Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AREL ÜNİVERSİTESİ BİNALARI ÇÖKTÜ
AREL ÜNİVERSİTESİ BİNALARI ÇÖKTÜ
İstanbul Küçükçekmece’de bulunan Arel Üniversitesi binasında kısmi çökme meydana geldi. Yıkılan binanın bilançosu gün ağarınca ortaya çıkarken, 3 bloktan oluşan üniversite binasının 2 bloğunun çökerek kullanılamaz hale geldiği görüldü. Arel Üniversitesinde eğitime tamamen ara verildi.
24 Ekim 2022, 14:01
 
Arel Üniversitesi'nin İstanbul Küçükçekmece'de Sefaköy Kampüsü'ndeki binasında, yanında yapılan bir inşaatın istinat duvarının çökmesi sonucu göçük oluştu. Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı. 
 
Üniversite binası ve çevre binalar tedbir amaçlı tahliye edildi.İhbar üzerine polis, itfaiye ve AFAD ekibi sevk edildikten bir süre sonra büyük yıkım geldi..
 
image
Tahliye edilen binalardaki 128 hanede ikamet edenler ve yurtta kalan 71 öğrenci, Küçükçekmece'deki otel ve misafirhanelere yerleştirildi.Binalar tahliye edildiği için, ilk tespitlere göre olayda yaralanma ya da can kaybı yaşanmadı.
 
Küçükçekmece Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, "Belirtilen alanda saat 23.15 sularında fore kazıklarının çökmesi sonucu İstanbul Arel Üniversitesi binasının bir kısmı çökmüş ve bina kullanılamaz hale gelmiştir" denildi.
 
Arel Üniversitesi Rektörü Ercan Yegez, "Binaya giriş şu anda yasaklanmış durumda. Her türlü çaba sergileniyor, şu anda bekliyoruz” dedi.
 
İstinat duvarını doldurmak için hafriyat çalışmaları devam ederken üniversite bir süreliğine uzaktan eğitime geçtiğini duyurdu.
 
Arel Üniversitesi yurt binası da boşaltıldı Küçükçekmece Kaymakamlığı yaptığı yazılı açıklamada olayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu:
"Kemalpaşa Mahallesi'ndeki bir inşaat temelinde bulunan forze kazıklarının dün saat 16.30 sıralarında olağan dışı hareketliliği tespit edilmiştir."Kaymakamlığımızca ilgili kurumlarımızın teknik ekipleri inşaat mahalline sevk edilerek, çevrede geniş çaplı güvenlik önlemi alınmıştır."2019 yılında bir inşaat firması tarafından başlatılan konut projesi şantiye alanının yanında bulunan İstanbul Arel Üniversitesi binası tahliye edilmiştir...
"Kaymakamlığımız Kriz Merkezi tarafından, şantiye alanına komşu beş apartman ve bir yurt binası olmak üzere, toplam altı bina tedbir amaçlı tahliye edilmiştir.
"Tahliye edilen binalardaki 128 hanede ikamet eden vatandaşlarımız ile yurtta kalan 71 öğrencimiz ilçemizde bulunan otel ve misafirhanelere yerleştirilmiştir.
"Ayrıca tedbir alınan binaların bulunduğu sokakların elektrik, su ve doğalgaz akışları kesilerek olası bir afet durumuna karşı önlem alınmıştır. Meydana gelen olayda herhangi bir can kaybı ve yaralanma meydana gelmemiştir."
 
                   image
 
Öğrenciler: Böyle olacağı belliydi
Basına konuşan Arel Üniversitesi Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri Bölümü birinci sınıf öğrencisi Sedef Demirsoy olayın ardından "Yandaki inşaatın böyle bir şey yapacağı belliydi. Biz dersteyken de iş makineleri üç kez teğet geçmişti. Kaç kere uyarılmasına rağmen, böyle bir durum yaşandı. Mutlu olduğumuz tek konu biz içerdeyken yaşanmaması" dedi.
Demirsoy, "Çok üzgünüz. Sabah kalktık ve okulumuzun yıkıldığını gördük. Derslerin iptal olduğunu öğrendik. Bir anda böyle bir şey duymak çok üzücü... Henüz bir bilgi gelmedi bize, fakat konuşulan uzaktan eğitim olacağı yönünde. Umarım böyle olmaz çünkü, hiçbir yarar göremeyiz bu eğitimden" diye konuştu.
 
Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri birinci sınıf öğrencisi Ayla Aluçlu, "Biz de dün gördük çok şaşırdık. Ne yapacağımızı bilemedik. O yüzden okula geldik bugün, neler olduğuna bakmak için. Sizin de gördüğünüz gibi okul tamamen gitmiş durumda ve ders görebilmemiz imkansız" dedi.image
 
'Baktık bizi dinlemiyorlar, biz kendimiz önlem aldık'
Arel Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Fatih Altan ise şu yorumu yaptı:
"Maalesef iki üç senedir bu kazı, çukur yerinde durmakta. Çukurlar inşaat yapılmadığı için iklim şartlarına göre değişmelerde hasar görebilir. Çevre Şehircilik Bakanlığının derin kazı yönetmeliği vardır. Her gün çevresindeki binalardaki hareket izlenmeliydi. Rapor edilmeliydi.
"İnklinometre diye bir alet var. Onunla tespit edilmeliydi. Yapılıp yapılmadığını ortaya çıkacaktır" diyen Altan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Biz bir hareket gördük binada. Geldik, uyardık kendilerini. Bakın bir hareket var.
"Baktık bizi dinlemiyorlar, biz kendimiz önlem aldık. Elektriğimizi, suyumuzu ve doğalgazımızı keserek binayı boşalttık ve bu şekilde beklemeye aldık. Süreç bu şekilde devam etti. Yıkılan alanlarda meslek yüksek okulları ve laboratuvarlarımız var, idari kısımlar var. Yani üst katta idari kısımlar, sınıflıklar, alt katta da laboratuvarlar vardı" dedi.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR