Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ŞEYDA YILMAZ SEKİZİNCİ KATTAN NASIL DÜŞTÜ?
ŞEYDA YILMAZ SEKİZİNCİ KATTAN NASIL DÜŞTÜ?
İstanbul Ataşehir'de lüks bir rezidansın 8. katından düşerek hayatını kaybeden Şeyda Yılmaz'ın (48) ölümüne ilişkin 2 tutuksuz şüpheli Muhammet Demir ve Emre Ateş hakkında "nitelikli cinsel saldırı", "cebir ve tehdit kullanarak kişiyi intihara sürükleme" suçlarından ayrı ayrı müebbet ve 33 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı
24 Ağustos 2021, 20:24
 
Şeyda Yılmaz'ın sır ölümünün şüpheli sanıkları Muhammet Ada Demir ve Emre Ateş'in 33 er yıl hapisi isteniyor
 
Ataşehir'de lüks bir rezidansın 8. katından düşerek hayatını kaybeden 48 yaşındaki Şeyda Yılmaz'ın ölümüne ilişkin 2 tutuksuz şüpheli olan Muhammet Ada Demir ve Milli Beka Hareketi Ataşehir İlçe Başkanı Emre Ateş hakkında "Nitelikli cinsel saldırı", "Cebir ve tehdit kullanarak kişiyi intihara sürükleme" suçlarından ayrı ayrı müebbet ve 33 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
 
Korkunç olayla ilgili hazırlanan iddianamede, maktul Yılmaz'ın tırnaklarında 2 şüpheliye ait DNA profillerinin tespit edildiği kaydedildi.
 
Bir şüpheliye ait sperm örneklerine rastlandığı ve maktulün üzerinde çantası ve elbiselerinin bulunması nedeniyle şüpheliler tarafından zorla tutularak intihara sürüklendiği öne sürüldü.
 
image
 
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede şüpheliler Emre Ateş ve Muhammet Ada Ertoşi'nin yakın arkadaş oldukları, 17 Eylül 2020 günü akşam saatlerinde beraber Ataşehir'de bulunan bir restorana gittikleri anlatıldı.
 
Edinilen bilgilere göre şüphelilerin yan masada oturan Şeyda Yılmaz ve iş yerinden arkadaşı Evrim Özçelik'in masasına giderek yanlarına oturdukları ve sohbet ettikleri anlatılan iddianamede, saatin geç olması nedeniyle Evrim Özçelik'in kalkmak istediği, şüphelilerin de Şeyda Yılmaz'ı kolundan tutarak "Burada kalmak istiyor" dediği ifade edildi.
 
Özçelik'in restorandan ayrıldığı ve Şeyda Yılmaz'ın şüpheliler Emre Ateş ve Muhammet Demir'le birlikte restorandan ayrıldıkları belirtilirken, Şeyda Yılmaz'ın çok alkollü olması nedeniyle aracı şüpheli Muhammet Demir'in kullandığı ve Demir'e ait Ataşehir'de bulunan bir rezidansın 8. katına çıktıkları kaydedildi.
 
image
 
Van ve Hakkari bölgesinin en büyük aşiretlerinden Ertoşi Aşireti mensubu olan 1992 yılında Adana doğumlu Muhammet Ada Demir, Şeyda Yılmaz cinayetinin bir numaralı şüphelisi durumunda . 
 
Olay günü birlikte kendisine ait residance'ye beraber gittikleri Milli Beka Hareketi Ataşehir İlçe Başkanı Emre Ateş ifadesinde  '' ben daireden ayrıldıktan sonra Muhammet Demir'in kendisini telefonla aradı, Şeyda Yılmaz'ın kendini 8.kattan aşşağı attı dedi '' söylemi Demir'i bu cinayetin baş şüphelisi yaptı.
 
Emniyetteki ifade işlemleri sonrası iki şüpheli savcılığa sevk edildi.
 
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı iki şüpheli için de ‘kasten öldürme’ suçundan tutuklama talep etti. Sevk talebini değerlendiren sulh ceza hâkimliği ise iki şüpheliyi adli kontrol şartı ile serbest bıraktı.
 
image
 
ANNE KIZININ İNTİHAR EDEBİLECEĞİNİ DÜŞÜNMEDİĞİNİ SÖYLEDİ
 
Şüphelilerden Emre Ateş'in ifadesinde Şeyma Yılmaz'ın kendi isteği doğrultusunda cinsel birliktelik yaşadıklarını, Yılmaz'ın sigara ve su istemesi üzerine olay yerinden ayrıldığını ve olay yerine dönerken diğer şüpheli Muhammet Ada Demir'in kendisini arayarak Yılmaz'ın aşağıya atladığını söylediğine yer verildi.
 
image
 
Diğer şüpheli M.Ada Demir'in ifadesinde ise Emre Ateş'in rezidanstan eşiyle görüşmek için ayrılmasının ardından Şeyda Yılmaz'a durumu söylediği ve birkaç dakika sonra dışarıdan küt diye bir ses duyduğu, aşağıya baktığında Şeyda Yılmaz'ın yerde yattığını görmesi üzerine güvenlik görevlilerine haber verdiği hatırlatıldı.
 
Şüphelilerin üzerine atılı suçlamayı kabul etmediği belirtilirken maktul Şeyda Yılmaz'ın annesi Ayten Yılmaz'ın kızının herhangi bir sorununun olmadığı ve kızının intihar edebileceğini düşünmediğini söylediğine yer verildi.
 
        image
 
MAKTULÜN TIRNAKLARINDA İKİ ŞÜPHELİYE AİT DNA PROFİLİ TESPİT EDİLDİ
 
Adli Tıp raporlarında ise maktulün tırnak örneklerinde her iki şüpheliye ait DNA profillerinin tespit edildiği, vücudunda şüpheli Emre Ateş'e ait PSA ve sperm hücresine rastlandığı belirtilerek "Mağdur ölenin genital bölge muayenesinde herhangi bir travmatik bulgu tespit edilmediğinin, ancak cinsel saldırı olaylarında herhangi bir travmatik bulgu görülmeyebileceği cihetle cinsel saldırı eyleminin olmadığı anlamına gelmeyeceğinin, bu nedenle tespit edilen bulguların cinsel saldırının bulgusu olup olmadığının tıbben ayrımının yapılamadığının belirtildiği" şeklinde ifadeler kullanıldı.
 
image
 
ÇANTASI ÜZERİNDE BULUNDU ŞÜPHELİLER KAÇMASINA ENGEL OLDU
 
İddianamenin değerlendirme kısmında 2 şüphelinin eylem birliği içerisinde hareket ettikleri, maktule zorla cinsel saldırıda bulundukları iddia edildi.
 
Maktulün düştüğü odanın kapısının içeriden kilitli olmasının, kapı anahtarının maktulün bulunduğu tarafta kilit üzerinde takılı olduğu ve maktulün üzerinde ayakkabısı, çantası ve kıyafetlerinin üzerinde bulunmasının cinsel saldırı olayını doğruladığı öne sürüldü.
 
Maktulün çantasının üzerinde bulunmasıyla ilişkin olay yerinden kurtulmaya çalıştığı ve şüphelilerin buna engel olduklarının anlaşıldığı değerlendirmesi yapıldı.Tüm bu bulgulara rağmen şüphelilerin tutuksuz yargılanacak olmaları ,yargının olaylara bakışında çifte standartı nasıl uyguladığını göz önüne serdi.
 
MÜEBBET VE 33 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENDİ
 
İddianamede şüphelilerin cinsel saldırıda bulundukları, maktulün hürriyetini tehdit ettikleri ve cebir kullanarak Şeyda Yılmaz'ı intihara sürükledikleri öne sürüldü.
 
İddianamede şüpheliler Muhammet Demir ve Emre Ateş'in "Birden fazla kişi ile cinsel saldırı", "Birden fazla kişiyle cinsel amaçlı kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve "Cebir ve tehdit kullanarak kişiyi intihara sürükleme" suçlarından ayrı ayrı müebbet ve 21'er yıldan 33'er yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmaları istendi.
 
Tutuksuz şüpheliler önümüzdeki günlerde iddianameyi kabul eden Anadolu 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.
 
Şeyda Yılmaz’ın ölümü ile ilgili gözaltına alınan Muhammet Ada Demir'in olayın yaşandığı rezidansa geçen mart ayında taşındığı öğrenildi. Rezidansta yaşayan başka kişilerin bir süre önce Ada Demir ile ilgili yönetimi uyardıkları bildirildi. Yönetime gönderilen e-posta mesajında zanlı Demir’in çevreye rahatsızlık verdiği, gerekli önlemin alınmasının talep edildiği öğrenildi. Demir’in sosyal medya hesaplarında ise elinde silahlı çok sayıda fotoğrafı bulunuyor.
 
image
 
Şeyda Yılmaz’ın hayatını kaybettiği rezidans 20 kattan oluşan 480 daireli bir rezidans. Büyük bir kısmı işyeri olarak kullanılan ofislerin olduğu rezidans Ataşehir Belediyesi’ne 500 metre mesafede. Yılmaz’ın 17 Eylül akşamı bulunduğu ofis ise rezidansın 8’inci katında bulunuyor. Anılan kattaki pencere de dışa doğru açılıyor. Yaklaşık 30-35 santim açılabilen camdan bir kişinin aşağı atlamasının ise güç olduğu değerlendiriliyor.
 
Şeyda'nın 'atladığını' kuzeni arayıp söylemiş
 
Emre Ateş ,Şeyda  Yılmaz ile odada birlikte olduğu sırada eşinin kendisini sürekli aradığını belirterek “Ben de Şeyda’ya ‘Markete gidiyorum bir şey istiyor musun’ diyerek yanından ayrıldım. 15-20 dakika sonra Muhammed Demir beni telefonla arayarak Şeyda’nın kendini attığını söyledi. Olay yerine geldiğimde gözaltına alındım” dedi.
 
Öte yandan Şeyda Yılmaz’ın cansız bedeni bulunduğu esnada üzerinde giysi bulunmadığı, ayakkabısında ise yoğun kan bulunduğu tespit edildi.
 
Şeffaf Gazete

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR