Karakter boyutu :
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, Ankara’da memur emeklilerinin seyyanen zam eylemi sırasında geçim sıkıntısını dile getirerek yaşamına son veren emekli polis memuru Ali Şekeroğlu’nun vefatına ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı.
Erbakan, açıklamasında gece saatlerinde bir başka polis memurunun da yaşamına son verdiğini belirterek her iki olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.
AYM önündeki eylemde yaşamına son vermişti: Emekli polis Ali Şekeroğlu son yolculuğuna uğurlandı AYM önündeki eylemde yaşamına son vermişti: Emekli polis Ali Şekeroğlu son yolculuğuna uğurlandı
“BU MAAŞLARLA BU İNSANLARI YAŞATAMAZSINIZ”
Emeklilerin, dar gelirlilerin, esnafın, işçilerin ve memurların geçim şartlarına dikkati çeken Erbakan, uzun süredir meydanlarda aynı uyarıyı yaptıklarını söyledi:
“Bıçak kemiğe dayandı diyorduk ya… Artık bıçak kemiğe dayanmıyor! Bıçak vicdanları, insan onurunu, emeklilerimizi, dar gelirlilerimizi, esnafımızı, işçimizi ve memurumuzu delip geçiyor!
Dün akşam saatlerinde Anayasa Mahkemesi önünde geçim sıkıntısı yüzünden yaşamına son veren bir emekli polis memurumuz; gece saatlerinde ise yine bir başka polisimiz canına kıydı. Yüreğimiz yanıyor, ciğerimiz dağlanıyor!
Aylardır, yıllardır şehir şehir, ilçe ilçe, meydan meydan haykırıyoruz:
“Bu maaşlarla bu insanları yaşatamazsınız! Bu şartlar altında millete yaşama hakkı tanımıyorsunuz!”
“YİNE ERİŞİM ENGELLERİNİN, YAYIN YASAKLARININ ARKASINA MI SAKLANACAKSINIZ?”
Yaşananların görmezden gelinemeyeceğini savunan Erbakan, iktidara ve bütçeyi hazırlayanlara seslenerek, “Ankara’nın göbeğinde, milletin gözü önünde yükselen bu acı çığlığı yok saymak için yine erişim engellerinin, yayın yasaklarının arkasına mı saklanacaksınız? Yoksa fildişi kulelerinizden bakıp, “canına kıymak suretiyle hükümeti yıpratmaya teşebbüs” diye davalar mı açacaksınız?” diye sordu.
“YETER ARTIK! ALLAH’TAN KORKUN!”
Merhum Necmettin Erbakan’ın “Oyun oynamıyoruz” sözünü hatırlatan Erbakan, ekonomik kararların insan hayatı üzerindeki etkisinin dikkate alınması gerektiğini vurguladı.
Erbakan, “Yeter artık! Allah’tan korkun! Rahmetli Erbakan Hocamızın o tarihi ikazıyla sesleniyorum: Oyun oynamıyoruz!Burada söz konusu olan bütçe rakamları, süslü istatistikler, kağıt üstündeki hedefler değil; doğrudan insanımızın canıdır, onurudur, haysiyetidir! Milleti sadaka kültürüne mahkûm eden, faiz lobilerine trilyonları akıtırken alnının teriyle bu ülkeye hizmet etmiş insanlara açlık sınırını reva gören bu düzene derhal son verin.
Yeniden Refah Partisi olarak, canımız pahasına da olsa milletimizin vicdanı, kimsesizlerin kimsesi olmaya; adil bir düzeni kurana kadar durmaksızın mücadele etmeye devam edeceğiz.” dedi.

NE OLMUŞTU?
Emekli dernekleri ve emekli memurlar, seyyanen zam taleplerini dile getirmek amacıyla Türkiye’nin 81 ilinde eş zamanlı açıklama yapılacağını duyurmuştu. Ankara’daki eylem, Anayasa Mahkemesi karşısındaki Ahlatlıbel Atatürk Parkı’nda gerçekleştirilmişti.
Basın açıklaması öncesinde “Para için değil, onurumuz için” yazılı döviz taşıyan emekli polis Ali Şekeroğlu, hayat pahalılığı ve geçim sıkıntısına ilişkin konuşmuş, “Bizi bu hale getiren utansın” demişti. Şekeroğlu daha sonra silahla kendisini vurmuştu. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Şekeroğlu, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.
|
|
|
DİĞER HABERLER |
YAZARLAR
| Engin Ertem | ![]() |
| DUBAİ EMLAK SEKTÖRÜ KİRA KRİZİNDE |
| Av. Remzi Kazmaz | ![]() |
| AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI |
| Mutlu Demirdelen | ![]() |
| ESTONYA FERİBOTU GİBİ SU ALIYORUZ ! |
| Süleyman Yıldız | ![]() |
| AKLIM BOSNA'DA KALDI |
| KONUK KOLTUĞU | ![]() |
| SEVİM GÖZAY'IN VEDA YAZISI |
FOTO GALERİ
| TESETTÜRLÜ TOPMODEL HALIMA ADEN | TÜRK SİNEMASININ EN SEKSİ KADINI ''Nurgül'' |
| AKDENİZ'İN TARİH KÜLTÜR EĞLENCE ADASI | GALATASARAY'IN MUHTEŞEM ŞAMPİYONLUĞU |
SİTE ANKET
VİDEO GALERİ
| NEŞET ERTAŞ ANISINA UNUTULMAZ TATLISES'Lİ DAKİKALAR | ATHENA '' HER ŞEY GÜZEL OLACAK '' DİYOR |
| EKREM İMAMOĞLU'NUN CUMHURBAŞKANINA ÇAĞRISI | KONYA'DA TIR ŞÖFÖRÜ DEHŞET SAÇTI |




















