Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ÇAĞLAYAN ADLİYESİNDE VAN GERGİNLİĞİ
ÇAĞLAYAN ADLİYESİNDE VAN GERGİNLİĞİ
Van İl Seçim Kurulu'nun Abdullah Zeydan'ın başkanlığını iptal eden kararını protesto etmek isteyen avukatların Çağlayan Adliyesi önünde açıklama yapmasına izin verilmedi. Polisin müdahalesi sonrası adliye binasına girmek isteyen avukatlarla güvenlik görevlileri arasında da arbede yaşandı.
3 Nisan 2024, 15:11
 
Van'da DEM Parti’den Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Abdullah Zeydan hakkındaki memnu hakların iadesi kararının kaldırılarak, mazbatanın AKP'li aday Abdulahat Arvas'a verilmesine karşı İstanbul Adliyesi önünde açıklama yapmak isteyen avukatlar Kağıthane Kaymakamlığı kararı gerekçe gösterilerek engellendi.Açıklamayı adliye girişinde yapmak isteyen avukatlara polis müdahale edince arbede yaşandı. image
 
AVUKATLAR ADLİYEYE ALINMADI
Polis müdahelesinin ardından toplu şekilde Çağlayan Adliyesi’ne girmek isteyen avukatlar bu kez de güvenlik engeli ile karşılaştı.Adliyenin avukat girişi kapatıldı, adliyeye girişlerine izin verilmedi. Adliye binasına giren çevik kuvvet ekipleri ile avukatlar arasında arbede yeniden yaşandı.
 
Avukatlar yaşananları sloganlarla protesto etti. 
Basın açıklaması yapmak isterken kaymakamlık kararıyla bir anda polisi karşılarında bulan avukatlardan 14'ü gözaltına alındı, fenalaşan bir avukat hastaneye kaldırıldı.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR