Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ALMANYA EKONOMİ ŞANTAJINDA
ALMANYA EKONOMİ ŞANTAJINDA
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Hiçbir Alman şirketiyle ilgili başlattığımız soruşturma yok. Hepsi yalan. Türkiye'yi karalamaya gücünüz yetmez. Almanya kendini çekin düzen vermelidir. Bizi de tehditlerle yıldıramaz, bunu bilmelidir'
21 Temmuz 2017, 15:20
 
 
ALMAN BAKANININ BEYANLARINI ŞİDDETLE KINIYORUM
 
Türk Milleti, zor zamanlarında yanında olan dostlarını hiçbir zaman unutmayacaktır. Ülkemize davet ettiğimzi herkese "gelin birlikte kazanalım" çağrısı yapıyoruz. Bizim birlikte kazanmaya ihtiyacımız var. Bu anlayışla bizimle çalışmak isteyen herkese ülkemizin kapılarının sonuna kadar açık olduğunu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Biz böylesine iyi niyetle muhataplarımıza yaklaşırken bazılarının ticaretle siyaseti birbirine karıştırmakta ısrar ettiğini görüyoruz. Alman ekonomi bakanının hiçbir mesnede dayanmadan, dolaylı mesajlarla ülkemize yatırım yapan şirketleri tedirgin eden beyanlarını buradan şiddetle kınıyorum. Bu siyasete, temsil makamında olanlara yakışmaz. Teröre bulaşanlarla siyaseti lütfen birbirine karıştırmayın.
 
Almanya bizi bu tehditlerle ürkütemez bunu bilmelidir!
 
Ben Emniyet ve MİT'teki arkadaşlarıma sordum. Herhangi bir Alman şirketiyle ilgili bir soruşturma var mı diye. Bana verilen cevap "Hiçbir Alman şirketiyle ilgili soruşturma yoktur". Bizi karalamaya hiç kimsenin gücü yetmez. Şirketlerin garantisi biziz, güvencesi biziz. Biz kazan kazan esasına göre onlarla bugüne kadar çalıştık. Almanya'nın Türkiye ile olan münasebetlerini burada zedelemek, lekelemek isteyenler yanlış yolda gidiyorlar. Tam aksine Türkiye'deki teröristleri Almanya'da saklayan hükümet önce bunun hesabını vermeli?
 
Türkiye'den kaçan teröristler Almanya'da niçin saklanıyor?
 
Onlara verilen destekleri nasıl izah edecekler? PKK'yı kendi caddelerinde Alman polisinin koruması altında müsaade eden Almanya bunu neyle izah edecek. Almanya kendine çeki düzen vermelidir. Bizi de bu tehditlerle ürkütemez bunu böyle bilinmelidir. Kendi yargıları ne kadar bağımsızsa bizim yargımız onlardan daha da bağımsızdır.
 
SERBEST PİYASA EKONOMİSİNİ ÖĞRENEMEMİŞ BUNLAR
 
Biz bir çadır devleti değiliz. Esasen Alman kökenli şirketler en rahat çalıştığımız özel bir yere sahip. Böyle bir kara propogandayla ülkemizde 9 milyar dolara yatırım yapan Alman şirketlerine baskı kurulmaya çalışıldığı ortadadır. Alman şirketlerine de ülkemizin kapıları ve milletimizin gönlü sonuna kadar açıktır. Dünyada serbest pazar ekonomisi var. Bunlar demek ki serbest pazar ekonomosini öğrenemişler. Türkiye'nin yabancı şirketlerle ilgili kara liste çalışması olduğunu iddia edenleri ispata davet ediyorum. Herhangi bir mesnede dayanmadan böyle bir iddiayı dile getirmek hiçbir sorumlu siyasetçinin işi olamaz. Alman Dışişleri'nin ülkemizin seyahat için güvenli olmadığı uyarısını son derece yersiz ve kanıtsız olduğunu belirtmek isterim. Ülkeler dedikodularla yönetilemez.
 
YATIRIMCI SAYISI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR
 
Hamburg'ta adım atarken adım başı polis vardı. Ama biz Antalya'da bir G-20 zirvesi yaptık, muhteşemdi. Hala konuşuluyor. Demokrasiyi benimsemiş, oturtmuş bir ülkeye kimse bu tür kara lekeleri çalamaz. Yargımızı da gönderdikleri talimatlarla yönlendirmeye kimsenin güçleri yetmez. İlgilileri saygı göstermeye davet ediyorum.
 
Avrupa ve Amerika'nın yanında Körfez, Orta Asya, Rusya, Uzakdoğu ve Güney Asya'dan ülkemizi tercih eden yatırımcıların sayısı her geçen gün artıyor. Körfez'deki dostlarımızın arasında başgösteren kriz bizi gerçekten üzmüştür. En başından beri samimi gayret gösteriyoruz. İhtilafların kalıcı ve kırıcı olmaması için sonuna kadar gayret göstermeye devam edeceğiz.
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

Engin Ertem Engin Ertem
 ARAZİ YATIRIMI İÇİN DOĞRU VE YANLIŞLAR
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 KONUT ALMAK ŞİMDİ DAHA ZOR OLDU
KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR