Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
YERLİ TURİST BU FİYATLARA TATİL YAPAMAZ
YERLİ TURİST BU FİYATLARA TATİL YAPAMAZ
Turizm sektörü temsilcileri, iç pazardaki fiyatlar ve personel fiyatları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Ergün Demiray yerli turistin mevcut fiyatları ödeme imkanı olmadığını belirtirken, Abdulkadir Ateş ‘Vatandaşın tatil imkanının elinden alınmaması lazım.’ dedi.
26 Mart 2024, 14:26
 
Dedeman Resort&Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Ergün Demiray ve Eski Turizm Bakanı Abdulkadir Ateş, yerli halkın mevcut fiyatlarla tatile erişmesinin zor olduğuna dikkat çekti.
 
“5-10 yıl önce ‘böyle giderse çalıştıracak işçi bulamayız’ diyordum”
Daha önce turizmcilere “Yerli turisti kaybetmeyelim, onlara özel kontenjan ayıralım” çağrısında bulunan Dedeman Resort&Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Ergün Demiray, yerli turistin mevcut fiyatları ödeme imkanı olmadığını belirtti.
 
Demiray, “Bizim insanımız 250 Euro ve üstünü ödeyemez.
Tüketimde tasarruf dönemi başladı. Bakın ben 5-10 yıl önce ‘böyle giderse çalıştıracak işçi bulamayız bu sektörde’ diyordum kimse inanmıyordu. O konuda halimiz ortada. Bugün de böyle giderse 5-10 yıl sonra yerli turist bulamayız’ diyorum” dedi.
 
“Yerli ile yabancıyı aynı kefeye koyamayız”
Bu yıl tatil yapabilecek durumdaki yerli turistin daha seçici olacağını söyleyen Demiray, “Yerliyi kaçırmamamız lazım. Şu anki ekonomik durumda fiyatları kontrol edebilmemiz çok zor, farkındayım. Ama belli bir oranda yerli turiste kontenjan ayırıp sonra fiyatları yükseltebilirsiniz. Biz yerliyle yabancıyı aynı kefeye koyamayız” diye konuştu.
          image
 
“Politika değişmeli”
Eski Turizm Bakanı Abdulkadir Ateş de düşen alım gücüyle birlikte yurttaş için her şeyin lükse dönüştüğünü vurguladı. 1991-94 yılları arasında bakanlık görevini yürüten Ateş, “Bizim ana felsefemiz her gelir grubundaki Türkiye vatandaşının tatil yapabilmesi politikasıydı. Yurttaşlarımızın tatil yapabilmesi için kamp yerleri ayarlamıştık. Orman Bakanlığı ile çalışıp denizin dışında yayla turizmi için alanlar açıyorduk. Her bakanlığın kendi memuru için otellerini yapıyorduk, memurlarımız tatil yapabiliyordu. Ama bunların hepsi özelleştirildi, satıldı. Bu politikadan vazgeçildi” dedi.
 
Turizmin Türkiye ekonomisine büyük gelir kattığını hatırlatan Abdulkadir Ateş şunları söyledi:
“Ama para kazanacağız diye vatandaşımızın tatil imkanını elinden almamak gerek. Tüm vatandaşlarımızın kolaylıkla ve uygun fiyatlarla yararlanabileceği mekânlar yaratılmalı. Kısa vadede ise hızlıca ucuz krediler verilmeli yerli turiste.”

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR