Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
OTELLER DEPREMZEDELERİ ÇIKARIYOR
OTELLER DEPREMZEDELERİ ÇIKARIYOR
Deprem bölgelerinde çadır temininde yaşanan sorunlar depremzedeleri otellerde konaklatılarak aşılmaya çalışılsa da çok sayıda otel, “Anlaşmamız bitti, rezervasyonlarımız var” gerekçesiyle depremzedeleri tahliye işlemine başladı.
28 Şubat 2023, 14:38
 
“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla” kapılarını depremzedelere açan bazı oteller, “Grup rezervasyonları var” gerekçesiyle tesislerinde konaklayan depremzedeleri çıkarmaya başladı. Hatay’da iki çocuğuyla birlikte enkazdan çıkan depremzede anne, “Kaymakamlığa gittim, ‘Yurtlar dolu’ dediler. AKP İl Binası’na gittim, ‘Yemek ısmarlayalım size’ dediler. Ne yapacağımı bilmiyorum” diye konuştu.
 
6 Şubat ve 20 Şubat’ta yaşanan depremlerin ardından açığa çıkan koordinasyonsuzluk, depremzedelerin barınma sorunuyla iyice görünür hale geldi. İktidar, çadır ve konteyner temininde yaşanan sorunu depremzedelerin otellerde konaklatılmasını sağlayarak aşmaya çalışsa da otellerin maddi anlamda desteklenmemesi sorunu daha da karmaşık hale getirdi. Çok sayıda otelin, “Önceden alınmış grup rezervasyonları” gerekçesiyle depremzedeleri tahliye etmeye başladığı öğrenildi.image
 
YALNIZ BIRAKILDIK
6 Şubat’ta yaşanan depremin ardından Hatay’da iki çocuğuyla birlikte enkaz altında kalan depremzede anne, yaşadıklarını BirGün’e anlattı. Kendisi gibi depremzede olan onlarca kişinin otelden çıkmak zorunda kaldığını ifade eden depremzede, şunları söyledi:
 
“Otelden çıktıktan sonra Kaymakamlığa gittim. Yurtların dolu olduğunu söylediler. Kaymakamlık önündeki vatandaşlar beni AKP İl Binası’na yönlendirdiler. Parti binasında görevli kadın bana, ‘Size bir yemek ikram edeyim’ dedi. Ben yemek değil, barınacak yer istiyorum. Depremin ardından Antakya’da ilk iki gün sadece suyla beslendik. Ne maddi ne manevi hiçbir yardım görmedik. Şimdi de kalacak yer konusunda yalnız bırakılıyoruz.”
 
DEVLET ELİYLE ÇÖZÜLMELİ
Depremzedelerin barınma sorunun çözülmesi gerektiğini belirten otel işletmecileri, “Biz ne kadar yardımcı olmak istesek de bir yerden sonra çaresiz kalıyoruz” diyor. Önceden alınmış rezervasyonları olduğunu belirten işletmeciler, “Bu rezervasyonlar iptal edilirse oteller büyük tazminatlar ödemek zorunda kalır. Otellerin depremzedeleri uzun zaman konuk etmeleri mümkün değil” diyerek barınma sorununun devlet eliyle çözülmesi gerektiğini kaydediyor.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR