Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İSTANBUL VE LEFKOŞA KARDEŞ KENT OLDU
İSTANBUL VE LEFKOŞA KARDEŞ KENT OLDU
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile Lefkoşa Türk Belediyesi arasında, “10 Aralık Birleşmiş Milletler Dünya İnsan Hakları Günü”nde yeni dönemin ilk “Kardeş Şehir Protokolü” imzalandı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Lekfoşa Türk Belediye Başkanı Mehmet Harmancı, ekipleriyle birlikte çevrimiçi toplantıda bir araya geldi. İmza töreninde; KKTC İstanbul Başkonsolosu Seniha Birand Çınar Başkan Ekrem İmamoğlu'nun konuğu oldu.
10 Aralık 2020, 16:02
 
 
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Lekfoşa Türk Belediye Başkanı Mehmet Harmancı, ekipleriyle birlikte çevrimiçi toplantıda bir araya geldi.
 
İmamoğlu’na imza töreninde; KKTC İstanbul Başkonsolosu Seniha Birand Çınar, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Şengül Altan Arslan ve Dış İlişkiler Daire Başkanı Mehmet Alkanalka eşlik etti. KKTC İstanbul Başkonsolosu Seniha Birand Çınar da Saraçhane’deki imza töreninde hazır bulundu.
 
image
 
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve KKTC Lefkoşa Türk belediyesi  Başkanı Mehmet Harmancı ile 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nde online olarak imzaladığı protokol kapsamında başta kültürel, sosyal ve ekonomik alanlar olmak üzere her konuda işbirliği yapılması hedefleniyor. 
 
image
 
İBB ve Lefkoşa Türk Belediyesi arasında, yeni dönemin ilk “Kardeş Şehir Protokolü” imzalandı. Doğduğu kent Trabzon, öğrenim gördüğü Lefkoşa ve yaşadığı İstanbul’un hayatındaki 3 önemli şehir olduğunu vurgulayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, duygularını, “Orada geçirdiğim yıllar açısından, oradaki dostluklarım, oranın güzel insanları ve o güzel coğrafyası her zaman hafızamda tazeliğini koruyor. Özellikle Türkiye’nin en önemli lokomotif kenti İstanbul ile KKTC’mizin başkenti Lefkoşa’nın çok özel bir iş birliğine imza atacağını şimdiden hissedebiliyorum” sözleriyle dile getirdi.
 
image
 
Türkiye ve Kuzey Kıbrıs’ın iki güzide kentinin kardeşlik protokolünü imzalamanın gururunu yaşıyorum
 
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, LTB Başkanı Mehmet Harmancı’nın şahsında tüm Lefkoşa halkına selam ve sevgilerini yollayarak başladığı konuşmasında iki kardeş toplumun ,Türkiye ve Kuzey Kıbrıs’ın iki güzide kentinin kardeşlik protokolünü imzalamanın gururunu yaşadığını dile getirdi. Kuzey Kıbrıs’ta geçirdiği yıllar ve oluşan dostluklar açısından da Kıbrıs’ın kendisi için ayrı bir yerde olduğunu dile getiren İmamoğlu, Türkiye’nin lokomotif şehri İstanbul ile Kuzey Kıbrıs’ın başkenti Lefkoşa’nın kardeşliği ile güzel işlere imza atacaklarına inandığına vurgu yaparak önümüzdeki günlerde hem kentsel açıdan hem fiziksel katkılar ve farklı deneyimlerin paylaşıldığı masalar kurulmasını açısından birçok gelişmeyi birlikte yaşayacaklarının altını çizdi.
 
image
 
Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Harmancı: “İstanbul ile Lefkoşa çığır açıcı bir iş birliğine imza atıyor ''
 
” LTB Başkanı Mehmet Harmancı, “Değerli dostum, kıymetli mevkidaşım” diyerek başladığı konuşmasında, KKTC İstanbul Başkonsolosu Çınar ile İBB personeline selamlarını iletirken, sevgisini ve kardeşliğini her zaman hissettiği tüm Türkiye halkına da selamlarını iletti. 
 
image
 
 '' İmzaladığımız Kardeşlik Protokolü ile İstanbul ile Lefkoşa çok özel bir iş birliği örneği sergileyecekler '' 
 
LTB Başkanı Mehmet Harmancı, “Değerli dostum, kıymetli mevkidaşım” diyerek başladığı konuşmasında, KKTC İstanbul Başkonsolosu Çınar ile İBB personeline selamlarını iletirken, sevgisini ve kardeşliğini her zaman hissettiği tüm Türkiye halkına da selamlarını iletti.
Bugün çok önemli ve anlamlı bir işbirliği adımının atıldığını vurgulayan Başkan Harmancı, “Dünya metropollerinden biri olan İstanbul ile Lefkoşa çığır açıcı bir iş birliğine imza atıyor” dedi.
 
image
 
Her iki şehrinde aşkla tarif edildiğini ifade eden Harmancı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şehirlerimizin pek çok ortak noktaları var. Lefkoşa’nın da İstanbul’un da aslında tek rengi yoktur, bu renkler iç içe geçmiş, el ele vermiş ve tam da insan haklarında bahsedildiği gibi kardeşçe, barış içerisinde yaşamaktadır. Bizler de o renklere samimiyetle ev sahipliği yapmaya çalışıyoruz”
 
image
 
Şeffaf Gazete

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR