Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İŞADAMI RAFET ÖZSOY ÖLDÜRÜLDÜ
İŞADAMI RAFET ÖZSOY ÖLDÜRÜLDÜ
Olay saat 14.30 sıralarında Küçükçamlıca Mahallesi'ndeki Şahlanoğlu Çamlıca villaları içerinde bulunan Özsoy İnşaatın holding binasında meydana geldi.
7 Ocak 2016, 15:17

 

Olay saat 14.30 sıralarında Küçükçamlıca Mahallesi'ndeki Şahlanoğlu Çamlıca villaları içerinde bulunan Özsoy İnşaatın holding binasında meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, Rafet Özsoy ile aralarında iş anlaşmazlığı bulunan bir kişi, holding binasında kurşun yağdırdı. Silahlı saldığı soncu yaralanan Rafet Özsoy, bir araç ile Ümraniye'deki özel bir hastaneye götürüldü. Özsoy, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Özsoy'u vuran kişinin ise, Üsküdar Emniyet Müdürlüğü'ne giderek polise teslim olduğu öğrenildi.

Holding binasının yanındaki sitenin güvenlik müdürü, "3 araba bizim otoparka park etmek istedi.O arkadaşlara uygun yere park etmesini söyledikten yaklaşık 5 dakika sonra 6-7 el silah sesi duyduk. Kameradan izledim. Yoldan 3 kişinin gittiğini gördüm. En son arakadan gelen birinin elinde bıçak vardı. Onun üzerine buraya geldik. Çok geleni gideni oluyor Rafet Bey'in. Kamera görüntülerinde sadece kaçan insanları gördüm" dedi.

image

 Edinilen bilgiye göre, Necati Yıldırım aralarında iş anlaşmazlığı olduğu belirtilen Rafet Özsoy'a holding binasında kurşun yağdırdı. Silahlı saldığı soncu yaralanan Rafet Özsoy, bir araç ile Ümraniye'deki özel bir hastaneye götürüldü. Özsoy, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Özsoy'u vuran kişinin ise, Üsküdar Emniyet Müdürlüğü'ne giderek polise teslim olduğu öğrenildi.

Holding binasının yanındaki sitenin güvenlik müdürü, "3 araba bizim otoparka park etmek istedi. O arkadaşlara uygun yere park etmesini söyledikten yaklaşık 5 dakika sonra 6-7 el silah sesi duyduk. Kameradan izledim. Yoldan 3 kişinin gittiğini gördüm. En son arakadan gelen birinin elinde bıçak vardı. Onun üzerine buraya geldik. Çok geleni gideni oluyor Rafet Bey'in. Kamera görüntülerinde sadece kaçan insanları gördüm" dedi. Polisin olayla ilgili soruşturması devam ediyor.

VURULMA NEDENİ BORÇ 

Üsküdar'da işadamı Rafet Özsoy'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesiyle ilgili detaylar belli oldu. Samsun'da hafriyat şirketi sahibi olan Necati Yıldırım, olaydan yaklaşık 2 saat sonra Üsküdar Emniyet Müdürlüğü'ne giderek, işadamı Rafet Özsoy'u kendisinin vurduğunu itiraf etti.

Emniyet'ten edinilen bilgiye göre, Rafet Özsoy'dan 2 milyon 700 bin TL alacağı bulunduğunu söyleyen Necati Yıldırım, ön ödeme olarak 600 bin TL'yi almak için Samsun'dan İstanbul'a geldi. Ancak Özsoy kendisine ödeme yapmadı. Bunun üzerine, hafriyat firması sahibi Necati Yıldırım, ruhsatlı silahı ile Özsoy'a 7 el ateş etti. Sırtından yaralanan Rafet Özsoy kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Zanlı Necati Yıldırım'ın, polise teslim olduğu sırada, işadamı Rafet Özsoy'un öldüğünden haberi olmadığı öğrenildi.

AKM İHALESİNİ ALMIŞTI

Rafet Özsoy, 2009 yılında Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) yenilenme ihalesini kazanan Özsoy İnşaat'ın başında bulunuyor. Kültür Sanat ve Turizm Emekçileri Sendikası, yenileme projesinin hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle AKM yenileme ihalesinin iptali istemiyle dava açmıştı. İstanbul 9’uncu İdare Mahkemesi Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılacak değişiklikleri içeren projeyi, ‘Yapının tarihi kimliği ve özgün konumunu korumadığı’ gerekçesiyle iptal etmişti.

 

Özsoy İnşaat’ın kökleri 1948 yılında baba Ahmet Özsoy’un Safranbolu’ya katırlarla nakliyesini yaptığı yumurta ve pestil ticaretiyle atıldı. 1960’larda zahire ve bakkaliyecilik, karayolu nakliyeciliği 1970’lerde ağaç sanayiinde imalatçılık ve inşaat taahhüt işleri başladı..


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR