Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BAYRAM TADINDA KÜRTÇE MÜZİK
BAYRAM TADINDA KÜRTÇE MÜZİK
Kürt müzisyenler bayram tadında bir müzik parçasıyla seslendi.Rojavalı müzisyenlerin bayram arefesinde hazırladıkları “Nazê Nêrgiza Hewşê” isimli şarkı sevenleriyle buluştu.
24 Mayıs 2020, 12:02
 
 
Rojavalı müzisyenlerin bayram arefesinde hazırladıkları “Nazê Nêrgiza Hewşê” isimli şarkı sevenleriyle buluştu.
 
Tiyatro oyuncusu Şervan Badînî tarafından seslendirilen, müziği Mehmûd Berazî’ye, sözleri ise Şêro Hindê’ye ait “Nazê Nêrgiza Hewşê” adlı şarkı Hunergeha Welat tarafından yayımlandı.
 
İlk kez akapella tarzında hazırlanan bu şarkının bayram hediyesi olduğu belirtildi.
 
image
 
Kürt sanatçı Şervan Badînî, Rojava’da yaşıyor.
 
Akapella tarzını ilk kez denediklerini söyleyen Badînî, Hunergeha Welat tarafından yayımlanan şarkıyla ilgili şunları söyledi:
 
“Şarkının ve klibin hazırlık çalışması aylarca sürdü. Hunergeha Welat tarafından yayımlanan şarkının müziği Mehmûd Berazî’ye, sözleri ise Şêro Hindê’ye ait. Onlar bu sürece çok güzel adapte oldu.”
 
Şarkının sosyal medyada çok kez paylaşıldığını ve olumlu bildirimler aldıklarını ifade eden Badînî, “Yarın bayram ve bu şarkı tam da zamanında sevenleriyle buluştu. Böylesi zor zamanlarda bu çalışmalara ihtiyacımız var” dedi.
 
image
 
AKAPELLA TARZI
 
Akapella, müzik terminolojisinde “a cappella” olarak geçen çok sesli bir müzik türü. Enstrüman olarak insan sesi kullanılıyor. Kelime anlamı olarak İtalyanca "kilise tarzı" demek ve rönesans tarzı ile barok konçertosunu birbirinden ayırmak için geliştirildi.
 
19’uncu yüzyılda rönesans tarzı kilise müziklerinde genellikle enstrümanlar kullanılırdı, bu tarz ise aynı tip müziklerin herhangi bir enstrüman kullanılmadan seslendirilmesidir. Daha çok kilise korolarında duyulmakla birlikte Rock, Jazz, Pop, Rap, R&B gibi müzik türlerinin tümünde akapellaya rastlanabilir.
 
Akapella grupları içerisinde yer alan tenor, soprano, bariton, mezzo soprano, alto ve bas sesleri farklı farklı tonlarda yazılmış olan eseri bir arada icra eder. Ayrıca müzik enstrüman olarak bir insan sesinin yani beatbox yapılarak da akapella okumak mümkün ve daha kolaydır.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR