Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
HAKAN ATİLLA BEKLENENİ YAPTI !
HAKAN ATİLLA BEKLENENİ YAPTI !
ABD'de Halkbank davası sebebiyle 28 ay hapis yattıktan sonra Türkiye'ye döndüğünde Borsa İstanbul Genel Müdürlüğü'ne getirilen Hakan Atilla '' BİST '' Borsa İstanbul başkanlığından istifa etti
8 Mart 2021, 10:20
 
26 Mart'taki Borsa İstanbul Genel Kurulu'nda görevi bırakması beklenen Hakan Atilla, bugün istifa dilekçisini Borsa İstanbul Yönetim Kurulu’nu sundu ve istifası kabul edildi.
 
image
 
 BİST, istifanın kabul edildiğini duyurdu.
 
BİST'ten yapılan yazılı açıklamada, "Borsa İstanbul A.Ş. Genel Müdürü Sn. Mehmet Hakan Atilla'nın kendi isteğiyle 08.03.2021 tarihinden itibaren Genel Müdürlük görevinden istifa etmesi nedeniyle, 08.03.2021 tarihli Yönetim Kurulu kararı ile istifası kabul edilmiştir. Borsamız kararı, Sermaye Piyasası Kurulu Başkanlığı'na bildirilmiştir." denildi.
 
Atilla’nın istifasına '' Amaç ilişkileri düzeltmek '' yorumu.
 
Borsa İstanbul'un genel müdürü Hakan Atilla'nın önceki gün istifa edeceğine dair iddiaların gündeme gelmesi uluslararası kamuoyunda da gündem oldu. İngiliz Financial Times, "Bu ayrılık, ABD-Türkiye ilişkilerini iyileştirmek için" yorumunu yaptı.
 
image
 
Hakan Atilla, ABD'de 28 ay tutuklu kalıp Türkiye'ye dönmüştü.
 
ABD'de İran'a yönelik yaptırımların delinmesi sürecinde rol oynadığı gerekçesiyle yargılanıp 28 ay tutuklu kalan, infazının ardından Temmuz'da Türkiye'ye dönen eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla, Borsa İstanbul Genel Müdürü olarak atandı.
 
Hazine Bakanı Berat Albayrak, Twitter'da "Haksız bir mahkumiyetin ardından ailesine ve ülkesine kavuşan Hakan Atilla, Borsa İstanbul Genel Müdürü olarak göreve başlıyor" paylaşımı yaparak atama kararını duyurdu.
 
Atilla, kamuoyunda "Reza Zarrab davası" olarak bilinen ancak resmi adı "ABD, Mehmet Hakan Atilla'ya karşı" olan yargı sürecinin ve ABD'de hapiste geçirdiği 28 ayın ardından 24 Temmuz'da Türkiye'ye dönmüştü.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR