Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KÖY KÜLTÜRÜNDEN MAHALLE ORTAMINA
KÖY KÜLTÜRÜNDEN  MAHALLE ORTAMINA
Toplumsal hayatın en önemli olgularından biri olan "Köy" kavramı; 2012'de çıkarılan Büyükşehir Yasası ile tarihe karıştı. Bu değişiklikle birlikte Türkiye'deki 18 bin civarındaki köy, bir anda mahalleye dönüştü
14 Temmuz 2016, 20:36
 
'Köy'den indim 'Mahalle'ye!
 
Büyükşehir Yasası'ndaki değişiklikle köylerin mahalleye dönüşümünü ve bu durumun sosyal sonuçlarını inceleyen 'Köylerin Mahalle Statüsüne Dönüştürülmesinin Sosyal Etkileri – Saha Araştırmaları' kitabı İstanbul Aydın Üniversitesi Türkiye Araştırmaları Uygulamaları Merkezi tarafından yayımlandı.
 
Toplumsal hayatın en önemli olgularından biri olan 'Köy' kavramı; 2012'de çıkarılan Büyükşehir Yasası ile tarihe karıştı. Bu değişiklikle birlikte Türkiye'deki 18 bin civarındaki köy, bir anda mahalle dönüştü. Toplumsal alandaki bu köklü değişikliğin sosyal etkilerini ele alan 'Köylerin Mahalle Statüsüne Dönüştürülmesinin Sosyal Etkileri – Saha Araştırmaları' kitabı, İstanbul Aydın Üniversitesi Türkiye Araştırmaları ve Uygulamaları Merkezi tarafından yayımlandı.
 
image
 
Dr. Zeynep Banu Dalaman ve Hüseyin Murat Lehimler tarafından hazırlanan ve Silivri Belediyesi ile Silivri Kentsel Gelişim Derneği'nin desteğiyle ortaya çıkan eser; tarihten bu yana 'Köy' ve 'Kent' kavramlarını sosyolojik olarak ele alarak köylerin mahallelere dönüşümünü ve bunun toplumsal, kültürel, ekonomik ve zirai sonuçlarını irdeliyor.
 
Son 30 yıl içinde bu alanda yapılan en önemli ve en kapsamlı araştırma:18 köy 1470 köylü
 
1-12 Mart 2014 tarihleri arasında Silivri'nin 18 köyünde hazırlanan saha raporunda, bu köylerde ikamet eden 1470 kişi ile yüz yüze görüşüldü ve bu tarihi dönüşümün gündelik hayata izdüşümleri incelendi.
 
Eser ayrıca, köyden kente göçü de ele alarak bu konudaki rakamların dünü ve bugününü Silivri'nin 18 köyü ve bu alanlarda yaşayan köylülerin özelinde ortaya koyuyor.
 
Şeffaf Gazete.com

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR