Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BU NE ÖFKE
BU NE ÖFKE
Beyoğlu'nda Onur Haftası kapsamında, Taksim Meydanı'ndan Galatasaray Meydanı'na kadar olan güzergahta dün saat 17.00'de yapılması planlanan LGBTİ Onur Yürüyüşü için toplanan gruplara polis müdahalesi geldi.
29 Haziran 2015, 09:57

 

İstiklal Cadddesi'nde dün saat 17.00'de yapılması planlanan 23. LGBTİ Onur Yürüyüşü'nün öncesinde polis müdahalede bulundu.

Polisin, biber gazlı ve tazyikli suyla müdahalesinde, 2 kişi yaralandı. Müdahaleler devam ederken, HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, İstanbul Valisi Vasip Şahin ile telefonda görüştü. Kerestecioğlu'nun iddiasına göre Vali Şahin, "Ramazan'da bu yürüyüş olmaz" dedi. Aralarında milletvekillerinin de bulunduğu bir grup İstiklal Caddesi girişinde toplanarak tekrar yürüyüşe geçti. Gruba polis bu kez müdahale etmezken, ara sokaklardan çıkan çok sayıda gösterici de yürüyüşe eşlik etti. LGBTİ'yi temsil eden bayrağın arkasından yürüyerek Galatasaray Meydanı'na gelen grup burada bir süre slogan atarak eylemlerini sürdürdü. Valilik, olaylarla ilgili gece saatlerinde açıklama yaptı.

Beyoğlu'nda Onur Haftası kapsamında, Taksim Meydanı'ndan Galatasaray Meydanı'na kadar olan güzergahta dün saat 17.00'de yapılması planlanan LGBTİ Onur Yürüyüşü için toplanan gruplara polis müdahalesi geldi.

Polis ekipleri "İstiklal Caddesi'ni boşaltın yoksa müdahale edilecek" anonsu yaptı. Bu anons sonrasında polis müdahalesi başladı. Çevik kuvvet ve sivil polisler, grupları Taksim Meydanı ve Gezi Parkı’ndan uzaklaştırdı. Bir grup da İstiklal Caddesi’nde toplanarak Taksim Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti. Önce 'dağılın' uyarısında bulunan polis, daha sonra bu gruba da tazyikli su sıkarak müdahale etti.

Boyalı top mermisinin de kullanıldığı müdahale sonucu bazı göstericiler ara sokaklara dağılırken, bazı göstericiler ise işyerlerine sığındı. TOMA’nın önünde duran bir gösterici de bu müdahalede polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

 

CHP'Lİ VE HDP'Lİ VEKİLLER ZİNCİR OLUŞTURDU

Bu arada HDP Milletvekilleri Filiz Kerestecioğlu, Beyza Üstün ve Sezai Temelli ile CHP'li Mahmut Tanal, polis barikatı önünde zincir oluşturarak, müdahaleye engel olmaya çalıştı.

CHP Milletvekili Mahmut Tanal, müdahaleye hazırlanan TOMA'nın üzerine çıktı.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR