Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
NETFLIX FİLMLERİ SİNEMADA OLMAYACAK
NETFLIX FİLMLERİ SİNEMADA OLMAYACAK
Netflix yeni filmlerini vizyona sokmak yerine doğrudan dijitale getirme kararı aldı. Yayın platformu sinema salonlarıyla bağını tamamen koparıyor.
5 Şubat 2024, 12:51
 
Netflix, yıllardır ödül sezonunda etkili olmak için sinemalarda gösterdiği filmlerini artık sinemalardan tamamen çekeceğini duyurdu.
Şirketin film departmanının eski başkanı Scott Stuber'ın geçtiğimiz günlerde ayrılmasıyla birlikte, Netflix'in stratejisinde önemli değişikliklere gidileceği daha önce belirtilmişti. Şimdi ise Netflix yönetimi, filmlerini sinemalarda göstermeme kararı aldıklarını resmi olarak duyurdu.
 
Netflix'in orijinal içerik üretmeye başladığı ilk yıllarda Hollywood'a adını duyurmak ve prestijli projelere imza atmak için sinemalarda filmlerini gösterme konusunda bazı tavizler verdiği biliniyordu. Ancak son dönemde şirket, dijital platformda film izleme trendinin artmasıyla birlikte sinema gösterimine daha az önem vermeye başlamıştı. 
         image
Netflix Filmleri Beyaz Perdeden Taşınıyor!
Şirketin içerikten sorumlu yöneticisi Bela Bajaria, filmlerini artık hiçbir zaman sinemalarda göstermeyeceklerini açıkladı. Bajaria, kullanıcıların filmleri Netflix'te izlemeyi tercih ettiğini belirterek, Amazon ve Apple gibi rakiplerinin sinema gösterimine devam ettiğini ancak Netflix'in tek odağının dijital platformlar olduğunu vurguladı. 
 
Bu stratejik değişikliği destekleyen bir diğer önemli gösterge ise Netflix'in 2024 programında görüldü.
Önceki yıllarda ödül sezonunda iddialı yapımlarla dikkat çeken Netflix'in bu yılki programında benzer profildeki filmlerin bulunmaması dikkat çekiyor. The Irishman, Marriage Story, Roma gibi önemli yapımlarla öne çıkan şirketin, bu yıl ödül yarışından çekilme kararı, endüstri içinde geniş yankı uyandırdı.
 
Netflix'in sinemalara tamamen veda etmesiyle birlikte, dijital platformda izleyici kitlesini artırmaya odaklanması ve özgün içerik üretimine daha fazla ağırlık vermesi bekleniyor. Bu kararın, sinema ve dijital platform arasındaki denge üzerindeki etkilerini önümüzdeki dönemde görmek heyecanla bekleniyor.
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR