Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
DALYAN İZTUZU DİRENİŞİ SÜRÜYOR
DALYAN İZTUZU DİRENİŞİ SÜRÜYOR
Muğla’nın Ortaca İlçesi’ndeki dünyaca ünlü İztuzu Plajı’nın, İngiliz ortaklı DALÇEV şirketine peşkeşine karşı başlatılan direniş, olumsuz hava koşullarına karşın sürüyor. Önceki geceki fırtına ve şiddetli yağış nedeniyle çadırları yıkılan eylemciler, soğuk havaya karşın bölgeden ayrılmadılar.
6 Ocak 2015, 20:05

 

Muğla Valiliği, CHP’li Ortaca Belediyesi’nin yıllardır işlettiği plajı, AKP’den belediye meclisine aday adayı olan Ramazan Oruç’un da arasında bulunduğu İngiliz ortaklı DALÇEV şirketine vermişti. Bunun üzerine yurttaşlar, 28 Aralık gece yarısı tesisleri devralmaya gelen şirket yetkililerinin bölgeye girmesine izin vermemiş ve direniş başlatmıştı.

Sanatçılardan 'İztuzu' çağrısı

Yurttaşlar dün de eylemlerinden, soğuk havaya karşın vazgeçmediler. Ortaca Belediye BaşkanıHasan Karaçelik, “Büyükşehir yasası nedeniyle ihale bile edilmeden peşkeş çekilmek istenen İztuzu Plajı’nın, yeniden kamuda kalması ve bir takım kişilerin kar hırsına kursan edlimemesi için mücadelemizi en sonuna kadar sürdürmeye kararlıyız. Doğanın talan edilmesine karşı bu yürekli direniş beni çok mutlu ediyor. İztuzu halkındır, halkın kalmalıdır” dedi.

CHP Ortaca İlçe Başkanı Mehmet Sertkaya da, İztuzu’nun 1985 yılından bu yana özelleştirilmek istendiğine dikkat çekti. Buradaki işletmelerin AKP yanlılarına peşkeş çekilmeye çalışıldığını vurgulayarak, “Caretta carettaların, canlıların, doğanın ve ormanların korunmasından yanayız. Bu cennet köşe, para ve kâr hırsına kurban edilmemelidir” diye konuştu.

CHP Muğla İl Gençlik Kolları Yöneticisi Murat Atacan, 13 ilçe örgütüyle birlikte mücadelede yer aldıklarını bildirirken, direnişteki yurttaşlardan Tuba Musaoğlu “Belediyeden alınarak özelleştirilmek istenen İztuzu Plajı’nı korumak ve kollamak için önce üç-beş arkadaşımızla yola çıktık. Ancak zaman içinde, geçen pazar olduğu gibi bini aşkın gençle buluştuk”yorumunu yaptı.

Yine çevreci gençlerden Murat Demirci de, daha önce Yuvarlakçay’da olduğu gibi burada da talana izin vermeyeceklerini vurguladı.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR