Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Cansu Aksoy

Cansu Aksoy
FARKLILIKLARI İLE GÜNEY KORE
14 Temmuz 2020, 15:11

Yazımın ilk bölümünde Güney Kore tasarım dünyası,sokak modası ve farklı stillerine değinmiştim.Birazda yaşam alanlarındaki tasarım ve tarzlarına bakalım  tadımlıkta olsa  gurmede olsun.

Tasarım sadece tabi ki tekstil ürünlerinde değil. Her yerde tasarıma rastlayabilirsiniz, her hangi bir ürününüz ile Kore pazarında tutunmak istiyorsanız tasarım başarısı ve orjinallik şart.

image

İç mimari deki farklılığı sizler ile paylaşmak isterim…

Seul'de Görülmesi Gereken Yerler

Peki bana göre Seul’ da; kesinlikle görülmesi gereken yerler nereler?

İlk olarak; Gyeongbok gung ‘ a kesinlikle  gidin derim. Şayet Seul’ a gelipte burayı görmeden giderseniz çok yazık olur. Gyeongbok gung’a kesinlikle 1 gününüzü ayırın çünkü tepelere doğru çıktığınıza Güney Kore’nin geleneksel evlerini göreceksiniz. Ancak yeterli zamanınız yoksa 5 saatt hızlandırılmış bir şekilde gezmenize yeterli olacaktır.

İkinci olarak; ben Gyeongbok’taki güzel butikleri ve o caddeyi gezmenizi tavsiye ederim.  Şayet orjinal ve tasarım kıyafetleri burada bulabilirsiniz. Bu cadde;  metrolarda gördüğüz çoğu mağazaya göre biraz daha pahalı diyebilirim ancak metroları da hafife almayın. Şayet çok hoş ve benzer fiyatlarda butiklere orada da sıkça rastlayabilirsiniz.

image

Gyeongbok  ürün fiyat aralıkları 5.000KRW(takılar) ile 500.000KRW(çanta,ayakkabı,kıyafet,ev eşyası)  arası diyebilirim. Çok kaliteli deri, tasarım çantaları burada bulabilirsiniz. Kaliteli deri malzemesinden yapılma  çantaların fiyatları ortalama 250.000KRW-500.000KRW arası diyebilirim. Güney Kore’ de çok uygun fiyatta çanta  görmedim. Güney Kore’de  sokak satıcısındaki çantaların bile, deri olanları ; kaliteli deriden yapılma ve  fiyatları; Türkiye’de var olan ortalama kalitede mağaza fiyatlarınn 2 katı diyebilirim. Ancak kesinlikle tutarına değecek orjinallikte görüntü sergilemekteler. Bütün çantalarda diğer ürünlerde olduğu gibi özel.

N Tower’ a çıkarak, Seul’ü kuş bakışı seyretmek, kesinlikle size büyük mutluluk getirebilir. Şayet burası çok yüksek, orada bir hatıra bırakmak isterseniz , kilit bunun için uygun olacaktır.

image

Üçüncü olarak; Gangnam Coex ‘i kesinlikle ziyaret etmelisiniz. Ancak bir ayrıntıyı belirtmek isterim; içeride alışverişin harici fuar merkezlerini, tiyatro, sinema, akvaryum ve farklı çıkışlarını da kesinlikle görmeden gitmeyin .

Tabiki; Lotte World’ ü de ziyaret etmenizi tavsiye ederim. Tam bir gününüzü bu eylence merkezine ayırmanız uygun olacaktır. Açılış kapanış saatleri yaz kış değişmekte olup yazın saat 23:00’ a kadar açık bir merkez. Şayet gene yeterli zamanınız mevcut değilse; bana göre dışarıda bulunan trene binmeniz bence size yeterli olacaktır.

Dongde Dong’ dan özellikle makyaj malzemeleri ve bakım ürünlerine bakabilrsiniz; çünkü bütün Kore Bakım ürünü mağazalarını burada bulabilirsiniz. Anahtarlık ve benzeri hediyelik eşyalarınızı Namdaemun’dan almak üzere bekletin derim, şayet bu bölge uygun fiyata giyim ürünü ve hediyelik eşya dolu.

Sonuç olarak yemeklerden bahsetmiyorum bile bir harikalar... Diyerek sizi kandırmıyorum; ama merak etmeyin 3. Günden sonra alışıyorsunuz havaya bulaşmış yağ kokusuna; şayet hersey organik ve Kore mutfağı çok geniş. Tatlı papates çorbasını deneyin derim.

image

Aklımda yer edenler;  aktif kullanılan Samsung teknolojisi, mükemmel bakım ürünleri, müthiş doğa harikası, kültürü, çubukları, korkutucu görünümlü yemekleri ve tabiki Türkiye’ye bayılan, yaşlısından gencine Türk insanını kardeşi olarak bağrına basmak isteyen, kesinlikle bizlerle kültür açısından benzer yönlere sahip, makyaj ve estetiğe saplantılı boyutta takıntılı, insanı bıktıran yardımseverliğe sahip Güney Kore insanları...

Cansu Aksoy  / Endüstri Mühendisi

YAZARA AİT DİĞER YAZILAR

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR