Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BEKLENEN GÖRÜŞME BASLADI
BEKLENEN GÖRÜŞME BASLADI
Dört aylık genel başkanlık sürecinde 31 Mart seçim sonuçlarıyla partisini 47 yıl sonra büyük başarıya taşıyan Özgür Özel ile Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmesi başladı.
2 Mayıs 2024, 14:08
 
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasındaki görüşme başladı.
Görüşme, CHP’nin 47 yıl sonra birinci; AKP’nin ise 22 yıl sonra ilk kez ikinci parti olduğu tabloda gerçekleşecek olmasıyla da tarihi önem taşıyor. AKP ile CHP liderlerini de 8 yıl sonra bir araya getiren görüşme, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi yerine AKP Genel Merkezi’nde gerçekleşiyor.
 
Görüşme AKP Genel Merkezi’nde gerçekleşiyor.
Dört aylık genel başkanlık sürecinde 31 Mart seçim sonuçlarıyla partisini 47 yıl sonra büyük başarıya taşıyan Özgür Özel, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşüyor. Genel Merkezin kapısında AKP Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş tarafından karşılanan Özel ve beraberindekiler, tokalaşmanın ardından içeriye geçti. İkili arasındaki görüşme  saat 16.04'te başladı. Görüşmede, Özel'in yanında eski Washington Büyükelçisi ve CHP Milletvekili Namık Tan da yer alıyor. Erdoğan'ın yanında ise Elitaş bulunuyor. image
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Özgür Özel, AKP Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş ile eski Washington Büyükelçisi ve CHP Milletvekili Namık Tan, AKP Genel Merkezi'nde
Bugün gerçekleşen tarihi görüşmenin ana gündem maddesi ise hükümetin, ülkenin kaderini şekillendirme noktasında ısrarcı olduğu yeni anayasa çalışmaları ve elbette seçim sonuçları. Erdoğan’ın CHP’nin desteğini beklediği, Özel’in ise “anayasaya tam sadakat” şerhi düştüğü yeni anayasa tartışmasının nasıl bir müzakereyle sonuçlanacağı merak konusu. CHP liderinin Erdoğan’ın masasına bırakacağı diğer gündemler arasında ise yargı krizi, ekonomik kriz, emekli maaşları ve hak ihlalleri de bulunuyor. 
 
CHP liderinin aylardır dile getirdiği “en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çekilmesi” önerisini de doğrudan Erdoğan’a iletmesi bekleniyor. Hayat pahalılığı, emekli ve memur aylıkları ve öğretmen atamaları gibi konular da diğer gündemler arasında.
 
 8 yıl sonra ilk kritik görüşme 
Bir diğer gündem maddesi ise kuşkusuz seçim sonuçları ve CHP’nin, Türkiye haritasının büyük çoğunluğunu kırmızıya boyadığı belediyeler. Belediyelerin merkezi yönetimden onay bekleyen projeleri de Özel tarafından Erdoğan’a iletilecek. Görüşme öncesi belediye başkanları ile toplantı yapan CHP lideri, görüşmede nazım plan imzalarının atılması, krediler gibi konuların öne çıkacağını söylemişti. Bir diğer konu da AKP ve MHP yönetimlerinden devralınmış borçlar. Zira, AKP ve MHP’den CHP’ye geçen belediyelerin borçlarının 100 milyar liranın üzerinde olduğu gündeme gelmişti.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

Engin Ertem Engin Ertem
 ARAZİ YATIRIMI İÇİN DOĞRU VE YANLIŞLAR
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 KONUT ALMAK ŞİMDİ DAHA ZOR OLDU
KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR