Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ÜNLÜ AVUKAT RESTORANTTA ÖLDÜRÜLDÜ
ÜNLÜ AVUKAT RESTORANTTA ÖLDÜRÜLDÜ
Ece Erken'in eşi olarak bilinen Beşiktaş eski yöneticisi Şafak Mahmutyazıcıoğlu İstanbul Yeşilköy'deki bir balık restoranında gece 00.30'da silahlı kişilerce saldırıya uğradı.Hastaneye kaldırılan iki çocuk babası 42 yaşındaki avukat hayatını kaybetti.
27 Ocak 2022, 15:06

 

Kamuoyunda sunucu Ece Erken'in eşi olarak bilinen Beşiktaş eski yöneticisi Şafak Mahmutyazıcıoğlu gece yarısı İstanbul Yeşilköy'deki bir balık restoranında gece 00.30'da silahlı kişilerce saldırıya uğradı.

Şafak Mahmutyazıcıoğlu'na yönelik saldırı düzenlediği iddia edilen 5 kişiden 2'si polis tarafından yakalandı.

image 

Yeşilköy Balıkçılar çarşısında bulunan ve kendisine ait olduğu iddia edilen bir restorantta saldırıya uğrayıp kasık ve bacak bölgesine 7 kurşun sıkılan Avukat Mahmutyazıcıoğlu'nun ölmeden önce 'Lütfen beni kurtarın' diye feryat ettiği olayı görenlerce söylendi, buna rağmen acil hastaneye kaldırıldı.

Ağır yaralı olan Şafak Mahmutyazıcıoğlu tüm müdahalelere rağmen yaşama tutunamadı ve hayatını kaybetti.  Saldırının gerçekleştiği mekanın Mahmutyazıcıoğlu'na ait olduğu öğrenildi.

Beşiktaş Kulübü eski Başkanı Fikret Orman'ın da olay akşamı aynı mekanda olduğu, Şafak Mahmutyazıcıoğlu ile görüştüğü öğrenildi.

Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun öldürülmesinin ardından polise ifade veren yakınları Fikret Orman'ın ifadesinin alınmasını istedi. 

     image

Beşiktaş'ın eski yöneticilerinden avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun İstanbul Yeşilköy'de saat 00.30'da hayatını kaybetmesine yol açan silahlı saldırının, satışı yapılan bir ev nedeniyle gerçekleştiği iddia edildi. Ortakları arasında bulunduğu balıkçıda saldırıya uğrayan Mahmutyazıcıoğlu'nun olaydan 3-4 saat önce görüştüğü eski Beşikaş Başkanı Fikret Orman açıklama yaptı.

Fikret Orman görüşmeyi doğruladı,20.00 gibi işletmeden ayrıldığını söyledi.

Fikret Orman, "Ailesi tarafından neden suçlandığımı bilmiyorum. Şafak'ı çok severim. Bugün ABD'ye gidecektim iptal ettim. Olay günü Şafak aradı. Ne zaman gideceğimi sorup, görüşmek istediğini söyledi. 18.00 gibi buluştuk. İki saat sohbet ettik. Ben kalktım eve geçtim. Neden beni suçluyorlar bilmiyorum. Ben popüler bir insan olunca dez avantajları oluyor" dedi.

    image

Fikret Orman ayrıldıktan sonra 4 kişi, Şafak Mahmutyazıcıoğlu ile görüşmek için restorana geldiler iddiası.

Polislerin görgü tanıklarından elde ettiği bilgiye göre; 4 şüpheliden 2'si restoranın arka tarafında bulunan masada Şafak Mahmutyazıcıoğlu ile görüşmeye başladı. Görüşme sırasında tartışma çıkmasıyla 2 saldırgan önce Mahmutyazıcıoğlu'nun ayaklarına 2 el ateş etti. Olay sırasında restorandakilerin verdiği ifadeye göre; saldırganlar ayaklarından yaralı Mahmutyazıcıoğlu'nu restoranın kapısına kadar yerde sürükledi.

Restoranttan çıkmadan önce kamera kayıt kasasını alan 2 saldırgan, yerde yatan Mahmutyazıcıoğlu'na iki el daha ateş etti. Saldırganlar bekleyen diğer 2 kişiyle olay yerinden kaçtı.

image

      image

Ünlü kabadayı Alaatin Çakıcı'nın'da avukatı ve aile yakını olarak bilinen Şafak Mahmutyazıcıoğlu hastaneye kaldırılmasına rağmen hayatını kaybetti.

Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nu Yeşilköy Balıkçılar Çarşısında ki balık restoranında öldüren kimliği belirsiz kişi yada kişiler olayın ardından hızla uzaklaştı. Emniyet tüm detayları titizlikle inceledi ve saldırganların 5 kişi olduğunu tespit etti. 5 kişiden 2 kişi İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı.Olayın arkasında hangi isimlerin yada örgütlerin olduğu araştırılıyor.

      image

Ünlü avukat iki çocuk babası ve 42 yaşındaydı. 

Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun iki taraf arasında bir alacak verecek meselesine aracılık ettiği, çıkan anlaşmazlıkta kurşunların hedefi olduğu belirtiliyor.Ulaşılan bilgilere ve yapılan ilk araştırmada polisin saldırganların suç örgütüne bağı olduğu tespit ettiği öğrenildi. Bunun üzerine asayiş polisinin yürüttüğü konu Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce devralırken, her ayrıntı titizlikle takip ediliyor.

Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun ağabeyi cenazeyi Adli Tıp Kurumu'ndan aldı.

Cenaze işlemleri için Adli Tıp Kurumu'na gelen kuzeni Mehmet Akyüz "Olayın arkaplanı nedir bilmiyorum. Gerekli incelemeler polis ekiplerince yürütülüyor. Cenaze şu an Adli Tıp'ta. Buradaki işlemlerin ardından Rize'ye ailesinin yanına gönderilecek" diye konuştu.

Ünlü sunucu Ece Erken'in eşi ve çocuğunun babası olan eski Beşiktaş Kulübü Yöneticisi Şafak Mahmutyazıcıoğlu medyada çok yer bulan bir isimdi.

Yaklaşık 1 yıl Fikret Orman döneminde Beşiktaş Spor Kulübü'nün hukuk işlerinden sorumlu yönetim kurulu üyeliğini yaptı. Türkiye'nin önce gelen şirketlerinde hukuk danışmanlığı yapan Mahmutyazıcıoğlu, çok sayıda davada tecrübe elde etmişti. Şafak Mahmutyazıcıoğlu, 2 çocuk babasıydı.

image

2021 yılında ünlü sunucu Ece Erken ile magazin gündemine oturan bir süreç sonrası evlenmişti.

42 yaşındaki avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu ile 44 yaşındaki sunucu Ece Erken, iki yıllık birlikteliklerinin ardından geçen yıl haziran ayında Bodrum’da sade bir törenle nikah masasına oturmuştu

Sürpriz bir kararla evlenen ikili güzel haberi, "Herkese selam. Biz evlendik. Mutluluğumuzu sizinle paylaşmak istedik. Başta ailemize, sonra dostlarımıza, sevenlere, yanımızda olan herkese teşekkür ederiz" mesajıyla duyurmuştu. Ece Erken ile Şafak Mahmutyazıcıoğlu 28 Haziran'da az kişide misafirin katılımı ile dünyaevine girmişti.

image

 

"7 KURŞUNLA VURULDU ECE'YE ULAŞAMIYORUZ"
 
Söylemezsem olmaz adlı programın canlı yayında gözyaşlarına boğulan sunucu Bircan Bali, "Kıymetli abim, vücuduna 7 kurşun isabet edecek şekilde vuruldu. Hastanede kan kaybından dolayı öldü. Ece'yle inanılmaz bir ilişkisi vardı. Önce şoföre sıkmışlar sonra Şafak abiye. Hastane olay yerine çok yakın. Saatlerdir Ece'den haber alamıyoruz. Gece hastaneye gitmiş. Hastanın öldüğünü duyduğu an onu göndermişler. O saatten itibaren Ece'ye kimse ulaşamıyor" şeklinde konuştu.
 
"SON SÖZÜ 'BENİ KURTARIN' OLDU"
 
Mahmutyazıcıoğlu'nun ölmeden önceki sözlerini de anlatan Bircan Bali, "Şafak abinin son sözü 'Lütfen beni kurtarın' olmuş" dedi.

Bakırköy Balıkçılar Çarşında bulunan aynı restoranda 2017 yılında da avukat  Kudbettin Kaya'da  öldürülmüştü. 

Avukat Kudbettin Kaya, İranlı uyuşturucu baronu Naci Zarifi Zindaşti’nin kızını öldürttüğü iddiasıyla yargılanan Orhan Ünğan’ın avukatıydı. Kaya’nın 21 Ekim 2017’de öldürülmesine ilişkin davanın iddianamesinde Zindaşti'ye cinayetin azmettirici suçlaması yöneltilmişti.

Şeffaf Gazete.com


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR