Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
EKREM İMAMOĞLU EZDİ GEÇTİ
EKREM İMAMOĞLU EZDİ GEÇTİ
İBB başkanı Ekrem İmamoğlu, partisi CHP'nin ittifaksız katıldığı seçimde tarihi başarı elde etti. İmamoğlu  Cumhur İttifakı'nın adayı Murat Kurum'u açık farkla geride bıraktı ve İstanbul Belediye başkanlığını tekrar kazandı.
31 Mart 2024, 23:22

İBB başkanı Ekrem İmamoğlu, partisi CHP'nin ittifaksız katıldığı seçimde tarihi başarı elde etti. İmamoğlu  Cumhur İttifakı'nın adayı Murat Kurum'u açık farkla geride bıraktı ve İstanbul Belediye başkanlığını tekrar kazandı.

İmamoğlu seçim sonuçlarını izlediği CHP İl Merkezi'nde bir basın toplantısı düzenledi.

İBB başkanı Ekrem İmamoğlu Cumhur İttifakı'nın adayı Murat Kurum'u açık farkla geride bıraktı ve İstanbul Belediye başkanlığını açık farkla tekrar kazandı.

image

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 31 Mart’ı 1 Nisan’a bağlayan saatlerde, Saraçhane’yi hınca hınç dolduran vatandaşlarla buluştu. Ceketi çıkarıp, kolları sıvayan İmamoğlu, “Millet emir verir, bir kişi emir vermez. Millet emir verir, talimat verir. Bir kişi talimat vermez. Yöneticiler milletten talimat alır. Bir kişinin vesayet dönemi, bugün itibariyle bitmiştir. Cumhuriyet ve demokrasi, bugün itibariyle tam yol ileri demiştir. İstanbul bu akşam demiştir ki, ‘Sayın Cumhurbaşkanı, 18 aydır bir imzayı esirgediğin Sefaköy-Beylikdüzü metro hattını imzala. İstanbul, o hizmeti hemen alsın. Engelleme, işine bak’ demiştir. Öyle değil mi? ‘Bu kentin sağlığını, yeşilini, denizini korumak için yapılacak tesisler için imzayı at, bekletme’ demiştir. İstanbullu daha ne desin” ifadelerini kullandı. 

Son dakika sonuçlarına göre Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum arasında fark yüzde 10 üzerinde kapatılmayacak farkla önde.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu'nun oy oranı yüzde 50.56; AKP'nin adayı Murat Kurum'un oy oranı ise yüzde 40.67.image

EKREM İMAMOĞLU'NDAN İLK AÇIKLAMA
"Kıymetli basın mensupları, bizi izleyen çok değerli vatandaşlarımız, bizi takip eden sandık görevlileri ve farklı siyasi partiler tarafından görevlendirilmiş sandık sorumluları hepinizi selamlıyorum. Öncelikle tüm vatandaşlarımızın orucunun kabul olmasını dilerim. Sizleri İstanbul'dan Değerli başkanımız Özgür Çelik ile selamlıyoruz Şu an itibari ile yüzde 40 doğru giden oranda bir veriye sahibiz, elde ettiğimiz verilere göre söyleyebilirim ki vatandaşımızın bize olan inancı iyi verilerle karşılığını göstermiş durumda.
 
İl başkanlığımızda çok güçlü bir ekibimiz var, şu an görmüş olduğumuz fotoğraf bizi ziyadesiyle memnun etmekte. Ancak hiçbir seçim bitmeden sonuçlanmaz."

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR