Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
FENERBAHÇE BENFİCA İLE EŞLEŞTİ
FENERBAHÇE BENFİCA İLE EŞLEŞTİ
Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'nde yarı finaldeki rakibinin belli olduğu kura çekimi gerçekleştirildi.
12 Nisan 2013, 12:23

 

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA)  Avrupa Ligi'nde yarı final eşleşmeleri belli oldu.. Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'nde yarı finaldeki rakibinin belli olduğu kura çekimi gerçekleştirildi. 

Kura heyecanı, UEFA Avrupa Ligi final maçına çıkmak için mücadele edecek takımların belirleneceği çekilişle başladı. İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA Merkezi'nde düzenlenen kura çekimi Hollandalı eski futbolcular Ruud Van Nistelrooy ve Patrick Kluivert, UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino ve UEFA Yarışmalar Direktörü Giorgio Marchetti tarafından yapıldı. 

Yarı final ilk karşılaşmaları 25 Nisan, rövanşlar ise 2 Mayıs'ta oynanacak. Kupa, 15 Mayıs'ta Amsterdam Arena'da yapılacak final maçında sahibini bulacak.

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi Yarı Finali'ndeki rakibi Portekiz'in Benfica takımı oldu. Sarı-lacivertliler ilk maçını 25 Nisan Perşembe günü evinde, rövanşı ise 2 Mayıs Perşembe günü deplasmanda oynayacak.

FENERBAHÇE TARİHİ YENİLGİ İLE SARSILMIŞTI

UEFA Avrupa Ligi yarı finalinde Benfica ile eşleşen Fenerbahçe, Portekizli rakibine ile 1975-1976 sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupası birinci turu ilk maçında 17 Eylül 1975 günü 7-0 mağlup olmuştu. Rövanş maçında ise Sarı-Lacivertli ekip Benfica karşısında 1-0 galip gelmiş ancak turnuvudan elenmişti.

Fenerbahçe, 7-0 mağlup olduğu karşılaşmaya Yavuz Şimşek, Emin İlhan, Alpaslan Eratlı, Sabahattin Erbuğa, Selahattin Karasu, Nevruz Şerif, Zafer Göncüler, Aydın Arif Çelik, Cemil Turan, Engin Verel ve Ömer Kaner 11'i ile çıkmıştı. O dönem Sarı-Lacivertli takımın teknik direktörlüğünü Brezilyalı teknik adam Didi yapıyordu. Fenerbahçe'nin 1-0 kazandığı ikinci maçta ise galibiyet golünü Engin verel kaydetmişti.

O MAÇTA FORMA GİYEN FENERBAHÇELİLER

Yavuz Şimşek, Emin İlhan, Alpaslan Eratlı, Sabahattin Erbuğa, Selahattin Karasu, Nevruz Şerif, Zafer Göncüler, Aydın Arif Çelik, Cemil Turan, Engin Verel, Ömer Kaner, Raşit Karasu, Osman Arpacıoğlu

İLK MAÇ 25 NİSAN'DA

Sarı-lacivertliler ilk maçını 25 Nisan Perşembe günü evinde, rövanşı ise 2 Mayıs Perşembe günü deplasmanda oynayacak. Basel de ilk maçında Chelsea'yi konuk edecek.

Kupa, 15 Mayıs'ta Amsterdam Arena'da yapılacak final maçında sahibini bulacak.

image

İŞTE YARI FİNAL EŞLEŞMELERİ

image

Şeffaf Gazete.com

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

Engin Ertem Engin Ertem
 ARAZİ YATIRIMI İÇİN DOĞRU VE YANLIŞLAR
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 KONUT ALMAK ŞİMDİ DAHA ZOR OLDU
KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR