Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TÜRKİYE SİYASETİNDE 2. ERBAKAN DÖNEMİ
TÜRKİYE SİYASETİNDE 2. ERBAKAN DÖNEMİ
31 Mart yerel seçimlerinde Yeniden Refah Partisi,ülke genelinde aldığı yüzde 6,17 oy oranı ile Türkiye’nin üçüncü büyük partisi oldu. YRP genel başkanı Fatih Erbakan eski başbakan Merhum Necmettin Erbakan'dan sonra Türkiye siyasetinde 2.nesil Erbakan olarak Akparti'ye alternatif olacağını gösterdi.
1 Nisan 2024, 14:40

Cumhur İttifakından ayrılan ve seçime tek başına giren Yeniden Refah Partisi, 2024 Yerel Seçimlerinde ülke genelinde aldığı yüzde 6,17 oy oranı ile Türkiye’nin üçüncü büyük partisi oldu.YRP Genel başkanı Fatih Erbakan bu seçimde Türkiye siyasetinde kalıcı olacağının neticesini gösterdi.

YRP, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Yozgat belediyesine ek olarak resmî olmayan sonuçlara göre 39 ilçe ve 19 belde belediyesini de kazandı.

31 Mart yerel seçimlerinde Yeniden Refah Partisi aldığı oy oranıyla dikkatleri çekti. Yüzde 6'ın üzerinde oy alan YRP, seçimlerde en çok oy alan üçüncü parti oldu.

BİR BÜYÜKŞEHİR KAZANDI
YRP, biri büyükşehir olmak üzere 2 il, 69 ilçe ve beldede zafere ulaştı.Şanlıurfa'da Mehmet Kasım Gülpınar ile girdiği seçim yarışını kazanan YRP, Yozgat'ta da Kazım Arslan ile seçimi göğüsledi.

Biri büyükşehir, 2 ilin yanı sıra çok sayıda ilçe ve belde belediyesinde zafere ulaşan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Bu sonuçlar milli görüşün yeniden şahlanışıdır." dedi.

CUMHUR İTTİFAKINDAN AYRILMIŞTI

Yeniden Refah Partisi, 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan Türkiye genel seçimlerinde Cumhur İttifakı'ndan seçimlere katılarak, 1.527.048 seçmenden aldığı oy ile yüzde 2,8 oranıyla seçimde 6. parti olup, TBMM’ye 5 milletvekili göndermişti.
Bu yerel seçim öncesi AKP ve YRP arasındaki müzakerelerde bir sonuç alınamaması yüzünden daha önceki ittifak bozuldu.
 
      image

FATİH ERBAKAN'DAN SEÇİM DEĞERLENDİRMESİ

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, parti genel merkezinde Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne ilişkin açıklamalarda bulundu.
 
Seçim sürecinde özverili çalışmaları nedeniyle parti görevlilerine teşekkür eden Erbakan, "Şimdiye kadar açıklanan verilere göre partisinin 31 Mart seçimlerinin tartışmasız galibi ve yıldızı konumunda olduğunu" söyledi.
 
"Yerel seçimlerde Şanlıurfa ve Yozgat'a ilaveten 43 ilçe ve 24 belde belediyesini kazanmış bulunuyoruz." diyen Erbakan, "Verilerin Türkiye'nin tercihini Milli Görüş'ten yana kullandığına işaret ettiğini" kaydetti.
 
Erbakan, "Bu sonuçlar Milli Görüş'ün yeniden şahlanışıdır ve Yeniden Refah Partisinin iktidar yürüyüşünün ayak sesleridir." ifadelerini kullanarak, 14 Mayıs seçimlerine göre belediye başkanlığı seçimlerinde yüzde 100'ün, belediye meclis üyeliğinde yüzde 150'nin üstünde oy artışına ulaştıklarını belirtti.
 
Hak edenin hakkını aldığı, liyakatin üstün tutulduğu, adaletin ve zenginliğin herkese ait olduğu bir ülke için çalışmaya devam edeceklerini dile getiren Erbakan, "Yeniden Refahlı belediyelerde ibadet şuuruyla hizmet eden belediye başkanlarımızı göreceksiniz. 'Refah yerelden başlar' sloganımızla inşallah belediyelerde milletimizi hizmetle buluşturacağız ve milletimize kendimizi bir kez daha göstererek 2028 seçimlerinde hep birlikte iktidara yürüyeceğiz." diye konuştu.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR