Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
HALKIN SAĞLIĞI İLE OYNAYAN FİRMALAR
HALKIN SAĞLIĞI İLE OYNAYAN FİRMALAR
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı insan sağlığını hiçe sayarak gıda satışı yapan firmaların listesini açıkladı. Akıl almaz gıda hileleriyle satış yapan firmalar bazısı ürünlerinde at eti kullanırken kimileri de balın değerleriyle oynuyor… Kıymalı börek harçlarında da bazı uygunsuzluklar tespit edildi. İşte bakanlığın listeye aldığı o firmalar…
25 Temmuz 2015, 15:21

 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, at eti satan yerleri, taklit ve tağşiş yapılan, içeriğinde ilaç etken maddesi tespit edilen ürünleri satan firmaları ve restoranların adını açıkladı.

Taklit ve tağşiş yaptığı belirlenen işletmeler ve ürünlerinin parti numaraları, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın internet sitesinde açıklandı.

Listede at eti satan yerler de isim isim ifşa edildi.

LİSTE İÇİN TIKLAYINIZ...

Birinci grupta taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen ürünlerle ilgili toplam 171 parti ürün yer aldı. Taklit ve tağşiş edilmiş ürünleri üreten firmalar hakkında 14 bin 649'ar lira idari para cezası uygulanmasına karar verildi.



İkinci grupta ise laboratuvar analizleri sonucunda sağlığı tehlikeye düşürebilecek şekilde içeriğinde ilaç etken maddesi tespit edilen 40 parti ürün açıklandı. Bu ürünler, masrafları sorumlusuna ait olmak üzere piyasadan toplatılacak ve ürünlerin mülkiyeti kamuya geçirilecek. Ayrıca söz konusu ürünleri üreten veya piyasaya arz edenler hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunuldu.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR