Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TÜRK SİNEMASI’NIN YENİ YETENEĞİ: DENİZ HASGÜLER
TÜRK SİNEMASI’NIN YENİ YETENEĞİ: DENİZ HASGÜLER
Deniz Hasgüler ismini bir yere not edin. Sinemasever biriyseniz Jin filmiyle sinema dünyasına adım atan ve hem yurt içinde Altın Koza hem de yurtdışında da Kopenhag Buster Fim Festivali’nde ödül kazanan özel bir yetenek o.
28 Aralık 2013, 00:22

 

Deniz Hasgüler  ismini  bir yere not edin. Çünkü, özellikle de sinemasever biriyseniz Jin filmiyle sinema dünyasına adım atan ve hem yurt içinde Altın Koza hem de yurtdışında da Kopenhag Buster Fim Festivali’nde ödül kazanan bu genç oyuncuyu uzun yıllar büyük bir keyifle izleyeceksiniz.

Reha Erdem’in vizyona giren son filmi Jin’de örgütten kaçan bir gerillayı canlandırdığı rolüyle, çok az diyaloğu olmasına rağmen oyunculuğuyla, filmi alıp götüren ve izleyecide büyük hayranlık uyandıran deniz Hasgüler ile yine Reha Erdem’in yönettiği ve ikinci sinema filmi Şarkı Söyleyen Kadınlar gösterime girmeden önce konuştuk ve onu daha yakından tanıdık.

image

ŞF: Öncelikle seni daha yakından tanıyalım, Deniz Hasgüler kimdir? Sinemaya adım atış hikayen ve sonrasında Jin serüvenin nasıl gelişti?

DH: 21 yaşındayım,Ankara doğumluyum. Çocukluğumdan beri hep sanatla iç içe büyüdüm.Trt Ankara Çok Sesli Çocuk ve Trt Ankara Çok Sesli Gençlik Korolarında yıllarca koristlik yaptım.Amatör olarak tiyatroyla ilgilendim.Ankara Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi müzik bölümü mezunuyum.Ardından Ankara Olgunlaşma Enstitüsü Moda Tasarım bölümünü bitirdim.Şu anda üniversiteye hazırlanmaktayım.Sinemaya adım atmam Reha Erdem’in Jin filmi için oyuncu arama sürecinde Reha Bey ile birlikte çalışan kuzenimin beni Reha Erdem’e önermesi ve birkaç görüşme,ardından gelen fotoğraf çekimleri ve nihayetinde gelen olumlu haber ile sinema serüvenim başlamış oldu. Profesyonel olarak ilk oyunculuk tecrübem Reha Erdem in JİN adlı filminde başrol oynanmamla başladı.Ardından yine Reha Erdem in filmi olan Şarkı Söyleyen Kadınlar da Binnur Kaya ve Aylın Aslım ile başrolü paylaştım.

ŞF: İlk filmin Jin,Türkiye'de daha önce çok fazla işlenmeyen bir konuyu ama son zamanlarda gündemde olan bir konuya değiniyor. Film hakkındaki düşünceleriniz ve filme hazırlanış sürecinde yaptığınız özel çalışmalar  oldu mu?

DH: Jin sizin de dediğiniz gibi son zamanlarda gündemde olan bir konuya değiniyor bu filmin asıl amacı herkesin tek yürek olup istediği tek bir şey aslında;s ilahların bırakılıp savaşın bitmesi ve barış barış barış...Filmin bazı yerlerinde Kürtçe konuşmalar olduğu için Kürtçe öğrendim ve Jin in konuşma tarzı Doğu şivesi olduğu için şive dersi de aldım.

ŞF: Jin'in hikayesi, sizin için nerede duruyor? Jin ile kendi hayatında parelellik kurabilir misin?

DH: Aslına bakmak gerekirse Jin in hikayesi bana çok uzak.Ama o karakteri anlayarak içime sindirerek yaşayarak oynadım ve hiç zorlanmadım.Ortak bir nokta da var ki ''KADIN''olmak...Kadın ister şehirde olsun ister dağda olsun sorumlulukları büyük.

ŞF : Jin filminden hareketle Türkiye'nin yaşadığı bu süreç hakkında fikirlerin nedir?

DH: Ben Jin in Türkiye'nin şu andaki sürecine umut ışığı olacağına inanıyorum.Umutluyum...

ŞF: Filmde dikkat çeken bir nokta terörün doğaya verdiği zarar ve yalnız bir kadının sürekli erkekler tarafından tacize uğraması dikkat çekici noktalardan? Türkiye'de gerilla ya da şavaşan bir kadın bile  olsa kadın kimliğiyle var olmak çok mu zor?

DH: Üçüncü soruya verdiğim cevaptaki gibi kadın olmak her yerde zor. Büyük sorumluluklarınız var ve hep güçlü olmak zorundasınız.Dağ yada şehir,savaşçı kimliği yada çalışan kadın kimliği hiç fark etmiyor.Filmde de görüldüğü gibi kadın her yerde erkekler tarafından zor durumda kalabiliyor kendini koruma ihtiyacı duyuyor.

image

ŞF :  Yeni filmin Şarkı Söyleyen Kadınlar'dan ve rolünden bahseder misin biraz?

DH: Reha Erdem'in son filmi deprem tehlikesi nedeniyle boşaltılmak istenen Büyük Ada da,insanların kapıldığı telaşı,korkuyu anlatılıyor.ve üç kadının burada kesişen hayatları anlatılıyor.Ben orda Meryem karakterini canlandırdım.Kocasından boşanmış dul bir kadın,ondan uzaklaşmak kurtulmak için herkesin korkuyla terk ettiği Büyük Ada'ya yeni umutlarıyla sığınmaya gelen bir kadın.

ŞF: Dünya Sinemasında özellikle takip ettiğin ve beğendiğin ülke sinemaları var mı?

DH: Fransiz filmlerinden çok hoşlanirim oradaki özellikle kadin oyuncularin yalin guzelliği abartidan kaçis hep dikkatimi çekmistir.İspanyol filmleri de hosuma gider ben korku gerilim filmlerinden çok hoslanirim, onlarda da boyle filmlere örnek gösterebilecegim bir çok basarili film var.İtalyan filmlerinden de hoslanirim belki biz turklerdeki ortak noktalari onlarda da bulmamdan dolayi kaynaklaniyor olabilir.

ŞF:  Gelecek ile ilgili projelerin neler? Yakın zamanda seni göreceğimiz başka projeler var mı?

DH: Gelecekle ilgili projelerim ilk başta eğitimli bir oyuncu olarak bu yola devam etmek.Daha yolun başındayım ama çok güzel başarılar elde ettim ve bu başarılarıma başarı katmak en büyük arzum.Bu aralar bir kaç yeni proje için görüşmelerim oldu bakalım hayırlısı olur umarım.

Bu keyifli röportaj için sana çok teşekkür ederiz. Yeni filmin Şarkı Söyleyen Kadınlar ve bundan sonraki tüm kariyerin için başarılar dileriz.

Süleyman Yıldız

Şeffaf Gazete.com

 

 

 

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR