Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ERKEK ŞİDDETİ TAM HIZ DEVAM EDİYOR
ERKEK ŞİDDETİ TAM HIZ DEVAM EDİYOR
Aralık ayında kadına yönelik şiddet vakası yine tırmanışa geçti. En çok şiddet,taciz,tecavüz vakası Akdeniz ve Marmara bölgelerinde yaşandı.
16 Ocak 2019, 20:27
 
TECAVÜZ VE DARP KADININ KADERİ Mİ ?
 
Yerel ve ulusal gazetelerden ve ajanslardan derlediği haberlere göre erkekler Temmuzda 26 kadını öldürdü. Fail erkeklerin üçü intihar etti, biri cinayet sırasında yaralandığı için öldü.
 
2018 son 5 ayında ayında erkekler 140 kadının ölümüne neden oldu, 51 kadına tecavüz etti..
 
Temmuz ayında 21 kadın tecavüze, dokuz kadın taciz ve cinsel şiddete uğradı. Erkekler 42 kadını yaraladı, dört kadını rehin aldı, bir kadını kaçırdı. iki çocuk aile içinde istismara uğradı.
 
En çok kadına yönelik şiddet ve cinayet vakası Akdeniz ve Marmara bölgelerinde yaşandı.
 
Cinayet
Erkekler Aralık ayında 18 ilde 26 kadın ve bir çocuk öldürdü. En çok kadın katli İstanbul'da yaşandı. İstanbul'da dört, Adana'da iki, Ankara'da iki, İzmir'de iki, Kırşehir'de iki ve Van'da iki kadın öldürüldü. Diğer cinayetler Balıkesir, Burdur, Bursa, Hatay, Kars, Kayseri, Kocaeli, Konya, Maraş, Mersin ve Samsun'da gerçekleşti.
 
17 kadın evinde, altı kadın sokakta, bir kadın ise sığınmaevinde öldürüldü. Kocasından şiddet gören bir kadın evinde intihar etti.
 
Öldürülen kadınların yaşları 18 ile 73 arasında, katillerin yaşları ise 20 ile 55 arasında değişiyor. Öldürülen kadınların çoğu 20-45 yaş arasında, katillerin çoğu ise 30'lu yaşlarında.
 
12 kadın kocaları, üç kadın boşandığı eski kocası, dört kadın akrabası olan erkekler ve iki kadın sevgilileri tarafından öldürüldü. Üç erkek karısını öldürdükten sonra intihar etti. Bir erkek karısı ve çocuğunu öldürürken yaralandığı için öldü.
 
Bir kadın boşanma sürecinde çocuklarını göstermediği için kocasını öldürdü. İki kız çocuğu zorla evlendirildikleri kocalarını öldürdü.
 
Tecavüz
Eylül ayında 12 ilde 21 tecavüz vakası yaşandı. Erkekler Ankara'da dokuz, Adana'da iki kadına tecavüz etti. Diğer tecavüzler Antalya, Diyarbakır, Giresun, Manisa, Mersin, Sakarya, Samsun, Siirt, Sivas ve Tekirdağ illerinde gerçekleşti.
 
image
 
TECAVÜZ VAKALARI TIRMANIŞA GEÇTİ
 
Üç kadın sevgilisinin, iki kız çocuğu annelerinin sevgililerinin, bir kadın komşusunun, bir kadın arkadaşının, diğerleri ise tanımadıkları erkeklerin tecavüzüne uğradı.
 
Tecavüze uğrayan bir kadın sığınmaevine, iki kız çocuğu Çocuk Esirgeme Kurumu'na yerleştirildi. Bir kadın tecavüzden kaçmak için camdan atladı. İki çocuğu da tecavüze uğrayan bir baba intihar etti.
 
image
 
Tecavüze uğrayan kadınların yaşları 16 ile 30 arasında, tecavüzcülerin yaşları 18 ile 61 arasında değişiyor.
 
Ekim ayında gerçekleşen tecavüz vakalarında 12 erkek tutuklandı, üç erkek cezaevine gönderildi. İki erkek ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
 
Taciz-Cinsel şiddet
 
Ağustos ayında sekiz ilde dokuz kadın taciz veya cinsel şiddete uğradı. Muğla'da iki kadın tacize maruz kalırken, diğer vakalar Ankara, Antalya, Bursa, Çanakkale, İzmir, Samsun ve Trabzon illerinde yaşandı.
 
image
 
Tacize uğrayan kadınların yaşları 15 ile 44 arasında, saldırganların yaşları 25 ile 32 arasında değişiyor.
 
Erkekler üç kadına tecavüz girişiminde bulundu. Bir kadın sevgilisinin arkadaşından cinsel şiddet gördü. Hamile bir kadın kaldığı hastanede taciz edildi. İki kadın çalıştıkları devlet kurumlarında amirlerinin tacizine uğradı. Tacizi şikayet eden kadınlardan biri başka bir pozisyona atandı, diğerinin sözleşmesi fesh edildi.
 
Tacizcilerden sadece altısı yakalandı, üçü tutuklanarak cezaevine gönderildi.
 
Rehin alma- Kaçırma
Kasım ayında bir kadın eski sevgilisi, bir kadın kocası, bir kadın boşanma sürecinde olduğu kocası tarafından rehin alındı. Bir erkek, evlenmek istediği bir kadını zorla kaçırdı.
 
Yaralama
Kasım ayında erkekler 18 ilde 32 kadını yaraladı. Adana'da altı kadın, Antalya'da beş kadın, Edirne'de üç, Manisa'da iki, Urfa'da iki kadın yaralandı. Antalya'da iki travesti, 15 erkeğin saldırısına uğradı.
 
image
Kadınlar en çok kocalarından şiddet gördü. Bunu sevgilileri, boşandıkları eski kocaları, eski sevgilileri ve babaları izledi.
 
Bir erkek karısı, baldızı ve kayınvalidesini yaraladıktan sonra karısının amcası ve babasını öldürdü. Bir kadın kocasının şiddetinden kaçmak için camdan atladı, bir erkek karısını balkondan aşağı attı.
 
İki kadın şiddet gördükleri kocalarını yaraladı. Bir kadın ise boşanma dilekçesi vermek için gittiği Adliye'nin kapısında kocasının şiddetine uğradı. 10 TL dilekçe parasını vermek istemeyen koca boşanmaktan vazgeçip karısının kolunu kırdı.
 
Daha önce Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunan iki kadın, kocasından şiddet gördükten sonra polis tarafından evine götürüldü.
 
Erkeklerin yaraladığı kadınların yaşı 18 ile 63, saldırganların yaşları 21 ile 67 arasında değişiyor. Temmuz ayındaki yaralama vakalarında beş erkek gözaltına alındı, bir erkek cezaevine gönderildi, bir erkek tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı, bir erkek polise teslim oldu, bir erkek ise 10 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.
 
Çocuk istismarı
Aralık ayında üç çocuk aile içi ve cinsel şiddete uğradı. Çocuğunu yakan anne tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Bir erkek komşusunun oğluna tecavüz etti, yeğenine tecavüz girişiminde bulundu.
 
Bölgelere göre
Aralık ayında 38 ilde 84 kadına yönelik şiddet, taciz, tecavüz, cinayet, rehin alma, kaçırma, intihar ve çocuk istismarı vakası yaşandı. En çok şiddetin yaşandığı bölge Akdeniz Bölgesi oldu.
 
Ekim ayında gerçekleşen 84 vakanın 22'si Akdeniz Bölgesi'nde, 21'i Marmara Bölgesi'nde, 15'i İç Anadolu Bölgesi'nde, dokuzu Ege Bölgesi'nde, altısı Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde, altısı Karadeniz Bölgesi'nde ve beşi Doğu Anadolu Bölgesi'nde yaşandı.
 
En çok vakanın gerçekleştiği şehirler ise Adana (9), İstanbul (8), Antalya (5), Ankara (5), İzmir (4), Konya (4) ve Mersin (4).
 
Şeffaf Gazete.com

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR