Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ZAYIFLAMA OPERASYONU SONU OLDU
ZAYIFLAMA OPERASYONU SONU OLDU
İngilizlerin ucuz ve gözde estetik merkezlerinden biri haline gelen Türkiye'de son dönemde yaşanan ölüm ve sakat kalmalar iki ülke arasında gerilim yarattı.Morgan Ribeiro,Türkiye'de geçirdiği başarısız tüp mide ameliyatı sonrasında, trajik bir şekilde hayatını kaybetti.
23 Ocak 2024, 14:50
 
İngiltere'den Morgan Ribeiro,Türkiye'de geçirdiği başarısız  tüp mide ameliyatı sonrasında, trajik bir şekilde hayatını kaybetti.
Ailesinin ona gitmemesi konusundaki uyarılarını dinlemeyen ardından zayıflama ameliyatı için erkek arkadaşıyla birlikte Türkiye'ye uçan ve bir daha geri dönmeyen 20 yaşındaki genç kızın ailesi '' ona oraya gitme '' diye yalvardık dedi.
 
İngilizlerin ucuz ve gözde estetik merkezlerinden biri haline gelen Türkiye'de son dönemde yaşanan ölüm ve sakat kalmalar iki ülke arasında gerilim yarattı.
 
Son olarak da 20 yaşındaki İngiliz Morgan Ribeiro'nun hayatını kaybetmesi Türk sağlık sektörü tartışılıyor.
 
Morgan Ribeiro'nun bu ay başında Türkiye'de geçirdiği zayıflama ameliyatı sonrası hayatını kaybetmesi, İngiltere'de "Türkiye'deki estetik ameliyatların güvenilirliği" ile ilgili tartışmaları yeniden gündeme getirdi.
 
İngiltere'nin olayla ilgili soruşturma başlattığı bildirildi.
Kiloları yüzünden zor günler geçiren genç kız, mide ameliyatı için Türkiye'yi tercih etti ve 2900 sterlin ödeyerek operasyon geçirdi.. Ameliyat sonrası ükesine dönerken yolda rahatsızlanarak Sırbistan'da bir hastaneye kaldırılan Ribeiro, burada hayatını kaybetti.
 
Uçakta fenalaşan Ribero için uçak Sırbistan'a acil iniş yapmak zorunda kalırken genç kadın, Belgrad'daki bir  hastaneye kaldırıldı. Enfeksiyon kapmış oduğu öğrenilen ince bağırsağının 10 cm'lik kısmının alınması için acil bir ameliyata alındı.image
 
Sırp doktorların  tüm çabalarına rağmen Morgan septik şoka girdi, organları operasyona dayanamadı ve 13 Ocak'ta hastanede vefat etti.
Genç kızın annesi Erin Gibson, Türkiye'deki estetik klliniğini "kızının parasını alıp onu ölüme terk etmekle" suçladı. İngilter basınına konuşan acılı anne, kızının ameliyattan sadece üç gün sonra taburcu edildiğini ve enfeskiyon sonucu hayatını kaybettiğini söyleyerek "Hiçbir anne benim yaşadığım acıyı yaşamamalı" dedi.
 
Türkiye'deki ameliyatta cerrahın hata yaptığını savunan Gibson, "Böyle zor bir ameliyattan hemen sonra onu taburcu etmemelilerdi. Parasını alıp kızımı ölüme terk ettiler. Bu insanlar durdurulmalı. Sadece gençlerimize bir hayal satıyorlar" diye konuştu.
 
Morgan'ın annesi Erin Gibson, kızının naaşını ülkesine getirmek ve hastane masrafları için ekonomik sıkıntılarından dolayı 10.000 sterlin bağış toplamaya çalışıyor.
 
Erin Gibson şunları söyledi : " Çocuğum hayatı boyunca kilolarından dolayı birçok kabalığa göğüs gerdi ,incindi . Büyürken çok saygısızlığa maruz kaldı, her zaman kilosuyla mücadele etti, daha büyük bir kız oldu ve bu konuda gerçekten zor zamanlar geçirdi. Ona içinin de dışının da güzel olduğunu, gerçekten çok güzel olduğunu söyledim. Kızıma oraya gitme dedim çünkü Türkiye'de operasyon yaptıranlardan çok kötü hikayelerin olduğunu biliyordum. Bunun için  kızımın başına kötü birşey gelmesinden korkuyordum ,ama o beni dinlemedi gitti ''diyerek acısını dile getirdi.
 
Ribeiro'nun erkek arkadaşı ise Türkiye'deki doktorların ameliyatın riskleri konusunda yeterli bilgi vermediğini öne sürdü.
Türkiye'deki kozmetik ameliyatları bir süredir İngiltere'de tartışma yaratıyor. Bazı İngiliz hastaların Türkiye'de geçirdikleri ameliyatlar sonrası ölmesi İngiltere hükümetini de harekete geçirmiş, yetkililer Türkiye'yle temasa geçeceklerini açıklamıştı.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR