Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
IŞİD SORUMLUSU GÖZ ALTINDA
IŞİD SORUMLUSU GÖZ ALTINDA
İstanbul'da bu sabah yapılan terör operasyonunda ‘Ebu Hanzala‘ ismiyle bilinen Halis Bayancuk da gözaltına alındı. Halis Bayancuk, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilerek emniyet müdürlüğüne götürüldü.
24 Temmuz 2015, 20:27

 

"T.C. rejiminin başındakilere bir uyarı" videosunda konuşan 'Ebu Hanzala kod adlı Halis Bayancuk, IŞİD'e yakınlığıyla bilinen internet sitelerinde yapılan çağrı ile bayramların ilk günü Ömerli'de organize edilen etkinliklere katılıp konuşmalar yapmıştı. En son geçtiğimiz Ramazan Bayramı'nda İstanbul'daki etkinlikte konuşmuştu. Bayancuk, "Müslümanların evlerini sabah 5’te basarsanız, mahremiyetini çiğnerseniz, sizi Allah’a şikayet ederiz. Aklınızı başınıza alın" demişti.

Halis Bayancuk'ın bu konuşması "T.C. Rejiminin Başındakilere Bir Uyarı" başlığıyla etkinliği organize eden gruplar tarafından sosyal medyada paylaşılmıştı. 




STAR'DAN U DÖNÜŞÜ

Star gazetesi, 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmalarının ardından geliştiren sözde "paralel" savunma yönetime başvurup 21 Aralık 2014’te Bayancuk’la bir söyleşi gerçekleştirmişti. Terörle mücadele uzmanı polisler ve Hizmet Hareketi aleyhine gündem oluşturmak için manşete taşınan Bayancuk, 13 ilde terör örgütü IŞİD'e yönelik son operasyonda da gözaltına alındı. Aynı yandaş gazete bu kez haberi "Türkiye'yi tehdit eden o isim gözaltına alındı" başlığıyla verdi.



STAR GAZETESİ'NE İLK SAYFADAN RÖPORTAJ VERMİŞTİ

Star gazetesi, 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmalarının ardından geliştiren sözde "paralel" savunma yönetime başvurup 21 Aralık 2014’te Bayancuk’la bir söyleşi gerçekleştirmişti. “4 yılını cezaevinde geçiren kumpas mağduru Halis Bayancuk yaşadıklarını Star’a anlattı” başlığıyla duyurulan söyleşide Bayancuk, Hizmet Hareketi eleştirdiği için operasyonların hedefinde olduğunu öne sürmüştü. Star Gazetesi de buna mükafat olarak Bayancuk'un "iftiralarını" ilk sayfadan vermişti.



POLİSLERİ GÖZALTINA ALIP GÖZALTINDAKİLERİ SERBEST BIRAKMIŞLARDI

Bu gelişme, 14 Ocak 2014'te Van merkezli El Kaide operasyonunda Bayancuk'un da aralarında bulunduğu 25 kişiyi gözaltına aldıkları için tutuklanan polisleri hatırlattı.

Dönemin Van terörle Mücadele Şube Müdürü Serdar Bayraktutan'ın da aralarında bulunduğu bu polisler bir yılı aşkındır Silivri'de tutuklu. Yine Van'da El Kaide ve IŞİD'e darbe vuran 17 polis de geçtiğimiz Nisan ayında operasyona maruz kalmıştı. İfade işlemleri sırasında bu polislere "IŞİD üyelerini neden takip ettiniz" diye sorulmuştu. Şimdi Bayancuk'u gözaltına alan polislerin akıbeti merak ediliyor.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

Engin Ertem Engin Ertem
 ARAZİ YATIRIMI İÇİN DOĞRU VE YANLIŞLAR
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 KONUT ALMAK ŞİMDİ DAHA ZOR OLDU
KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR