26 kişinin gözaltına alındığı soruşturma kapsamında bugün beş şüphelinin daha yakalanmasıyla gözaltı sayısı 31'e yükseldi.
Son yılların en büyük vurgun süreci olan fon skandalına ilişkin soruşturmada, AK Parti'nin eski milletvekillerinden Ertan Aydın da gözaltına alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında 21 Ekim'de 31 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmiş, düzenlenen operasyonlarda 26 kişi yakalanmıştı.
Soruşturmanın devamında bugün beş şüpheli daha gözaltına alındı.
Yeni gözaltılar arasında, geçmişte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanlığını yapan ve AK Parti'nin seçim kampanyalarında görev alan eski Ankara Milletvekili Ertan Aydın'ın da bulunması dikkat çekti.
İstanbul'da sermaye piyasalarında gerçekleştirilen işlemlere ilişkin yürütülen fon soruşturmaları kapsamında yapılan incelemeler doğrultusunda 5 şüpheli daha gözaltına alındı.
GÖZALTINA ALINAN 5 İSİM
1- Ertan Aydın- (Eski milletvekili ve Eski Başbakan Danışmanı)
2- Abdullah Dal - (Kuyas Yatırım Yöneticisi)
3- Fahri Uğur - (Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik Genel Müdürü Taha Çakmak'ın özel kalem personeli)
4- Hakan Eryılmaz - ( Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik Genel Müdürü Taha Çakmak'ın özel kalem personeli)
5- Seda Tarım - (TERA Holding Genel Müdür Yardımcısı)
Soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen Ertan Aydın, Ankara'da gözaltına alındı. Aydın'ın soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla İstanbul'a getirildiği öğrenildi.
Eski AK Parti Milletvekili Aydın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2023 cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasının organizasyonunda görev alan isimler arasında bulunuyordu.
Ekim ayı başında Ertan Aydın hakkında fon soruşturması kapsamında yurt dışına çıkış yasağı uygulanmıştı. Aydın geçmişte AK Parti'nin önemli seçim kampanyalarında görev almış ve 2023 cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasını organize eden isimlerden biri olarak biliniyordu.
SPK, AYDIN HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞTU
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), 17 Ekim'de Vişne Madencilik Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ (VSNMD) paylarında gerçekleştirilen işlemlere yönelik incelemesi sonucunda 22 kişi hakkında suç duyurusunda bulunulmasını kararlaştırmıştı. Bu isimler arasında eski AK Parti Milletvekili Ertan Aydın da yer alıyordu.
SPK, Sermaye Piyasası Kanunu'nun piyasa dolandırıcılığına ilişkin 107/1. maddesi kapsamında suç duyurusu kararı almıştı.Aynı listede Tera Yatırım ve Tera Portföy yöneticileri Emre Tezmen ve Emir Münir Sarpyener ile eski Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Erkan Kilimci de bulunuyordu.
Kurul, haklarında suç duyurusu kararı verilen kişiler için borsa ve teşkilatlanmış diğer piyasalarda iki yıl süreyle işlem yasağı uygulanmasına da karar vermişti.
GÖZALTINA ALINAN DİĞER DÖRT İSİM
Ertan Aydın ile birlikte gözaltına alınan diğer şüphelilerin Abdullah Dal, Hakan Eryılmaz, Fahri Uğur ve Seda Tarım Kocabalkan olduğu öğrenildi.Böylece 21 Ekim'de başlayan operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerin sayısı 31'e yükseldi. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.
DÖRT ŞİRKETİN HİSSELERİNDEKİ İŞLEMLER İNCELENİYOR
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terörizmin Finansmanı ve Aklama Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturmada, Sermaye Piyasası Kurulunun gönderdiği raporlar ve yapılan yazılı başvurular doğrultusunda dört şirketin paylarına ilişkin işlemler incelemeye alındı.
Söz konusu şirketler şöyle:
Işıklar Enerji ve Yapı Holding AŞ (IEYHO)
Vişne Madencilik Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ (VSNMD)
Odine Solutions Teknoloji Ticaret ve Sanayi AŞ (ODINE)
Tera Finansal Yatırımlar Holding AŞ (TRHOL)
Başsavcılık, şirketlerin paylarına ilişkin iddialar ve SPK raporlarının değerlendirilmesi sonucunda 31 kişi hakkında gözaltı kararı verildiğini açıklamıştı.
NUSRET ALTINBAŞ HAKKINDA YAKALAMA KARARI
Soruşturma kapsamında Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nusret Altınbaş hakkında yakalama kararı çıkarıldı, kardeşi İnan Altınbaş ise gözaltına alındı, diğer aile fertlerinin tüm malvarlıkları donduruldu.Operasyonun ilk gününde Altınbaş Holding yöneticisi İnan Altınbaş'ın da aralarında bulunduğu 26 kişi gözaltına alınmıştı.
Soruşturmada, Altınbaş ailesinin mal varlıklarına tedbir uygulandığı bildirilmişti.
Sermaye piyasalarındaki işlemlere ilişkin soruşturma devam ediyor.
|
|
|
DİĞER HABERLER |
YAZARLAR
| KONUK KOLTUĞU | ![]() |
| KENTSEL DÖNÜŞÜM MAFYALIĞI |
| Engin Ertem | ![]() |
| DUBAİ EMLAK SEKTÖRÜ KİRA KRİZİNDE |
| Av. Remzi Kazmaz | ![]() |
| AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI |
| Mutlu Demirdelen | ![]() |
| ESTONYA FERİBOTU GİBİ SU ALIYORUZ ! |
| Süleyman Yıldız | ![]() |
| AKLIM BOSNA'DA KALDI |
FOTO GALERİ
| TESETTÜRLÜ TOPMODEL HALIMA ADEN | TÜRK SİNEMASININ EN SEKSİ KADINI ''Nurgül'' |
| AKDENİZ'İN TARİH KÜLTÜR EĞLENCE ADASI | GALATASARAY'IN MUHTEŞEM ŞAMPİYONLUĞU |
SİTE ANKET
VİDEO GALERİ
| NEŞET ERTAŞ ANISINA UNUTULMAZ TATLISES'Lİ DAKİKALAR | ATHENA '' HER ŞEY GÜZEL OLACAK '' DİYOR |
| EKREM İMAMOĞLU'NUN CUMHURBAŞKANINA ÇAĞRISI | KONYA'DA TIR ŞÖFÖRÜ DEHŞET SAÇTI |

























