Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SEVİLAY YILMAN HABERTÜRK'TEN AYRILDI
SEVİLAY YILMAN HABERTÜRK'TEN AYRILDI
Sevilay Yılman, son köşe yazısında Habertürk gazetesi ile yollarını ayırdığını açıkladı.. Yazısında, ayrılmaması için kurum temsilcilerinin kendisine 'çok ısrar ettiğini' ancak bağımsız gazetecilik yapmak istediğini dile getiren Sevilay Yılman, ayrılık kararı aldığını ifade etti.
26 Nisan 2023, 12:51
 
Gazeteci Sevilay Yılman, Habertürk gazetesi ile yollarını ayırdı.
Ayrılmaması için kurum temsilcilerinin kendisine çok ısrar ettiğini ancak bağımsız gazetecilik yapmak istediğini söyledi. Sevilay Yılman, sosyal medyada paylaşım yaparken Habertürk'ün kurallarına uygun davranamadığı için ayrılık kararı aldığını aktardı.
 
Yılman yeni dönemde "Özellikle medya, yargı, ticaret ve siyaset denkleminin ombudsmanı olacağım" ifadesini kullandı. Yılman, YouTube kanalı kurabileceğini söyledi ve ayrılık karsrının tamamen kendisine ait olduğunu aktardı.
 
Yılman’ın veda yazısının bir bölümü şöyle:
“Bu karardan geri adım atmam için epeyce de bir direniş gösterildi.Başta Ciner Medya Grup Yönetim Kurulu Başkanımız, Ağabeyim, çok kıymet verdiğim büyüğüm Kenan Tekdağ olmak üzere birçok arkadaşım vazgeçmem konusunda çok uğraş verdiler ama ikna edemediler.Çünkü ne oldu bana bilmiyorum ama son zamanlarda Habertürk’ün kurumsal ilkelerine uyum sağlamakta zorluk çekiyorum.
 
Bilirsiniz… Her kurum, kuruluşun, şirketin kendine has belli kaideleri, kuralları ve belli bir disiplin vardır.
Ciner Medya Grubu’nun da sosyal medya kullanımı konusunda çalışanlarından uymasını istediği kurallar var.Ben epeyce bir direndim bu kurallara uyum sağlayabilmek için ama son süreçte maalesef başarılı olamadım, olamıyorum da.Çünkü hiperaktif bir ruh halim var ve Türkiye’nin yaşadığı en zor, en kritik, en önemli seçim sürecinde de bu hiperaktif ruh halimi kontrol edemiyorum.Özellikle aktif olduğum Twitter’da kurumun ilke ve kurallarına aykırı paylaşımlar yaparak sürekli ihlalde bulunuyorum.
 
Bu ihlal durumum en sonunda İnsan Kaynakları tarafından dikkat çekti ve uyarıldım.
Tüm kurum çalışanlarının riayet ettiği kurallar ve kaideler bir kez daha hatırlatıldı tarafıma.Hiç kızmıyorum ve de hiç alınganlık göstermiyorum zira yerden göğe kadar haklılar.
 
Ya sosyal medya yönergesi kurallarına uyup, sosyal medyayı ona göre kullanacaktım.
Ya da bağımsız olup dilediğim gibi.Ben ikincisini tercih ettim çünkü Ruhen de kendimi daha iyi hissedeceğim için yeni bir yola “rastgele” diyorum değerli okurlarım.
 
Sosyal medya hesaplarımda, özellikle de kendime ait Youtube hesabımda çok aktif bir biçimde serbest gazetecilik yapacağım ve ilgiyle takip edeceğinize de emin olduğum, özellikle medya, yargı, ticaret ve siyaset denkleminin ombudsmanı olacağım.“

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR