Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
HRANT DİNK KATLEDİLELİ 12 YIL OLDU
HRANT DİNK KATLEDİLELİ 12 YIL OLDU
Agos gazetesinin kurucusu Hrant Dink, bir suikast sonucu katledilişinin 12. yılında İstanbul’da anılıyor. İstanbul’daki anma programı her yıl olduğu gibi bu yıl da Dink’in vurulduğu yer olan Şişli Halaskargazi'de Agos Gazetesi önünde toplanıldı..
19 Ocak 2019, 13:25
 
Agos Gazetesi kurucusu ve  Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, öldürülüşünün 12. yılında anılıyor.
 
Hrant Dink'in katledilişinin 12. yılında vurulduğu yerde her yıl olduğu gibi bu yıl da binler biraraya geldi. Bu yılki konuşmayı 1948 yılında gözaltında kaybedilen Sabahattin Ali'nin kızı Filiz Ali yaptı.
 
Anmaya katılmak üzere gelenler ile polisin kapattığı bölgeden geçmek isteyenler üzerleri aranarak içeri alındı.
 
Dink’i anmasına gelenler, Agos gazetesinin önünde saat 12.00’den itibaren toplanmaya başladı.
 
“Adalet İstiyoruz, Hrant 12” yazılı pankartın asıldığı gazete binasının girişine “Hrant’ın Arkadaşları” tarafından kırmızı karanfiller bırakıldı. Gazete binası önünde “Sarı Gelin” türküsü Türkçe ve Ermenice olarak çalındı.
 
image
 
İstanbul Şişli’de katledilen Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink vurulduğu yerde anıldı.
 
Anmaya gelenler sık sık "Hepimiz Hrant'ız hepimiz Ermeni'yiz" sloganları attı. Hrant Dink'in arkadaşı Bülent Aydın, konuşmasında " Bu meydan birbirimize dostça sokulabildiğimiz meydandır. Belki de bu meydan aynı zamanda en güçlü olduğumuz meydandır. 12 yıldır Hrant yok, 12 yıldır adalet yok, 12 yıldır vazgeçmek yok" ifadelerini kullandı. Anmaya bir mektup gönderen Osman Kavala da, "Adalet talep etmenin ne kadar güçlü olduğunu daha çok hissediyorum" dedi.
 
image
 
İstanbul’daki anma töreni için Hrant’ın vurulduğu Sebat apartmanına ‘Adalet istiyoruz, vazgeçmiyoruz ahparig’, ‘Hrant için adalet için’ pankartları asıldı. Polis, anma öncesi Agos binasına çıkan tüm ara yolları kapattı. Osmanbey Metro çıkışı ve Mecidiyeköy tarafına ise arama noktası kuruldu.
 
image
 
Dink’in vurulduğu yere karanfiller bırakıldı. Anmaya gelenler sık sık, ‘Buradayız ahparig’, ‘Hrant için adalet için’, ‘Hepimiz Hrant’ız hepimiz Ermeniyiz’, ‘Öldür diyenler yargılansın’ sloganları atıldı.
 
Anmaya bir mektup gönderen Osman Kavala da, "Adalet talep etmenin ne kadar güçlü olduğunu daha çok hissediyorum" dedi.
 
image
 
Filiz Ali yaptı. Ali'nin anmada yaptığı konuşma şöyle:
 
"Sevgili Hrant,
 
12. kez, seni aramızdan alan karanlığa karşı, senin ve ailenin yanında durmak için, ellerinle kurduğun, büyüttüğün gazeten Agos’un önündeyiz. Bizi acılarda akraba edenlerin kurdurduğu ve ne yazık ki her geçen gün büyüyen geniş ailemizin en eski üyelerinden biri olarak sesleniyorum bugün sana. 
Babam Sabahattin Ali, 1948 yılında, karlı bir sabahta, benim ve annemin birkaç poz fotoğrafını çektikten sonra, Ankara’dan İstanbul’a doğru yola çıktı, bir daha geri dönmedi. Gözaltında kaybedilen ve akıbetini hala bilemediğimiz babam ne yazık ki bu ülke tarihinin ne ilk ne de son kaybı oldu.
 
Babamı ‘milli hislerle galeyana geldiği için’ öldürdüğünü söyleyen katilin, seni öldüren ve sonrasında bayrağın önünde poz veren katilden farkı yoktu.
 
Sabahattin Ali 70 yıldır kayıp. Olayın iç yüzü, bugüne kadar gelmiş geçmiş iktidarlar tarafından ısrarla aydınlatılmadı, tıpkı iktidarın seni öldürenlerin ‘Ankara’nın karanlık dehlizlerinde kaybolmasına izin vermeyeceğiz’ demesine rağmen cinayeti aydınlatmamış olması gibi... ŞEFFAF GAZETE

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR