Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ZORUNLU AFET SİGORTASI GELECEK
ZORUNLU AFET SİGORTASI GELECEK
Mehmet Şimşek '' Yılın üçüncü ya da dördüncü çeyreğinde zorunlu afet sigortası getirmek istiyoruz.Şu anda kaynaklar daha çok spekülatif alanlarda değerlendiriliyor.''
7 Mart 2024, 14:12
 
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin uygulanan program sayesinde yüksek gelirli ülkeler grubuna girebileceğini ifade etti.
 
Şimşek, Gaziantep'te düzenlenen "DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması" ödül töreninde yaptığı konuşmada, zorunlu afet sigortasıyla ilgili de açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek, yılın üçüncü ya da dördüncü çeyreğinde zorunlu afet sigortası getirmeyi planladıklarını belirtti. Bu sigorta ile depremlere karşı konutları korumak amacıyla uygulanan zorunlu deprem sigortasının kapsamının genişletilmesi hedefleniyor.
 
"Yılın üçüncü ya da dördüncü çeyreğinde zorunlu afet sigortası getirmek istiyoruz.
Şu anda kaynaklar daha çok spekülatif alanlarda değerlendiriliyor.''
 
Bakan Şimşek'in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:
'' Zorunlu afet sigortası, Türkiye’de yaşayan gayrimenkul sahiplerinin deprem, sel, heyelan gibi doğal afetlere karşı mali güvence altına alınması için tasarlanmış bir sigorta türüdür. Bu sigorta, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in açıkladığı gibi 2024 yılında yürürlüğe girecek ve gayrimenkul sahiplerinin bu sigortayı yaptırmaları zorunlu olacaktır. Zorunlu afet sigortası, gayrimenkulün değerine, konumuna ve yapısal özelliklerine bağlı olarak belirlenen primlerle sunulacak ve doğal afetler sonucunda ortaya çıkan hasarları karşılayacaktır. Düşük tek haneli enflasyon öngörülebilirliği artırıyor, kaynakların verimli alanlara yönelmesini sağlıyor. Bu sene uygulanan program sayesinde Türkiye yüksek gelirli ülkeler grubuna girebilecek."

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR