Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
NUREDDİN NEBATİ GÖREVE BAŞLADI
NUREDDİN NEBATİ GÖREVE BAŞLADI
Lütfi Elvan'ın istifası üzerine Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine getirilen Nureddin Nebati, TBMM Genel Kurulu'nda yemin ederek görevine resmen başladı.
2 Aralık 2021, 13:12
 
Lütfi Elvan'ın yerine Hazine ve Maliye Bakanlığı'na getirilen Nureddin Nebati, TBMM'de yemin ederek resmen görevine başladı
 
Mart ayında görevden alınan Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'ın yerine Şahap Kavcıoğlu'nun atanmasının ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda yapılan bu değişiklikle de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın faiz konusundaki duruşu doğrultusunda ekonomi yönetiminde eşgüdüm sağlanmış oldu
 
image
 
Lütfi Elvan, devir teslim töreninde konuştu:"Hazine kasamızı güçlü nakit rezervi ile bakanımıza teslim ediyoruz"
 
Devir teslim töreninde açıklama yapan Eski Hazine Ve Maliye Bakanı Elvan, "Sayın Bakanım çok değerli arkadaşlar hepinizi saygıyla selamlıyorum. 10 Kasım 2020'de göreve başladım. Başlar başlamaz önemli adımlar attık. Bunu yaparken toplumun tüm kesimleriyle istişare içinde olduk. Kamu maliyesi alanında tüm giderlerimizi, gelirlerimizi baştan aşağı gözden geçirdik. Kalıcı gelirlerimizi arttırıcı pek çok önlem aldık. Yıl boyunca COVİD destekleri hariç mali disiplinden vazgeçmedik. Yüzde 2'nin altında bütçe açığını öngörüyoruz. Faiz hariç bütçe fazlası vereceğiz. Borçlanma açısından da başarılı yıl geçirdik. Hazine kasamızı tarihi yüksek seviyede güçlü bir nakit rezerviyle teslim ediyoruz. Büyüme performansımıza rağmen cari dengede önemli adımlar attık. Bu yıl yüksek büyümeye rağmen milli gelirin yüzde 1'i civarında cari açıkla kapatacağız. Altın ithalatını azaltıcı önlemler aldık. Tedbirler aldık. Cari açığın azaltılmasında gördük. Ekonomi reform programında çok sayıda tedbiri hayata geçirdik. Sermaye piyasalarına yönelik adımlar attık. İstihdam 2020'nin ikinci yarısından itibaren arttı: OECD ülkeleri arasında salgına rağmen telafi edebilen ülkeler arasında yer aldı. Hazine ve Maliye Bakanlığı olarak elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. " açıklamasında bulundu.
 
Resmi Gazete'de yer alan açıklamada "Görevden affını isteyen ve görevden af talebi kabul edilen Lütfi Elvan'dan boşalan Hazine ve Maliye Bakanlığı'na Nureddin NEBATİ Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 104'üncü ve 106'ncı maddeleri gereğince atanmıştır." ifadelerine yer verildi.
 
image
 
Yeni Bakan Bakan Nebati, "Rabbim, kolaylaştır, zorlaştırma, Rabbim hayırla sonuçlandır. İşimizde bize doğruluk ver, bizi muvaffak kıl. Sayın Cumhurbaşkanımızın şahsımı layık gördüğü Hazine ve Maliye Bakanlığı görevini hayırla ifa etmeyi, bize gösterdiği güvene layık olmayı Rabbim nasip etsin inşallah" açıklamasında bulundu.
 
NUREDDİN NEBATİ KİMDİR?
Nureddin Nebati, 1 Ocak 1964'te Şanlıurfa Viranşehir'de doğdu.
 
Siyaset Bilimi Uzmanı; İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsünde Uluslararası İlişkiler alanında yaptı.
 
Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında Doktora unvanını aldı. Farklı Üniversitelerde Siyaset Bilimi, Türk Siyasal Hayatı, Devlet ve Siyaset Sosyolojisi dersleri verdi.
 

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR