Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BAHÇEŞEHİR İLÇE OLMAK İSTİYOR
BAHÇEŞEHİR İLÇE OLMAK İSTİYOR
İstanbul'da, 2008 yılında çıkan torba kanunla belediyeden mahalleye dönüştürülen Bahçeşehir’in tekrar belediye olması için imza kampanyası başlatıldı.
23 Ocak 2023, 09:53
 
İstanbul Bahçeşehirliler Derneği, 1996 Birleşmiş Milletler Habitat Konferansı'nda “Kurumsal Uygulamalar ve Proje”, 1997’de Kanada’da “Yeni Kentsel Yerleşim Anlayışı”, 2005 yılında da “Avrupa Şeref Bayrağı” ödülüne layık görülen örnek proje Bahçeşehir'in tekrar ilçe belediyesi olması için change.org sitesi üzerinden imza kampanyası başlattı.
 
İstanbul'da, 2008 yılında çıkan torba kanunla belediyeden mahalleye dönüştürülen Bahçeşehir’in tekrar belediye olması için imza kampanyası başlatıldı. Şu an 4 farklı belediyeden hizmet alan Bahçeşehir’de her bir mahallenin kendi yerel yönetimine ortalama uzaklığının 25 km olduğuna dikkat çekildi.
 
İmzaya açılan metinde, 22 Mart 2008’de çıkan torba kanunla Türkiye genelinde 243 belde belediyesinin tüzel kişiliğine son verilerek yeni kurulan ilçelerin mahallerine dönüştürüldüğü hatırlatılarak “Yasada öngörülen ilçe olma gerekliliğini sağlayan tüm koşullara sahip Bahçeşehir Belediyesi de ilçe olması gerekirken bu torba yasanın içine atılarak Başakşehir'in bir mahallesine dönüştürülmüştür” denildi.
image
 
Bu kararın ardından Bahçeşehir'in sosyal, kültürel, ekonomik ve kent yaşamına dair birçok alanda kayba uğradığına dikkat çekildi.
 
Bahçeşehir, Bahçekent, Ispartakule, Şahintepe, Şamlar Köyü, Esenkent, Aşık Veysel, Koza, Orhan Gazi, Hadımköy mahallelerinin birleştirilerek yeniden ilçe olması istendi.
 
Bu mahallelerin coğrafi şartları ve demografik yapıları ile kent yaşamına dair talepleri ve sorunları birbirine benzerken Arnavutköy, Başakşehir, Esenyurt ve Avcılar olmak üzere 4 farklı belediyeye bağlı olmasının yarattığı sorunlara işaret edildi.
 
GİŞELERDE ÜCRET ÖDENİYOR, 2 FARKLI İLÇEDEN GEÇİLİYOR
Her bir mahallenin kendi yerel yönetimine ortalama uzaklığının 25 km civarında olduğu belirtilerek “Bahçeşehir mahallesinde oturan bir vatandaş; hastane, kaymakamlık, SGK, vergi dairesi gibi birçok hizmete ulaşabilmek için 27 km’lik bir yol, üstüne Mahmutbey gişelerine ücret ve 2 farklı belediye sınırından (Avcılar-Küçükçekmece) geçmek zorunda kalıyor. Bu durum  2008’de yaşama geçen yasanın en önemli gerekçesi olan ‘merkezden gönderilen kaynakların etkin, adil dağılımı ve kullanımı' maddesiyle örtüşmemektedir” denildi.image
 
REFERANDUM ÖNERİSİ
Kampanya metninde “Bu haklı talebin geçerli olması adına sayın Cumhurbaşkanın kararı, TBMM’nin kanun maddesi ya da yasal hak olan bölge halkının referandum hakkının kullandırarak halka sorulmasının önünde hiçbir engel söz konusu değil. Bahçeşehir'in yeniden ilçe-belediye olmasını talep ediyoruz” denildi.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR