Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TOPHANELİ VANDALLAR YİNE İŞ BAŞINDA
TOPHANELİ  VANDALLAR YİNE İŞ BAŞINDA
İstanbul Firuzağa'daki Velvet İndieground Records adlı mekanda düzenlenen Radiohead etkinliğine saldıran bir grup '' yobaz,vandal '' grubu sopalarla etkinliğin katılımcılarına saldırdı.
18 Haziran 2016, 11:20

 

İstanbul Firuzağa'daki Velvet İndieground Records adlı mekanda düzenlenen Radiohead etkinliğine saldıran bir grup '' yobaz,vandal '' grubu sopalarla etkinliğin katılımcılarına saldırdı. 

Tophane yobazları “Kapat burayı kapat. Ramazanda utanmıyor musunuz lan” diye bağıran saldırgan, “Seni öldürürüm” tehditleri savurarak önüne çıkanları da darp etti. 

Etkinlik periscope'tan canlı yayınlandı. Saniye saniye kaydedilen görüntülerde saldırganların aniden dükkanın içine girdiği ve tehditler savurarak içerideki insaları darp ederek dışarı çıkardığı görülüyor. .

SİZİ İÇERDE YAKARIZ

image

         Bu yobaz İstanbul'un göbeğinde işyeri basma cesaretini kimden alıyor ?

Ramazan ayında alkol tüketildiği için etkinliği bastıklarını sık sık belirten saldırganlar çok sayıda kişiyi darp etti.Firuzağa'daki Radiohead etkinliğine yobazlar sizi içeride yakarız' diyerek saldırdı. Saldırıda 1 kişi başından yaralandı. metrekare başına 1 polis düşen beyoğlu bölgesinde ,özellikle bu tip saldırılarda  ortada Polis olmaması Tophane'de kümelenen bu yobazları kim koruyor ? dedirtiyor.

AHMET MİSBAH DEMİRCAN OLAYI YİNE KINAMADI

Olayın ardından Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan başta olmak üzere iktidara yakın birçok isim sosyal medya üzerinden saldırıyı aklama uğraşına girdi. Saldırının kameralara yansıması ve sosyal medyada paylaşılması bu isimler tarafından ‘provokasyon’ olarak tanımlandı ve saldırının gerçek olmadığı ima edildi. 

SALDIRIYI YAŞAYAN RAYKA SİMONİ ANLATTI

Olay sırasında plakçıda bulunan Rayka Simoni yaşananları şöyle anlattı:

"Bir tane konser gösterisi gibi bir etkinlik vardı. Biz de arkadaşlarla ona gittik. Müzik çalıyorlardı plakçılar, bizde yere oturduk ve sakin bir ortam vardı. Herkez arkadaşlarıyla sohbet ediyordu. Hiçbir terslik yoktu. Alkol vardı, insanlar bira içiyordu, muhabbet ediyorlardı. Keyifli bir ortamdı. Bir anda şişeler kırılmaya başladı; adamlar insanların üzerine şişeler fırlatmaya başladılar.

İnsanların kafalarına cam şişeler fırlatıyorlardı. Her şey hızlı gelişti ve orada oturan insanların kafalarına, gözlerine vuran 20 tane adam vardı. Bizde kaçmaya başladık apar topar. İnsanlar eşyalarını toplamaya çalıştılar. Sonra benim arkadaşım sinirlendi ve 'kadına vurulmaz' diye çıkıştı adamlara. Bunun üzerine adamlar arkadaşımın daha da üstüne gitmeye başladılar, onu çok fazla yumrukladılar .

Bayağı patakladılar bizi.
 
Biz kaçmayı başardık ama arkadaşım çok kötü yaralandı. Üzerine tekme atmışlardı omurgalarına, ağzı yüzü kan içinde kalmış, dudağı patladı. Bayağı korkunçtu ve bir sürü kişi ağlıyordu. Bir kişinin kafası ve boynu kanıyormuş ama ben görmedim. Olayın olduğu saati bilmiyorum ama saat 21.00 sıralarında olmuş herhalde."diyerek saldırı kabusunu anlattı.

Tophane bölgesinde polis milisi gibi kullanılan grup yine işbaşında.

image

Firuzağa,Cihangir ,Karaküy,Tophane yobaz saldırıları ne ilk ne son olacak…

Tophane semtinin STK destekli kriminal gençleri uzun süredir, Cihangir'i sosyal hayat ve ikamet semti yapmış kişilere saldırgan tutum sergilemekte.

Anadolu’da ki kasaba hayatını kimse gelip burada dayatamaz

Tophaneli bir grup insan 'yaşam alanları daralıyor' diye, arkalarına siyasi söylemleri de alarak fütursuzca  saldırgan tutum, izlemeye devam ediyor

image

Tophane'nin ara sokaklarına girdiğiniz zaman birçok evde Filistin bayrağı görür ,sokaklarında Gazze ve Hamas sloganları okur insanlar

İstanbul'un merkezinde kendi polisliğini yapan getto ‘’ Tophane ‘’

image

Bu yaklaşık 2005'ten bu yana yavaş yavaş büyüyen bir süreç

2010 yılında bu olaylar yine gündemdeydi, şikâyetler artmıştı Tophane'de açılış yapan bir sanat galerisi davetlileri dövülüp cam çerçeve kırılmştı

Toplumdaki ayrışma Cihangir - Tophane zihniyeti ile üst safhada.

Tophaneli Mehmet Süzgün, tüm bu saldırılara ışık tutuyor aslında. Geceleri Taksim’den aşağıya sarhoş bir şekilde yürüyerek indiklerini söylediği gençlerin ve  turistlerin orada yaşayanlara alkoşllü olarak yürüdükleri için hiç saygısı olmadığını anlatıyor. “Tophaneliler onlardan daha medeni.”diyor.

image

Mahallenin polisi Tophaneli eli palalı, sopalı kişiler

Tophane'den içki içerek geçen kişilere neler yaptıklarını övünerek anlatan gençler ,arkalarında semtlerinde bulunan ve ucu siyasilere ve İslamcı STK’lara ulaşan derneklerin onlara verdiği destek ve gaz ile yolda giden gencin elinden bira şişesini alıp kafasında kırdığını rahaça söyleyecek kadar güvende hissediyor kendini..

image

KİMİ KİME ŞİKAYET EDECEKSİN

 “Burası Tophane, herkes akıllı olacak.” Sokakta “Tayyip’in askerleriyiz” “YA ALLAH BİSMİLLAH ALLAHU EKBER” Tophaneli gençlerin çevredeki insanlara ve mekanlara saldırırken attığı sloganlar.

SALDIIYA UĞRAYAN GRUP AÇIKLAMA YAPTI

Dün gece Firuzağa'daki Velvet İndieground Records adlı mekanda düzenlenen Radiohead etkinliğine yapılan saldırının ardından dünyaca ünlü grup Radiohead açıklama yaptı. 

image

 İngiliz müzik grubu yaptığı açıklamada, saldırıdan etkilenen sevenlerinde sevgi ve desteklerini gönderdiklerini vurguladı
 
Açıklamada "Kalbimiz İstanbul'daki Velvet IndieGround'da bulunanlarla birlikte. Umarız bir gün hoşgörüsüzlükten kaynaklanan bu tür şiddet olaylarına çok eskide kaldığına tanık olabiliriz. Şimdilik, İstanbul'daki sevenlerimize destek ve sevgilerimizi gönderebiliriz" ifadelerini kullandı.
 
Şeffaf Gazete.com

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR