Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
EYLEM TOK ''KORKUYORUZ AMA DÖNECEĞİZ ''
EYLEM TOK ''KORKUYORUZ AMA DÖNECEĞİZ ''
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca anne Eylem Tok'un ve kazayı yaparak bir kişinin ölmesine sebep olan Timur Cihantimur'un ifadelerinin alınması için yakalama kararı çıkarıldı. Anne Eylem Tok '' Timur olayın olduğu andan itibaren her gün 'Lütfen Türkiye'ye dönelim ve ben cezam ne ise onu çekeyim,' diyor. Tok '' Korkuyoruz ama döneceğiz '' dedi.
7 Mart 2024, 15:22
 
Geçtiğimiz gün ünlü estetikci Dr. Bülent Cihantimurtimur'un şirketine ait Porsche araçla,yol kenarında ATV araçlarını onaran Oğuz Murat Acı ve 4 arkadaşına ehliyetsiz kullandığı lüks araçla çarparak olay yerinden annesi yazar Eylem Tok'un yardımıyla kaçan Timur Cihantimur sabaha karşı annesiyle acil olarak uçakla Türkiye'den ayrılıp Mısır'a uçmuştu.
 
SAVCILIK YAKALAMA KARARI ÇIKARDI
Olayla ilgili soruşturma sürerken İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca anne Eylem Tok'un  ve kazayı yaparak bir kişinin ölmesine sebep olan Timur Cihantimur'un ifadelerinin alınması için yakalama kararı çıkarıldı.Baba Bülent Cihantimur şirketinin üzerine görünen araç sahibi olarak görülmekte ve suskunluğun koruyor.
 
Hayatını kaybeden Oğuz Murat Acı'nın avukatı Hacı Orhan, İstanbul Adalet Sarayı önünde açıklama yaptı. Av. Orhan, “En son gördüğümüz kadarıyla, suçlu anne Eylem Tok ve Timur Cihantimur'u havaalanına bırakan kişilerin, baba Bülent Cihantimur'un iş yerinde çalışan kişiler olduğunu öğrendik. Baba şimdiye kadar 'Benim haberim yok' diyordu, bu tamamen birlikte alınan bir karar." dedi.
 
Gelişmeler çerçevesinde Mısır’a kaçan Eylem Tok ve Timur Cihantimur hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kırmızı bültenle yakalama kararı çıkartılması için Adalet Bakanlığına dosya gönderildi.
 
image
 
İddialara göre Cihan Cihantimur 160 km.hızla gidiyordu
Birkaç araç ile adeta yarış yapar gibi yolda hız yaptıkları öğrenilen araçlardan biri olan 34 EGG 06 plakalı Porsche ile yol kenarında ATV araçlarının arızası için mola veren gurubun içinde daldı.Aracı kullananın Timur Cihantimur olduğu ve kazanın akabinde annesi Eylem Tok tarafından kaçırıldığı biliniyordu.
 
160 km. hız ile gidiyordu
Yeni edinilen bilgilere göre Timur Cihantimur'un kullandığı araç ile hızla onun peşinden gelen araç ile yarış yaptığı yönünde. Polise ifade veren görgü tanıklarından biri '' Porche çok hızlı gidiyordu ona yetişmeye çalışırken 160 km. ibresini gördüm '' dedi.
          image
 
Eylem Tok'un oğlu Timur Cihantimur'u yurt dışına kaçırdığı anların yeni görüntüleri ortaya çıktı. 
Yeni görüntüler sonrası Eylem Tok olaya dair basına açıklama yolladı. Anne Tok tarafından yazılı olarak yapılan açıklamada, "Öncelikle yaşanan tüm bu olaylar nedeniyle ne kadar üzgün olduğumu, ne kadar korktuğumu ve paniklediğimi belirtmek istiyorum. Kazadan bahsetmek benden ve ailemden önce, kazazedeler ve ailelerini daha çok üzecektir ve yıpratacaktır. Ancak oğlumun bizden habersizce o gün arabam ile dışarıya çıkmasının tüm sorumlusu benim, bunu kabul de ediyorum.''
 
Eylem Tok '' Ben bir anne olarak bu durumun yaşanmaması adına gereken tüm tedbirleri almalıydım. Ancak ne yazık ki yazılanların hepsi doğru değil, oğlum olaydan sonra kaçmadı, aksine olay yerine yardıma gelen insanlarla birlikte o da yardım etti ki ambulans ve ekipler de çağrılmıştı, ancak ben sonrasında çok korktum. Yalan söyleyemem, bir anne olarak oğlum darp edilir mi? Başına bir şey gelir mi? Diye. Ne olduğunu anlayana kadar yurt dışına çıkarmak istedim ve yurt dışına çıktıktan sonra boşanmış olduğum, oğlum Timur'un babası Bülent ile tüm yaralıların, kazazedelerin ilgilenilmesi için konuştuk.''
 
Biz yurt dışına çıkarken bir mağdurun öldüğünü dahi bilmiyorduk 
'' Ölüm haberini öğrenince, evet ne yaparsak yapalım bu acı tarif edilemez ve dindirilemez ama hemen aile ile iletişime geçmeye çalıştık,Timur ise olayın olduğu andan itibaren her gün 'Lütfen Türkiye'ye dönelim ve ben cezam ne ise onu çekeyim, ben bir aileyi dağıttım' diye ağlıyor.'' dedi.
 
Hiçbir zaman burada kalmak, bu suçlamalardan kaçmak gibi bir düşüncesi olmadı onun. Ama annelik içgüdüsü, lütfen beni de anlayın.
''Ben olay yerinde insanların telefonlarını da toplamadım, bunlar doğru değil. Çok çok üzgünüm. Oradaki tüm çocuklar bizim de çocuklarımız, kazada ölen kardeşimizin ailesi bizim de ailemiz. Biz dönüp doğru olanı yapacağız ve adalete teslim olacağız. Hem kendim adına hem de oğlum adına tüm kamuoyundan içtenlikle özür diliyorum" ifadeleriyle sonlandırdı.
           image
 
BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan konuya ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, 1 Mart'ta saat 23.50 sıralarında Eyüpsultan ilçesi sınırları içerisinde 18 yaşından küçük araç sürücüsü Timur Cihantimur'un 34 EEG 06 plakalı araçla seyir halindeyken yol kenarında park edilen ATV tipi 3 araca çarpması sonucu bir kişinin öldüğü, birden fazla kişinin de yaralandığı hatırlatılarak, şöyle devam edildi:
"Kazadan hemen sonra adli kolluk görevlileri olay yerine intikal etmeden, T.C'nin annesinin olay yerine gelerek T.C'yi kaçırdığı anlaşılmıştır. Olay yerine intikal eden adli kolluk görevlileri tarafından kazaya sebebiyet veren araç sürücüsünün tespiti amacıyla ivedi şekilde soruşturma işlemlerine başlanmıştır. Kazaya karışan aracın şirket adına kayıtlı olması nedeniyle aracı kullanan şahıs ve adres bilgileri tespit edildikten sonra yapılan araştırmada, T.C. ile annesi Eylem Tok'un 2 Mart'ta saat 03.50 sıralarında İstanbul Havalimanı'ndan Mısır ülkesine çıkış yaptıkları tespit edilmiştir. Aynı gün 2 Mart'ta T.C. hakkında 'bir kişinin ölümü ile birlikte birden fazla kişinin yaralanmasına sebebiyet vermek' suçundan, şüpheli Eylem Tok hakkında 'suçluyu kayırma' suçundan yakalama kararı çıkartılmıştır. Soruşturma tüm yönleriyle titiz şekilde devam etmektedir" dedi.
 
    image

Eyüpsultan’da kullandığı ATV motorun arızalanması sonucu yol kenarında beklerken meydana gelen kazada hayatını kaybeden Oğuz Murat Acı’ya çarpan Porsche’nin son hali kazanın boyutunu gözler önüne serdi. 

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR