Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
EDİRNE'DE HIDRELLEZ HEYECANI
EDİRNE'DE HIDRELLEZ HEYECANI
Edirne'de her yıl 5-6 Mayıs tarihlerinde kutlanan Kakava ve Hıdrellez Şenlikleri, bu yıl da Sarayiçi'nde yakılan Kakava ateşiyle başladı.
6 Mayıs 2016, 09:22

 

Edirne Belediyesi'nin organize ettiği Kakava Şenlikleri kapsamında protokol Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü'nde davullarla karşılandı.

Protokol daha sonra Edirne Belediye Bandosu eşliğinde Sarayiçi'ne kadar yürüdü. İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu'nun okunmasının ardından Kakava Şenlikleri açılış konuşmalarıyla devam etti.image

KAKAVA DEMEK BAHAR DEMEK

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan bu yılda geleneği bozmayarak vekaletini Roman Meclis Üyesi Erkan Makas'a bırakarak, Kakava Şenliklerine davetli olarak katıldı.

ATEŞİ PROTOKOL ÜYELERİ YAKTI

Kakava ateşini protokol üyeleri birlikte yaktı. Kakava ateşinin yakılmasının ardından Romanlar ateşin başında dans etti.

Edirne Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, Bulgaristan Halk Oyunları Ekibinin gösterileri ile Edirne Belediye Bandosu'nun konseri renkli görüntülere sahne olurken, vatandaşlar gönüllerince dans etti.

 

image

KUTLAMALAR SABAHIN İLK IŞIKLARINA KADAR DEVAM ETTİ

Kakava Şenlikleri kapsamında Edirne Belediyesi tarafından şenliklere katılanlara pilav ikramı yapıldı. Kutlamalar, kapsamında Romanlar sabaha karşı Tunca Nehri'nde yüzlerini yıkadıktan sonra dileklerini nehre bıraktı.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR