Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KARABÜK İÇİN MESAJ ATAN YANDI!
KARABÜK İÇİN MESAJ ATAN YANDI!
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Karabük Üniversitesi'nde meydana gelen olaylarla ilgili sosyal medyada nefret söylemi içeren paylaşımlarıyla bağlantılı olduğu düşünülen 10 şüpheli hakkında gözaltı kararı verdi. Operasyon sonucunda 8 kişi yakalandı.
28 Mart 2024, 13:29
 
Karabük Üniversitesi’ndeki olaylarla bağlantılı 8 kişi gözaltına alındı.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Karabük Üniversitesi’nde yaşanan olaylarla ilgili daha derinlemesine bir soruşturma başlattı. Özellikle, Afrikalı öğrencilerle bazı yerli öğrenciler arasında ortaya çıkan HIV ve HPV şüphesiyle ilgili hastaneye başvuruların ardından sosyal medyada yayılan nefret içerikli paylaşımları incelemeye aldı.
 
Bu paylaşımların toplumda ayrımcılık, kin ve düşmanlığı körükleyici bir etki yarattığı düşünülerek, soruşturma kapsamında ‘Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme’, ‘Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’ gibi suçlamalarla 10 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.
 
Şüpheliler arasından polis ekipleri tarafından yapılan operasyonlarda 8 kişi yakalanarak gözaltına alındı.
Ancak diğer 2 şüphelinin yakalanması için çalışmalar hala sürüyor. Başsavcılık, bu sürecin titizlikle devam ettiğini ve ilgili tüm tarafların adil bir şekilde yargılanacağını belirtti. Ayrıca, toplumda oluşabilecek herhangi bir gerginliği önlemek ve adaletin sağlanması için soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğünü vurguladı.
 
Bu süreçte, kamu düzeni ve toplumsal huzurun korunması adına önemli adımlar atılacağı ifade edildi. Soruşturma boyunca elde edilen deliller ve ifadelerin titizlikle değerlendirileceği ve hukuki sürecin doğru bir şekilde işleyeceği güvencesi verildi. Kamuoyuna şeffaf bir şekilde bilgi aktarılacağı ve sürecin adil bir şekilde yürütüleceği de belirtildi.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR