Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MOSKOVA'DA KONSER SALONUNA TERÖR SALDIRISI
MOSKOVA'DA KONSER SALONUNA TERÖR SALDIRISI
Rusya'nın başkenti Moskova’da kamuflajlı kişiler bir konser salonunda saldırı düzenledi. Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), saldırıda en az 40 kişinin öldüğünü duyurdu. Rus yetkililer en az 146 yaralı olduğunu da açıkladı.
22 Mart 2024, 19:39
 
Rusya’nın başkenti Moskova’da bir konser salonuna silahlı saldırı düzenledi. Saldırının düzenlediği binada iki patlama yaşanırken çok sayıda ölü ve yaralı olduğu açıklandı. Terör örgütü IŞİD, saldırıyı üstlendi.
 
Rusya'nın başkenti Moskova'daki Crocus Belediye Binası'nda bulunan konser salonuna IŞİD saldırı düzenlendi.
Salonda saldırganların ateş açtığı, onlarca kişinin öldüğü açıklandı. Saldırı "terör eylemi" olarak nitelendirildi.Rus Federal Güvenlik Servisi, ilk verilere göre, Crocus City Hall konser salonuna düzenlenen terör saldırısında 40 kişinin öldüğünü, 100'den fazla kişi yaralandığını duyurdu.
 
Saldırının kamuflaj giyen bir grup tarafından otomatik silahlarla gerçekleştirildiği bildirildi. Saldırının ardından binada iki patlama yaşandı ve büyük bir yangın çıktı
 
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova da konser salonuna silahlı kişilerce düzenlenen terör saldırısına ilişkin "Tüm dünya toplumu, bu korkunç suçu kınamak zorundadır." dedi.
 
image
 
"Saldırı bir terör eylemi"
Saldırının ardından binada patlama olduğu ve yangın çıktığı belirtildi.
Rus medyası, binanın çatısının çöktüğünü yazdı.Moskova Bölge Valisi Andrey Vorobyov, başkentte konser salonuna yapılan terör saldırısını ele almak için bir görev gücü kurduklarını duyurdu.image
 
Moskova'daki konser salonuna yapılan terör saldırısında enaz 40 ölü ve yüze yakın yaralı var
70'ten fazla ambulans ve Rus özel kuvvetleri olay yerine sevk edildi.Moskova'da mobil iletişimde sıkıntılar yaşandığı bildirildi.Rus Kamu Denetçisi Moskalkova, saldırıyı "terör eylemi" olarak niteledi.image
 
Moskova'daki bütün kolluk görevlerine vurma yetkisi verildi. Şehirde olağanüstü güvenlik önlemleri var. 
 
Moskova'daki tüm ekinlikler iptal edildi
Rusya Dışişleri Bakanlığı, tüm dünya Moskova'daki "terör Eylemini" kınamalı açıklamasını yaptı.Moskova Belediye Başkanı Sobyanin, bu hafta sonu Moskova'daki tüm spor, kültürel ve diğer halka açık etkinlikleri iptal etmeye karar verdiğini açıkladı.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR