Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
RTÜK SANSÜRCÜLERİ UYARDI
RTÜK SANSÜRCÜLERİ UYARDI
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), 7 kanalı platformlarından çıkaran kurumları gündemine aldı.
14 Ekim 2015, 17:46

 

- Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), 7 kanalı platformlarından çıkaran kurumları gündemine aldı. Edinilen bilgilere göre RTÜK, yapılan görüşmeler sonucu 7 kanalı platformlarından çıkaran Tivibu, Digiturk, Turkcell TV, Kablo TV ve Teledünya platformlarına uyarı yazısı gönderme kararı aldı. Karar oy çokluğuyla alındı.
Yazıda televizyonlara lisans verme veya lisansı iptal etme yetkisinin RTÜK’te olduğu hatırlatılıp; alınan çıkarma kararının gerekçelerinin yazılı olarak istenmesi bekleniyor. RTÜK, televizyonlara yönelik hakkaniyetli davranmasını isteyecek; ayrıca Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanunun 29. maddesinin 1. Fıkrasındaki hükümleri de platform kurumlarına hatırlatılacak.
Platform işletmecileri ve yayın hizmeti iletimi yapan altyapı işletmecileriyle ilgili 29. maddenin 1. Fıkrasında, “Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından elektronik haberleşme hizmetlerini sunmak üzere yetkilendirilen platform işletmecileri ve yayın hizmeti iletimi yapan altyapı işletmecileri; yayın hizmetleri yönünden bu Kanun hükümlerine tabidir. Yayın hizmetlerinin iletimi faaliyetlerine ilişkin uyulması gereken idari, mali ve teknik şartlar Üst Kurulca belirlenir ve şartları yerine getiren kuruluşlara yayın iletim yetkisi verilir. Platform işletmecileri medya hizmet sağlayıcı kuruluşlara tarafsızlık ve hakkaniyet ölçülerinde, makul ve ayrımcılık içermeyecek koşullarda hizmet vermek zorundadır. Platform işletmecilerinin medya hizmet sağlayıcı kuruluşlardan alacağı hizmet bedelleri Üst Kurulun onayı ile belirlenir.” deniyor.
29. maddenin diğer fıkraları ise şöyle: “Platform ve yayın hizmeti iletimi yapan altyapı işletmecileri, iletimini yapacakları yayın hizmetlerini Üst Kurula bildirmek zorundadır. Platform ve altyapı işletmecileri, Üst Kuruldan yayın lisansı almayan veya yayın lisansı iptal edilen medya hizmet sağlayıcılar ile Türkiye Cumhuriyetinin taraf olduğu uluslararası andlaşmalar ve bu Kanun hükümlerine aykırı yayın yaptığı Üst Kurulca tespit edilen bir başka ülkenin yargı yetkisi altındaki medya hizmet sağlayıcılarının yayın hizmetlerinin iletimini, Üst Kurul kararının tebliğini müteakiben durdurur. Tebliğe rağmen yayın hizmetlerinin iletimini durdurmayan işletmecinin yayın iletim yetkisi iptal edilir ve bu durum Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna bildirilir.”

BAŞKAN YİNE SEÇİLEMEDİ
Öte yandan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) yeni başkan ve başkan vekili 12. toplantıda da seçilemedi. Seçim ve gündeminde bulunan diğer konuları görüşmek üzere bugün saat 10.30′da Arif Fırtına’nın başkanlığında toplanan RTÜK üyeleri, yapılan iki tur oylama sonucunda hiçbir aday yeterli oy çoğunluğuna ulaşamadığından, başkan ve başkan vekilini seçemedi. RTÜK’teki 13. tur oylama 21 Ekim Çarşamba günü saat 10.00′da yeniden yapılacak. RTÜK’te 2 MHP, 2 CHP, 1 HDP ve 4 AK Partili üye bulunuyor. Başkanlık için en az 5 oy alınması gerekiyor

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR