Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
GRUP YORUM'A İZİN ÇIKMADI
GRUP YORUM'A İZİN ÇIKMADI
Grup Yorum'un 9 Ağustos'ta Yenikapı Meydanı'nda yapmayı planladığı halk konseri içi İstanbul Valiliği'nden izin çıkmadı. Grup, yasak kararını tanımayacağını bildirdi.
15 Haziran 2020, 13:17
Grup Yorum’un, üyeleri üzerindeki baskıların sona ermesi ve konser yasaklarının kaldırılması talebiyle başlattıkları ölüm orucunda hayatını kaybeden Helin Bölek ve İbrahim Gökçek’e ithaf ettikleri konser, İstanbul Valiliği tarafından reddedildi.
 
Grup Yorum’un Ağustos ayında düzenlemek istediği halk konserine İstanbul Valiliği’nin izin vermemesinin ardından Grup Yorum avukatları, valiliğin kararına yaptığı itirazın reddedilmesinin ardından konuyu Bölge İdare Mahkemesi’ne taşıdı. 
 
Grup Yorum ise sosyal medyadan yaptıkları açıklamada “Konser hakkımız hiçbir yasaklamayla engellenemez. 9 Ağustos günü konserimizi yapacağız” denildi. 
 
Grup Yorum, 9 Ağustos Pazar günü Yenikapı Meydanı’nda yapmayı planladıkları “Bağımsız Türkiye” Konseri’nin İstanbul Valiliği’nin ‘uygun görülmemiştir’ denilerek başvurularını reddettiğini anımsatarak "Grup Yorum olarak Bölge İdare Mahkemesine 13 Haziran Cuma günü itirazımızı yaptık. Her yasaklamanın karşısında daha güçlü karşılarına çıktık. Bu yasağı sizinde emeklerinizle, birlikte aşacağız. Konser çalışmalarımız bu süreç bitene kadar devam edecektir. Bu yasağı delmek bizim ellerimizdedir. Konser hakkımız hiçbir yasaklamayla engellenemez. Yenikapı Meydanınında milyonlarla birlikte adalet talebimizi haykıracağız...9 Ağustos günü konserimizi yapacağız! Sizleri de zafer halayımıza bekliyoruz” ifadelerine yer verdi. 
 
Grup Yorum’un üyeleri İbrahim Gökçek ve Helin Bölek konser yasaklarının kaldırılması talebiyle başlattıkları ölüm orucunda yaşamlarını yitirmişti.
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR