın PKK militanları için üs olmasına izin vermeyeceklerini de belirtti.Erdoğan, Amerika, Rusya ve kuzey Irak’daki bölgesel yönetimin Sincar’daki operasyon öncesinde bilgilendirildiğini de söyledi.
 
Şeffaf Gazete.com
 
 
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR