Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BODRUM'DA SURİYELİ İSYANI
BODRUM'DA SURİYELİ İSYANI
Bodrum Belediye yetkilileri ellerinin kollarının bağlı olduğunu Muğla Valiliği ve Bodrum Kaymakamlığın himayesi olmadan bu kadar Suriyeli kente giremez huzur bozuldu insanlar gergin desede ,Kaymakam aynı fikirde değil.
23 Haziran 2015, 09:53
 
Türkiye'nin en önemli turizm merkezi Bodrum İlçesi’ndeki park ve bahçelerde kalan Suriyeli sığınmacıların durumu yürek burkarken; turizm sezonu hareketliliğinin yaşandığı kentte bir grup esnaf, mülteci yoğunluğunun sorun yarattığını belirterek yerel yöneticilerden yardım istedi.
 
image
 
Ülkelerindeki iç karışıklıktan kaçıp Türkiye’ye sığınan ve daha iyi yaşam umuduyla bir kısmı Avrupa ülkelerine gitmeye çalışan Suriyelilerin yanı sıra, geldikleri il ve ilçelerde yerleşmeyi düşünenler kendilerine çıkar yol arıyor,ama bu ülkemizde büyük sıkıntılara yol açıyor.. 
 
Bodrum kent merkezinde, bir süre öncesine kadar Neyzen Tevfik Caddesi boyunca uzanan park alanlarında görülen sığınmacı aile sayısı 4-5’i geçmezken, gelinen noktada yüzlerce Suriyeli için Bodrum merkezinin yeşil alanları  barınma yerleri oldu. image
 
İşlerinin olumsuz etkilendiğini belirten esnaftan bazıları, vatandaşların Suriyeliler’e yardım ettiği sırada tepki gösterdi. Suriyelilerin durumuna kendilerinin de üzüldüğünü ve yardım edilmesi gerektiğinin altını çizen esnaf, yardımın yerinin ve şeklinin yanlış olduğunu savundu.
 
Bu şekilde devam edilirse etrafın tamamen mültecilerle dolacağını belirten Bodrum esnafı, turistlerin de bu durumdan rahatsız olduğunu, mültecilere belirli yerde yetkililer tarafından daha iyi koşullarda barınma imkanı sağlanması gerektiğini söyledi. 
 
image
 
Bodrum’da esnaf, park ve bahçelerde kalan mültecilerin sorun yarattığını belirterek imza topladı. 
 
Şikayetler üzerine emniyet ve zabıta ekipleri, ilçedeki mültecileri bir okul bahçesinde topladı, ayrıca temel ihtiyaçlarının karşılanacağı belirtildi.Okul bahçesine girmek istemeyen bazı Suriyeliler ara sokaklara girerek izlerini kaybettirdi,son günlerde büyük bir Suriyeli endişesi bu kente hakim oldu.image
 
Tek noktadan girişi olan Bodrum'a bu kadar Suriyeli nasıl giriyor ?
 
Bodrum Belediye yetkilileri ellerinin kollarının bağlı olduğunu Muğla Valiliği ve Bodrum  Kaymakamlığın himayesi olmadan bu kadar Suriyeli kente giremez ,huzur bozuldu insanlar gergin dese de ,Bodrum Kaymakamı aynı fikirde değil.
 
image
 
"Sen Bodrum’a gelemezsin" denemeyeceğini söyleyen Kaymakam Gödekmerdan, belediye ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile de görüştüklerini, dilencilik yapan, park ve bahçelerde yatanlarla ilgili gerekeni yapacaklarını, toplayıp ilgili yerlere göndereceklerini söyledi.
 
Küçük marketler şişme bot ve can yeleği satıyor
 
Bodrum'dan Kos adasına geçmek isteyen kaçak göçmenler fiyatları 40-150 lira arasında değişen can yeleklerini bakkal ve süpermarketlerden alıyor. İnsan tacirlerine para vermek istemeyenler ise şişme bot satan dükkanlara yöneliyor.
 
Bodrum'da 20 gündür büyük bir göçmen dramı yaşanırken kaçak Suriyeliler ellerindeki son parayı vererek umut yolculuğuna çıkmaya çalışıyor. İnsan tacirlerine verecek kadar parası kalmayanlarsa ellerindeki İngilizce dövizlerle dilenerek para biriktirmeye çalışıyor. 
 
image
 
İlçede can yeleği ve bot satışlarında da patlama yaşanıyor.
 
Fiyatları 40-50 lira arasında değişen can yelekleri ve şişme botlar mahalle aralarındaki bakkal ve süpermarketlerde satılıyor. Göçmenlerin bu botlarla geceleri Kos adasına geçmeye çalıştıkları ve önlem alınmazsa facia haberleri gelebileceği uyarısı yapılıyor. 
 

KOCADON: ÜZÜLÜYORUZ AMA KENDİ HALKIMIZIDA MADUR ETMEMEMİZ LAZIM

CHP’li Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon  "Valiliğimiz, emniyet ve jandarmamız, sivil toplum örgüleri ile tekrar oturup ortak bir karar altında birleşeceğiz. Sonuçta hepimiz üzülüyoruz. İnsanların bu durumda olması hepimizi üzüyor. Ama Bodrum’un özelliklerini de unutmamak lazım. Elimizden geldiği kadar o insanlara da sahip çıkacağız" ama bölge insanımızı,esnafımızı ,kendi halkımızı da düşünmemiz lazım ,dedi.

 
Şeffaf Gazete.com

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR