Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TİNDER AVCISININ HESAPLARI KAPATILDI
TİNDER AVCISININ HESAPLARI KAPATILDI
Netflix'te izlenme rekorları kıran Tinder Avcısı isimli belgesel/filme konu olan ve kendisini zengin bir elmas tüccarının oğlu olarak tanıtarak insanları dolandıran İsrailli Simon Leviev'in tüm sosyal medya hesapları kapatıldı.
9 Şubat 2022, 12:47
 
 
Tüm dünyada ve Türkiye’de izlenme rekorları kıran Netflix belgeseli Tinder Avcısı, bir süredir gündemden düşmüyor. Akıl almaz dolandırıcılık hikayesini ele alan belgeselde, dünyanın farklı ülkelerinden kadınlarla Tinder adındaki arkadaşlık sitesi üzerinden sevgili olup sonra da onları akıl almaz yöntemlerle dolandıran Simon Leviev adlı adamın gerçek hikâyesi anlatılıyor.
 
Şu sıralar herkesin konuştuğu ve kendisini bir elmas tüccarının zengin oğlu olarak tanıtan Simon Leviev’in tüm sosyal medya hesapları donduruldu. Belgeselin yayınlanmasının üzerinden sadece bir hafta geçtikten sonra Leviev’e en az 200 bin yeni takipçi geldiği belirtildi.
 
Simon Leviev de dahil olmak üzere çeşitli takma adlar altında faaliyet gösteren İsrail’den 30 yaşındaki Shimon Heyada Hayut, Tinder’da tanıştığı kadınları milyarder bir elmas tüccarının oğlu olduğunu söyleyerek kandırıp, paralarını alıyordu. Simon Leviev’in Instagram’ında da zengin hayatından kesitler yer alıyordu.
 
image
 
7,4 MİLYON STERLİNLİK KAZANÇ ELDE ETTİ
 
Kadınların güvenini kazandıktan sonra, dolandırıcı onları sahte iddialarla kendisine borç para vermeye ve pahalı yaşam tarzını sergileyerek ve onlara cömert hediyeler vererek diğer kurbanları kandırmak için kullanmaya ikna eden bir döngünün kurucusuydu…
Hayut’un yani namı değer Leviev’in bugüne kadar dolandırıcılık sayesinde 7,4 milyon sterlin kazandığı belirtiliyor.
 
Tüm bu detayların ortaya çıkmasının ardından, Leviev’in tüm sosyal medya hesaplarının kaldırıldığı açıklandı. Öte yandan, arkadaşlık sitelerindeki hesapları da kapatıldı. Tinder sözcüsü “Simon Leviev’i ve bilinen tüm sahte hesaplarını kalıcı olarak Tinder’dan kaldırdık“ derken belgeselle birlikte ortaya çıkan belgeler ışığında şirket içi soruşturma başlattıklarının da altını çizdi.
 
Ok Cupid, Hinge, PlentyofFish, OurTime, Meetic, Pairs ve Match gibi arkadaşlık uygulamaları da Leviev’in profilinin kalıcı olarak kapatıldığını açıkladı.
 
İsrail’de 2011’den bu yana dolandırıcılık, hırsızlık ve sahtecilikten aranan Leviev, o yıldan ber, kaçak olarak Avrupa’da kandırdığı kadınların paraları sayesinde lüks bir hayat sürüyor…
 
Öte yandan belgeselden sonra durumu öğrenen kişilerin kendisine sert tepkiler göstermesiyle birlikte Hayut önce takipçilerine verdikleri destek için teşekkür etti ve hikâyenin kendi tarafını anlatacağına söz verdi ancak bunları yazar yazmaz çok takipçisi olan hesabını birdenbire kapattı.
 
Hayut’un son paylaşımında ise “Hikâyenin benim tarafımdan nasıl olduğunu, kimseyi incitmeyecek şekilde anlatmanın bir yolunu bulur bulmaz, birkaç gün içinde yazacağım. O zamana kadar lütfen aklınızı ve kalbinizi açık tutun.” ifadeleri yer aldı.
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR