Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ANKAPARK HAKKINDA ŞOK UYARI
ANKAPARK HAKKINDA ŞOK UYARI
Mimarlar Odası Ankara Şubesi, yetkili kurumlara “Ankapark’ın açılmasına müsaade etmeyin. Açılması durumunda halkın can ve mal ve güvenliğini tehlikeye atmaktan suç duyurusunda bulunacağız” uyarısında bulundu.
17 Ocak 2019, 22:24
 
 
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Melih Gökçek döneminde yapımına başlayıp Mustafa Tuna döneminde bitirdiği, ilkbaharda da açılışını yapacağını duyurduğu Ankapark ile ilgili Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nden çok önemli bir çağrı geldi.
 
image
 
Ankapark’ın Atatürk Orman Çiftliği alanında, Atatürk’ün şartlı bağışı ihlal edilerek hukuksuz bir biçimde inşa edildiğini söyleyen Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, şu uyarılarda bulundu:
 
Zemin gevşek, kule ve kubbelerde çökme var, oyuncaklar bakımsız.
 
Ankapark’ın zemini, su varlığı yüksek, gevşek bir zemindir. Birinci derece mutlak tarım alanıdır. Bilimden uzak, teknik şartnamelere uymaktan imtina eden Ankapark halkın canını tehlikeye atacaktır. Ankapark arazisinin böyle bir yapılaşma için uygun olmadığı, tarım arazisi niteliği taşıdığı ve zeminin yumuşak olduğu bilimsel raporlarla kanıtlanmıştır.
 
Ankapark’ta kullanılan malzemelere ilişkin uzmanlarımızın yaptığı tespitlerde ana giriş kapısı kulelerinde, kubbelerde ciddi bir çökme olduğu tespit edilmişti. Yapılardaki çökme ve çatlamalar tamamen zeminin yumuşaklığı, tarım arazisi niteliği ve taban suyunun yüksek olmasından kaynaklı. Aşırı yağış durumu sonrasında taban suyunun yükselmesi sonucu yaşanacak kazaları düşünmek bile istemiyoruz.
 
Tematik oyuncaklar dört yıldır alanda yer alıyor,bakıma ihtiyaçları var. Aklı olan Ankapark’taki oyuncaklara binmez. Ankapark’ın açılması kazalara yol açacaktır, tıpkı hızlı tren kazası gibi sinyalizasyon olmadan açılması gibi.
 
 image
 
Ankapark denemesinde Gökçek yukarıda asılı kalmıştı, bunu unutmayalım.
 
Ankapark oyuncaklarının her türlü testten geçtiğine ilişkin bağımsız firmalardan verilecek raporları açıklasınlar kamuoyuna.
 
Bakanlığa, valiliğe, belediyeye “Suç işlemeyin” çağrısı
 
Ankapark’ın halkın hayatını da tehlikeye atarak açmakta ısrar etmenin akla ziyan bir durum olduğunu kaydeden Candan, İçişleri Bakanlığı’nı, Ankara Valiliği’ni ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’ni göreve davet etti, gereğinin yapılmaması halinde “halkın can ve mal güvenliğini tehlikeye atmak”tan suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.
 
ŞEFFAF GAZETE.COM

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR