Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
HOLLANDA'DA İNEK TECAVÜZCÜSÜ SINIR DIŞI
HOLLANDA'DA İNEK TECAVÜZCÜSÜ SINIR DIŞI
Hollanda'nın Enschede şehrindeki hayvanat bahçesi müdürü, Laura isimli ineğin tuhaf hareketlerinden şüphelenerek taktırdığı gizli kamerada mide bulandıran bir olaya tanık oldu. Mehmet isimli bir Türkün Laura'ya tecavüz ettiğini gördü ve şikayet ederek sınırdışı edilmesini sağladı..
28 Mart 2024, 10:44
 
Hollanda, 59 yaşındaki Mehmet isimli adamın Wooldrik Hayvanat Bahçesi'nde yaşayan Laura isimli ineğe tecavüz etmesinin şokunu yaşıyor... 
 
Enschede kentinde yaşanan olay, hayvanat bahçesi müdürü Erwin van Dam'ın Laura'nın hareketlerinden şüphelenmesiyle başladı. Hayvanın hareketlerinde olağandışı bir fark olduğunu fark eden van Dam, gizli bir kamera taktırdı. image
 
Daha sonra kamera kayıtlarını inceleyen adam şoka uğradı...
Zira bir adamın Laura'ya tecavüz ettiği anlara tanık oldu. Yetkililere haber veren van Dam, tecavüzcünün 59 yaşındaki Mehmet isimli Türk olduğunu öğrendi. 
 
Laura'nın sağlık durumunda sorun olmadığı açıklandı.
Hollanda medyası Türkiye'deki köyüne sınır dışı edilen Mehmet A.'nın sicilinin bir hayli kabarık olduğunu ve bir süredir Hollanda'da kaçak yaşadığını da duyurdu. 
 
"BENDEN HİNDİ SATIN ALMAK İSTEDİ"
Van Dam, 29 Ocak'ta Mehmet'in pantolonunu indirip Laura'ya tecavüz ettiği sırada baskın yaparak durumu ortaya çıkardı. Yetkililere de haber veren van Dam, Mehmet'i daha önceden tanıdığını söyledi. Hollandalı yetkili, "Mehmet daha önce buraya gelmiş ve kafası karışık görünüyordu. Benden hindi satın almak istedi. Elbette satmadım ama ismini ve numarasını bir kenara not etmiştim" dedi. 
 
Hollanda basınına konuşan Mehmet'in bir arkadaşı, olayı duyunca şok olduğunu söyledi. Mehmet'in evcil hayvanları olduğunu belirten arkadaşı, "Ondan böyle bir şey beklemezdim" dedi. Mehmet'in 2022'den beri ülkede kaçak yaşadığı belirtilirken Mehmet'in son yıllarda uyuşturucu kullandığını ve birçok kez gözaltına alındığını da dile getirdi. 
 
image
 
KARABÜK'TE YAŞAMAYA BAŞLADI
Mehmet'in Laura'ya saldırısından bir süre sonra İstanbul'a gönderildiği belirtilirken Mehmet A'nın şu an Karabük'teki evinde yaşadığı belirtildi. Yetkililer sınır dışı edilen Mehmet'e bir miktar para da verildiğini duyurdu. 
 
Hollanda'dan Türkiye'ye sınır dışı edilen Mehmet'in evcil köpeği ve kedisini de yanında getirdiği belirtilirken bir arkadaşı yerel medyaya, "Mehmet önce tedavi edilmeli fakat açıkça görülüyor ki Türkiye'deki bir hayvanın yaşamı, Hollanda'daki bir hayvandan çok daha az değerli" dedi.
 
Mehmet'in bisikletinin görüntüsünü Hollanda medyası yayınladı.
Hayvanat bahçesinin müdürü Erwin van Dam ise, "Polis bana artık bir şey anlatmıyor. Onun ceza almadan gönderilmesi bir utanç. Bir ineğin de hisleri var. Laura halen çok gergin ve insanlardan korkuyor. Bunun için ceza verilmesi gerekiyordu" ifadesini kullandı.
 
Hollanda medyası, Mehmet'i telefonda aradığında ise, "Sizin derdiniz ne? Niye benim hakkımda böyle kötü konuşuyorsunuz? Defolun gidin" diyerek telefonu kapattığını yazdı.
 
HOLLANDA MEDYASININ ANKETİ GÜNDEM OLDU
Öte yandan yaşananlar Hollanda'da büyük bir tartışma yarattı.Enschede merkezli gazete Tubantia, internet üzerinden yayınladığı haberinin sonuna bir anket ekledi. 
 
Ankette, "İneğe tecavüz eden adam sınır dışı edilmeden önce yargılanmalı mıydı?" sorusu sorulurken, bu haber yazıldığı sırada 2556 kişi oy verdi. 
 
Ankete katılanların yüzde 65'i, "Hayır, onu tutuklu tutmak ülkemize daha çok paraya mal olur" derken, ankete katılanların yüzde 24'ü ise "Kesinlikle! Hollanda'da yargılanması bu işin gereğiydi" seçeneğini tercih etti. Ankete katılanların yüzde 11'i ise, "Yargı mı? Umarım bu adam yardım alır" seçeneğine oy verdi. 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR